|

Aliağa’ya mavi gurur-İzmir haber

Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi ve can güvenliğini güvence altına alarak uluslararası kriterleri yerine getiren İzmir’in İncisi Ağapark, mavi bayrakla buluştu.

Yeni Şafak
18:14 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 21/07/2017 Cuma
IHA
Aliağa’ya mavi gurur
Aliağa’ya mavi gurur
Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi ve can güvenliğini güvence altına alarak uluslararası kriterleri yerine getiren İzmir’in İncisi Ağapark, mavi bayrakla buluştu. Aliağa Belediyesi’nin plaj bölgesine yeniden yapılandırma çalışmalarıyla tamamladığı sanayi kenti Aliağa’ya ilk kez layık görülen mavi bayrak, düzenlenen törenle göndere çekildi.

Aliağa Belediyesi’nin 170 dönüm alan üzerine inşa ederek bölge halkının hizmetine sunduğu ve beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayan kumsalı, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma yerleri, spor sahaları, piknik alanları, çocuk yüzme havuzu, sosyal yaşam mekanları ile hem eğlenceyi hem de dinlenceyi bir arada sunan Ağapark, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRKÇEV) değerlendirmeleri sonucunda mavi bayrak ile taçlandırıldı. Ağapark Plaj ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen mavi bayrak resmi törenine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Aliağa İlçe Müdürü Kemal Atik, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Aliağa İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Karataş: "Türkiye mavi bayrakta üçüncü sırada"
TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Türkiye’nin mavi bayrak çalışmalarına 1993 yılında başladığını belirterek, “Türkiye mavi bayrakla tanıştığı günden bugüne mavi bayrak sayısını her yıl sürekli artırmıştır. Türkiye’nin mavi bayrak sayısı bugün itibari ile 454 olmuştur. Bu sayı mavi bayrakta dünyada üçüncü sırada yer almamızı sağlamıştır. Mavi bayrak sadece denizin temizliği ile ilgili değildir. Mavi bayrak, o bölgedeki arıtma tesislerinin mükemmel çalıştığının göstergesidir. Denizin halk sağlığı tarafından sürekli takip edilmesidir. Bir plajda mavi bayrak varsa o plajda çocuklarımız, gençlerimiz güvenle yüzebilir. Can kurtaranlar tarafından bütün güvenlik önlemleri alınmış demektir. O plajda çevreye karşı hassasiyet vardır, çevreyle ilgili çalışmalar vardır” dedi.

Acar: "Geleceği de hesap etmek zorundayız”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, gelişimin çok yönlü bir kavram olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Gelişimden kastettiğimiz bir kentin gelişimi ise bu çok daha etraflıca düşünülmesi gereken bir konudur. Bizler, yani idareciler aldığımız kararlarda ve attığımız adımlarda sadece bugünü kurtarma değil geleceği de hesap etmek zorundayız. Bir kentin gelişmesini ve büyümesini düşünürken dünü, bugünü çok iyi değerlendirmek, içinde yaşayan insanların beklentilerini çok iyi analiz etmek zorundayız. Aliağa bir sanayi kenti ve öyle olmaya da devam edecektir. Bu bizim kaçınılmaz dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz. Ama biz bu gerçekle yaşarken elimizdeki değerlerle nasıl bir gelecek hayal ediyor ve bu değerlerle neler yapmak istiyoruz. Ben ve ekibim bu gerçekler ışığında Aliağa’yı sanayi kenti kimliği ile oluşan marka kent imajına turizmin, sanatın ve sporunda kentin tüm kılcal damarlarında dolaşabildiği bir marka kent yapma hayaliyle yola çıktık. Bir vizyon ortaya koymak istedik. Bu vizyonun temelinde, bu kentte yaşayan vatandaşlarımızın üretilen her değerden azami istifade etmesi ve mutlu olabilmesi vardır. Aliağa’nın kimliğine olumsuz katkı koyan her bir yaklaşımın karşısına olumlu ve hayatı güzelleştiren projelerle çıkmak istiyoruz. Binlerce dönüm yeşil alanla, spor merkezlerimizle, sanat ve sanatçıya verdiğimiz desteklerimizle, tarihi dokumuza yaptığımız çalışmalarımızla, sosyal donatı alanlarımızla ve büyük prestij projelerimizle Aliağa’yı güzelleştirirken algılarımızı sanayiden turizme, sanata, spora ve diğer sosyal projelerimize çevirmek istiyoruz."

