|

Tarzan'ın Çita'sı anılarını yazıyor

Tarzan filmlerinin birçoğunda baş rolü paylaşan şempanze Çita, anılarını yayımlayacak.

Aa
00:00 - 28/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 17:43 - 28/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Tarzan'ın Çita'sı anılarını yazıyor
Tarzan'ın Çita'sı anılarını yazıyor

Guinness Rekorlar Kitabında yaşayan en yaşlı primat olarak yer alan 75 yaşındaki Çita, gerçek adıyla "Jiggs", "komik, hareketli ve heyecanlı" otobiyografisini gerçeğe en uygun şekilde ortaya çıkarmak üzere Fourth Estate adlı yayın şirketinin sağlayacağı bir "gölge yazar" ile çalışacak. Batı Afrika ülkesi Liberya'dan egzotik hayvan ithalatçısı Henry Trefflich tarafından 1932'de New York'a götürülen Çita, 1930'larda Hollywood yıldızı olduktan sonra, alkol ve sigara bağımlılığı nedeniyle tedavi görmüştü.

Tarzan'ın 12 filminde rol alan ve 1950'li yıllarda Bela Lugosi ile çalışan Çita, 1967'de Rex Harrison ile Dr Dolittle'ı çevirdikten sonra beyazperdeden emekli olmuştu. Fourth Estate Yayın Müdürü Nicholas Pearson, Çita'nın Hollywood'un altın çağını görmüş hala hayatta olan sayılı aktörlerden biri olduğunu belirterek, "Gerçekten de kendi yaşamını kendisi kurtardı. Diğerlerinin hayatı çoğunlukla köpeklerle, farelerle ve tavşanlarla bir laboratuvarda sona erdi" diye konuştu.

"Me Cheeta" (Ben Çita) Ekimde kitapçı raflarında yerini alacak. Yayınevi, ön ödeme miktarını açıklamazken, bunun "muz" değil, yüklü miktarda para olduğunu açıkladı.

16 yıl önce