|

Yaşı tutmadığı için muhtar olamadı

Muhtarlık seçimini 112 oyla kazanan 23 yaşındaki Dinçer Dimrit'in muhtarlığı seçilme yaşına takıldı.

Cihan
00:00 - 30/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:56 - 30/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Yaşı tutmadığı için muhtar olamadı
Yaşı tutmadığı için muhtar olamadı

Orhangazi'ye bağlı Gemiç köyünde 22 Temmuz Pazar günü yapılan genel seçimlerle birlikte yapılan muhtarlık seçimini 112 oyla kazanan 23 yaşındaki Dinçer Dimrit'in muhtarlığı seçilme yaşına takıldı. Yaşı, seçilme yaşı olan 25 yaş sınırının altında olması nedeniyle ilçe Seçim Müdürlüğü köy muhtarlığına aynı seçimde 102 oy alan Raşit Uslu'nun gelmesine karar verdi.

Orhangazi'ye bağlı Gemiç köyünde 28 Mart 2004 tarihinde yapılan muhtarlık seçimini Zekeriya Şenol kazanmış, ancak Şenol 2006 yılında köyde yaşanan çeşitli tartışmalar ve iddialar sonrasında muhtarlık görevinden istifa etmiş. Orhangazi Kaymakamlığı ise muhtar Zekeriya Şenol'dan boşalan muhtarlık görevine geçici olarak köy imamının atanmasına karar vermişti. 1 yıl aradan sonra Gemiç köyü yeni muhtarını seçmek için 22 Temmuz tarihinde sandık başına gitti. Seçimde Dinçer Dimrit 112 oy almasına rağmen yaşının tutmaması nedeni ile İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar gereği, 102 oy alan Raşit Uslu muhtar oldu.

İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı bu karar ise Gemiç köyünün ikiye bölünmesine neden oldu. Köyde yaşayan büyük bir çoğunluk Dinçer Dimrit'i köy muhtarı seçtiklerini belirterek, "Dimrit'in köy muhtarı olmasını istiyoruz. Yaşı genç olduğu için muhtar seçilemiyorsa, seçimler iptal edilmelidir. Seçimi kaybetmiş bir kişinin köy muhtar olması da mantıklı bir durum değildir. Gerekirse köy muhtarlığını yine geçici olarak köy imamı yürütsün" diye görüş belirtiyor.

Dinçer Dimrit'in ise karara itirazda bulunacağı öğrenildi. Muhtarlığının düşmesi yönündeki kararın Gemiç köyü'de tepkiye sebep olduğunu anlatan Dimrit, yasal çerçevede elinden gelen çabayı harcayacağını kaydetti.

17 yıl önce