|

Yeşilçam sanatçılarına özel huzur evi

Türk Sinema tarihinin en unutulmaz sanatçılarını ve filmlerini barındıran Yeşilçam dönemi oyuncuları için Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir huzur evi açılacağı öğrenildi. Huzur evinin Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı tarafından düzenlenen tanıtım gecesinde bir hayırseverin bağışladığı üç dönümlük alana yapılacağı öğrenildi.

Yeni Şafak
11:11 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:15 - 28/07/2016 Perşembe
AA

Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı tarafından bakıma muhtaç eski Yeşilçam sanatçılarının ücretsiz bakılacağı huzurevi projesi için bir tanıtım gecesi düzenlendi. Bir hayırseverin bağışladığı üç dönümlük alana yapılması planlanan huzurevi projesi için bir otelde düzenlenen geceye çok sayıda sinema sanatçısı katıldı.



Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı Başkanı, Yönetmen Coşkun Ertam,bakıma muhtaç Yeşilçam emekçileri için ücretsiz huzurevi yapacaklarını ifade ederek “ Vakıf olarak Yeşilçam sanatçıları için bir huzurevi çalışması planladık çalışmalarına başladık. Bu huzurevi, 70-80 kişilik olacak. Kendi arazimize yapacağız. Eski emekçileri ve bakıma muhtaç insanları kimseye muhtaç etmeden huzurevinde ömürleri boyunca ücretsiz bakacağız. Huzur evinin proje çizim çalışmalarının devam ediyoruz. İnşaat çalışmalarına ekim ayında başlayacağız. Çalışmanın en kısa süre bitireceğiz”dedi.



Selda Alkor'dan 15 Temmuz mesajı


Yeşilçam yıldızlarından oyuncu Selda Alkor ise Yeşilçam emekçileri için yapılan bu çalışmayı desteklediğini belirterek, "Yeşilçam denildiği zaman bile o heyecanı duyuyoruz. Böyle bir karar verilmesi ve böyle bir derneğin kurularak insanlar için bir huzur evi oluşturulmaya çalışılması çok önemli”dedi.



15 Temmuzda ki darbe girişimi hakkında da açıklamalarda buluna Alkor, "Ben sanatçı olarak siyasi ortamlarda bulunmamaya gayret ettim. Çünkü siyaset çok farklı bir şey. Halk olarak gereken yapılıyor. Herkes olması gerekeni yapıyor. Ben de yapılanların çoğunu destekliyorum. Keşke İstanbul'da olsaydım ve katılabilseydim”şeklinde konuştu.


#Yeşilçam
#Selda Alkor
8 yıl önce