|

Yeni Şafak ailesi 16. yılını kutladı

Haberciliğin tarafsız ve cesur adresi Yeni Şafak gazetesi ekibi 16. yıldönümünde biraraya geldi. Piere Loti'de sabah kahvaltısında buluşan yazar ve personel kadrosu öğleden sonra ise gazete binasında pasta keserek kutlama yaptı.

Oktay Mehmet
00:00 - 24/01/2010 Pazar
Güncelleme: 00:03 - 24/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak ailesi 16. yılını kutladı
Yeni Şafak ailesi 16. yılını kutladı

16 yıldır yaptığı cesur ve tarafsız habercilik anlayışıyla dikkat çeken Yeni Şafak ailesi dün sabah Pierre Loti'de verilen kahvaltıda biraraya geldi. Öğleden sonra ise 16. yaşını yazar ve porsonel kadrosu pasta keserek kutladı. Yeni Şafak'ı bu mutlu gününde eski yayın yönetmenlerinden Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile Bursa AK Parti milletvekili Mehmet Ocaktan yalnız bırakmadı. Kutlamada konuşan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, “Yeni Şafak ilk günde tercih ettiği çizgisini bugüne kadar muhafaza etti. O çizgiyle sunulan bakış açısı hep teyid edildi. Yani hiç yanlış bir yerde bulunmadı Yeni Şafak” dedi. Genel Müdür Mehmet Ziya Gökalp de Yeni Şafak'ın güçlü kadrosuyla bugüne kadar izlediği yayın politikasıyla çok başarılı çalışmalara imza attığını dile getirdi.

DELİKANLILIK ÇAĞINDA

Genel Yayın Danışmanı ve yazarı Fehmi Koru, bir medya kuruluşu için 16 yılın uzun bir süre sayıldığını belirterek, “Geride bıraktığı yıllara bakıldığında gazetemiz delikanlılık çağına gelmiştir. Demokrasi kanallarının genişletilmesi ve Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke haline gelmesi mücadelesinde Yeni Şafak gazetesi onurlu bir yere sahiptir' dedi.

FARKLILIK İÇİNDE BİRLİKTELİK

Uzun yıllar gazetenin kadrosunda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Hayrettin Karaman, “Aradan geçen yıllara rağmen gazetenin genel istikametinden sapmadığını görüyorum. Daha renklendi ve çeşitli hale geldi. Son zamanlarda üzerinde çok durulan 'Farklılık içersinde birliktelik' i temsil etmeye başladı. Gazete farklılık alanlarını ön plana çıkartıp kavga etmek yerine, ortak alanları ön plana çıkartıp, yardımlaşmak, insanlar için ülke için en iyi neyse onu arayıp bulmaya çalışan bir laboratuar gibi hizmet veriyor'diye konuştu.

Ali Bayramoğlu, “Hızlı dönüşümün yaşandığı ve Türkiye'nin kabuğunu yırttığı bir dönemdeyiz. Yeni Şafak bu dönemde çok önemli rol üstlendi' diye konuşurken, Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu da “Yeni Şafak'ın geride bıraktığı 16 yıllık zaman diliminde çok önemli çalışmalara imza attığının canlı şahitlerinden biriyim' ifadelerini kullandı.


TEBRiKLER YAĞDI

Gazete binasında düzenlenen kutlamada yazar kadrosu ve çalışanları "Gurur dolu 16 yıl" yazan pastayı hep birlikte kesti. Pasta kesiminden sonra kura çekimi yapıldı ve kurada ismi çıkan elemanlara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Yeni Şafak gazetesinin 16. kuruluş yıl dönümü anısına verilen kahvaltıya ise gazetenin İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Genel Müdür Mehmet Ziya Gökalp, Yazı İşleri Müdürü Özcan Ünlü,'nün yanı sıra şu isimler katıldı: Yeni Şafak yazarları Fehmi Koru, Hayrettin Karaman, Ali Bayramoğlu, Yusuf Kaplan, Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, Ayşe Böhürler, Cevdet Akçalı, Özlem Albayrak, Osman Tamburacı, Osman Akkuşak, Nazif Gürdoğan, Kürşat Bumin, Ömer Lekesiz, Yeni Şafak gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Mehmet Ocaktan katıldı. Öte yandan Saadet Partisi il yönetimi bizzat gazete binasına gelerek Yeni Şafak ekibini tebrik etti. Devlet Bakanı Bülent Arınç başta olmak üzere siyaset, iş çevresi ve sanat camiasından telefon ve faksla kutlama mesajları iletildi.


14 yıl önce