|

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları sorgulama

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 19 Kasım tarihinde düzenlenen ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. ALES sonuçlarıyla ilgili bilgileri ve tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:55 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:59 - 18/12/2017 Pazartesi
Diğer
​ALES sonuçları açıklandı mı? Sonuç tarihi
​ALES sonuçları açıklandı mı? Sonuç tarihi
ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanır?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (
ÖSYM
) kapsamında 19 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (
ALES
)
sonbahar dönemi sonuçları
adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM'nin resmi sayfasında yer alan sonuç ile ilgili bilgileri ve detaylı açıklamaları haberimizden inceleyebilirsiniz.
DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.


Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.


SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
  • ALES SINAV SONUÇLARI 21 ARALIK 2017 TARİHİNDE AÇIKLANACAK
Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme
üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
#ALES
#ÖSYM
#ALES sonuçları
#ALES sonbahar dönemi
#sınav sonuçları
6 yıl önce
default-profile-img