|

Amasya'da orman yangını haberi

Amasya'nın Taşova ilçesinde meydana gelen orman yangınında 1,2 hektarlık meşelik alan zarar gördü.

Yeni Şafak
21:59 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 22:04 - 28/04/2017 Cuma
AA
Amasya'da orman yangını haberi
Amasya'da orman yangını haberi

Amasya'nın Taşova ilçesinde meydana gelen orman yangınında 1,2 hektarlık meşelik alan zarar gördü. İlçeye bağlı Kızgüldüren köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çobanlar tarafından fark edilen yangına Taşova Belediyesi itfaiyesi, Amasya ve Taşova Orman İşletme şefliği ekipleri ile köy halkı müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın esnasında bazı hayvanlar telef oldu.

Taşova Orman İşletme Şefi Cengiz Duman, yaptığı açıklamada, bir saatlik çalışma ile yangının kontrol altına alındığını ve yangında 1,2 hektarlık meşelik alanın zarar gördüğünü belirtti.

Amasya’da çarpışan 2 tırdaki hayvanlar yola savruldu-

Amasya’da büyükbaş hayvan yüklü iki tırın çarpıştığı kazada zor anlar yaşandı. Tırda bulunan hayvanlar yola düştü. Polis, jandarma, karayolları ekipleri ve çevreden gelen vatandaşlar yardıma koştu.Edinilen bilgiye göre, Ağrı’dan yükledikleri büyükbaş hayvanları Burdur’a götürmek üzere yolan çıkan Erol Çay’ın kullandığı 04 D 2091 plakalı tır ile Kenan Sarıtaş yönetimindeki 76 AB 243 plakalı tır, Amasya merkez İpekköy mevkiinde arka arkaya çarpıştı.Kazada dorse kısımları hasar gören tırlardaki 74 büyükbaş hayvandan bir kısmı yola düştü. Polis, jandarma, karayolları ekipleri ve çevreden gelen vatandaşlar yardıma koştu.Mahsur kalan hayvanlar çağrılan iki tıra nakledildi. Ezildiği için yerden kalkamayan buzağının durumu ise görenleri üzüp telaşlandırdı. Hayvanların sahibi Yusuf Aksu buzağısını yerden alarak tıra taşıdı. Kaza anını anlatan Aksu, “Önümüze aniden bir taksi durdu. Vurmadan yavaşladık ama arkadaşı tır bize çarptı. Tır yavaş olmasaydı harap olmuştuk” dedi.

#Taşova’da Orman Yangını
#Amasya
#Orman yangını
7 yıl önce
default-profile-img