|

Yozgatlı beşizler dört yaşında

Türkiye'nin yaşayan ilk beşiz bebeklerinin dördüncü yaş günü pasta kesilerek kutlandı. Dördüzlerin annesi Özlem Bulut, "Büyüdükçe zorlukları daha da artıyor. Artmaya da devam ediyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:49 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 08:49 - 22/07/2016 Cuma
AA

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin prematüre olarak dünyaya gelen beşiz bebekleri 4. yaş gününü pasta keserek kutladı.



Bulut çifti, dört yaşına giren beşizleri Zeynep Muhteber, Yunus Kerem, Ömer Faruk, Davut Ege ve Muhammed Emin için İstanbulluoğlu Mahallesi'ndeki evlerinde doğum günü partisi düzenlendi. Beşizler, hazırlanan pastadaki mumları üfledi.



Anne Özlem Bulut, beşizlerinin sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ettiğini belirterek, dördüncü yaş günlerini kutladıklarını söyledi.



Beşizlerinin ilk defa babasız doğum günü kutladıklarını söyleyen Bulut, "Babamız il dışında olduğu için bu doğum günlerinde çocuklarıyla beraber olamadı. Sadece telefonla arayarak doğum günlerini kutladı. Babamız döndüğünde ise onun için tekrar doğum günü partisi düzenlemeyi düşünüyoruz. " dedi.



"Küçükken bakımları daha kolaydı"


Beşizlerinin bakımlarının yaşları ilerledikçe zorlaştığını dile getiren anne Bulut, şöyle konuştu:



"Çocuklarımın küçükken bakımları zor gözükse de şuan ki durumlarına göre daha kolaydı. Büyüdükçe zorlukları daha da artıyor. Artmaya da devam ediyor. Her şeyi şikayet etmeye başladılar. Küçükken ne giydirseniz oluyordu. Şu anda giydirdiklerimizi beğenmiyorlar. Kıyafetlerini, yemeklerini beğenmiyorlar. Çok şükür yemek yemeleri çok iyi. Her şeyi yiyebiliyorlar. Yemeklerini kendileri seçiyor. Küçükken bazı şeyleri kısabiliyorsunuz ama şu anda akılları yettiği için kısamıyorsunuz."



Beşizlerin 8 yaşındaki ağabeyi Efe Bulut ise kardeşleri ile zaman geçirmeyi çok sevdiğini dile getirerek, onlarla birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.



#4 yaşında
#Akdağamdeni
#Beşizler
8 yıl önce