|

Ali Koç kimdir? Ali Koç Fenerbahçe başkanlığına aday oldu

Ali Koç kimdir? Ali Koç yaptığı son açıklama ile Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Fenerbahçe'nin 1998 yılından beri aralıksız başkanı olan Aziz Yıldırım'ın aday olmaması durumunda yüksek ihtimal ile Ali Koç sarı-lacivertlilerin yeni başkanı olabilir. Ali Koç kimdir sorusunun yanıtını ve yapılan son açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
18:37 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:25 - 27/10/2016 Perşembe
IHA
Ali Koç

kimdir? İşte bu sorunun yanıtını merak edenler haberimize bakabilirler. Fenerbahçe'nin yeni başkan adayı Ali Koç hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Süper Lig'de Alanyaspor maçının ardından Başkan Aziz Yıldırım taraftarlar tarafından isfitaya davet edilmişti. Bu gelişmelerin ardından ise Ali Koç resmen Fenerbahçe başkan adaylığını açıkladı. Sadettin Saran'ın iş adamı Ali Koç hakkında yaptığı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. İşte Ali Koç kimdir? sorusunun yanıtı ve son gelişmeler.



Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyan ALİ KOÇ kimdir?


Ali Yıldırım Koç

(d. 2 Nisan 1967, İstanbul), Türk iş adamı. Rahmi Koç'un en küçük oğludur.



Londra'da 1980 yılında başladığı Harrow School'dan 1985 yılında mezun oldu. 1989 yılında ABD. Houston Teksas'taki Rice Üniversitesi'nden lisans diplomasını aldı. 1995 – 1997 yılları arasında ABD. Boston, Massachusetts Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalıştı ve Koç Holding AŞ yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu.



1986 yılının yazında Otosan A.Ş. Ford Motor Company'nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalıştı. 1987 ve 1988 yazlarında Koç Holding, A.Ş. Otomotiv Grubu'na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. Bayii çalışmalarının tekrar yapılanması döneminde üst yönetim ile çalıştı. 1990 yazında J.P. Morgan, New York, NY Stajerlik yaptı.



1990-1991 tarihleri arasında American Express Bank'ta Yönetici Yetiştirme Programı'na dahil olmuş, 1991-1992 yılları arasında Ramerica International Inc.'da Koordinatör, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası'nda Analist olarak çalışmıştır.



1997 -2000 yılları arası Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı'na Bağlı Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak görev yaptı. 2000 yılından itibaren de Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Koç Holding A.Ş.Yeni İş Geliştirme Koordinatörüdür. 2006 yılından itibaren Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2008 Ocak ayından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, 2009 yılından bu yana Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi'dir.



Ali Y. Koç, 1992 yılında askerlik görevini yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde İki dönem yöneticilik yaptı.



Ali Koç, ABD. Houston Teksas'taki Rice Üniversitesi'nde ekonomi ve iş idaresi eğitimi almakta iken, yine aynı ülkede eğitim gören Nevbahar Demirağ ile tanışmıştı.



Ali Koç, 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile evlendi. Sadberk Leyla Koç (d.2006) ve Kerim Rahmi Koç (d.2008) adında bir kızı bir oğlu vardır.



Ali Koç'tan adaylık açıklaması


Ali Koç:

Kongre çığırtkanlığı yapmıyoruz ve şartlar ne olursa olsun en geç 2018 Mayıs'ta adayım" dedi.





Sadettin Saran'dan açıklamalar


Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığı gündeme gelen iş adamı Ali Koç'a destek olacağını açıkladı.



Saran Holding tarafından Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde yaptırılan ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verilen spor salonun açılışına katılan Sadettin Saran, basın mensuplarının sorularını cevapladı.



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığını bırakacağını dile getiren Saran, “Ali Koç adaylığını açıkladı. Bize düşen ona ve kulübe destek olmak" diyerek Fenerbahçe Başkanlığı için aday olmayacağını açıkladı.


Fenerbahçe tribünlerinin boş olmasının son derece üzücü olduğunu dile getiren Saran, “Her şey düzelecektir. Fenerbahçe büyük bir kulüp. Bunların üstesinden gelecektir" dedi.







Aziz
Yıldırım
'dan Ali
Koç
'a
telefon


Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlık için aday olduğunu açıklaması sarı-lacivertli camiada olumlu karşılanırken, bu flaş gelişmeye başkan Aziz Yıldırım da duyarsız kalmadı. Yıldırım'ın, uzun süredir arasının bozuk olduğu söylenen Koç'u arayıp tebrik ettiği öğrenildi.



YÖNETİCİLER OLUMLU KARŞILADI


Atiker Konyaspor maçı sonrası protokol tribününde telefondan Koç'a ulaşan başkan, "Fenerbahçe'ye ve sana hayırlı olsun Ali. Bak arkadaşlar da burada, onlar da 'Hayırlı olsun' diyorlar" dediği belirtildi. Koç'un adaylığının, Konya'da Fenerbahçeli yöneticiler arasında en çok konuşulan konu olduğu da ifade edildi.



'ERKEK GİBİ SÖYLESİN'


Başkan Aziz Yıldırım, geçen cumartesi günü yapılan divan kurul toplantısında, "Başkanlığa herkes aday olabilir. Ama kim bunu istiyorsa gelebilir ama erkek gibi 'Adayım' diyecek. 'O olursa ben olmam' demeyecek" çağrısı yapmıştı.



ALİ ŞEN: KOÇ'LA BİR EFSANE DAHA DOĞAR


Sarı-lacivertli kulübün efsane başkanlarından Ali Şen, Ali Koç'un başkan adaylığına en çok destek veren isimlerin başında yer alıyor. Şen, Ali Koç'un Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapabileceğini düşündüğünü belirtirken, "Biz efsane bitsin istemiyoruz, bir efsane daha doğsun istiyoruz. Ali Koç'un başkanlığa gelmesi benim rüyamdır ve bu rüyam gerçekleşiyor. Biliyorum ki takıma başarıyı getirecektir" açıklamasını yaptı.



'İKİSİ BİRDEN YARIŞABİLİR'


Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Murat Aşık , Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un aynı anda seçime gitme ihtimalinin olduğunu söyledi. FutbolArena'ya konuşan Aşık, "Aziz Yıldırım verdiği sözleri tamamen tutmaz. İkisi bir yarışabilir. Ali Koç'a camiadan büyük bir destek var. Umarım Aziz Yıldırım iyi bir Fenerbahçeli olarak Ali Koç'un karşısına çıkmaz" ifadelerini kullandı.



Ali Koç

kimdir? Ali Koç yaptığı son açıklama ile Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Fenerbahçe'nin 1998 yılından beri aralıksız başkanı olan Aziz Yıldırım'ın aday olmaması durumunda yüksek ihtimal ile Ali Koç sarı-lacivertlilerin yeni başkanı olabilir. Ali Koç kimdir sorusunun yanıtını ve yapılan son açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.


#Ali Koç
#Fenerbahçe
#Başkan Adayı
#Ali Koç kimdir
#Aziz Yıldırım
7 yıl önce