"Türkiye de parmakla gösterilecek bir kent inşa edeceğiz"
Binlerce yıllık tarihi olan güzel İzmir’e Ağapark’ı Aliağa’ya kazandırdıklarını vurgulayan Acar, "Çok uğraştık. Sorunları bir bir çözerek söz verdiğimiz gibi zamanında hizmete açarak vatandaşlarımızı daha çağdaş ve daha temiz bir ortamda denizle, güneşle ve tatille buluşturduk. Gördük ki Ağapark sadece Aliağa’da değil çevre il ve ilçelerde den gelenlerle bir tatil merkezi haline geldi. Çok mutluyuz. Bugün bu hizmetlerimizin zirve noktalarından birine daha geçmenin bunu görmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Turizm ve tatil merkezlerinde dalgalanan mavi bayraklardan birini Aliağa’da Ağapark’ta görmek bizim en başından hayal ettiğimiz bir şeydi. Ne mutlu bize ki bu güzelliği yaşıyoruz. Turizm kalkınmanın ve büyümenin en önemli ayaklarındandır. Türkiye bu konuda her geçen yıl daha ileriye gidiyor. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede bu doğal gerçekten çok fazla faydalanmak zorundayız. İzmir’in ilçeleri arasında turizm denilince Aliağa belki en son akla gelen bir yer. Artık değişiyor. Artık Aliağa kabuğunu kırıyor. Bunu sadece birkaç tesisi ile ya da projesiyle yapmıyor. Aliağa bunu bakış açısını değiştirerek bir nevi makus talihine boyun eğmeyerek yapıyor. Artık Aliağa, her zaman söylediğim gibi İzmir’e gidilen değil İzmir’den gelinen yer. Görünmek istenen denizinden doğasından ve tarihinden faydalanılmak istenen yer haline geliyor. Durmayacağız, üretmeye, turizm yatırımları konusunda fikir üretmeye devam edeceğiz. Sanayi kimliği silinmeyecek belki ama yanına tertemiz denizi, kumsalları, temiz havası olan bir Aliağa manzarası ekleyerek Türkiye de parmakla gösterilecek bir kent inşa edeceğiz. Bu kentte yaşayan tüm vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Aşk ile sevdiğimiz Aliağa bu aşkın meyvelerini görmeye ve yaşamaya devam edecek. Ağapark’ta dalgalandıracağımız mavi bayrak kentimize, dışarıdan gelen misafirlerimize güven verecek. Her zaman söylediğimiz bir şey var; az laf, çok iş" ifadelerine yer verdi.

Saka: “Aliağalılar olarak bundan onur duymamız lazım”
Törende son olarak söz alan ALTO Başkanı Adnan Saka ise bu bölgede daha önce 20 yılın üzerinde otel işlettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Geçmişte Aliağa’nın mavi bayrak alabileceğini hayal bile edemezdik. Bugün bu duruma geldiysek bütün Aliağalılar olarak bundan onur duymamız lazım. Turizm kentinde turizmi devam ettirmek kolaydır fakat sanayi ve turizmin bir arada geliştirilmesi çok büyük bir özveri ister. Denizlerimizi korumak ve kollamak hepimizin görevidir. Bu kadar güzel bir tesisin herkes tarafından kullanılmasını arzu ediyorum. Hem plaj hem de mavi bayrak Tüm Aliağa’ya hayırlı olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından TÜRÇEV Koordinatörü Doğan Karataş’tan mavi bayrak sertifikasını alan Başkan Serkan Acar, mavi bayrağı göndere çekti. Mavi bayrak resmi töreni çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
#Aliağa
#İzmir
#Ağapark
#mavi bayrak
7 yıl önce
default-profile-img