|

Borç restleşmesi

Berlin, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medyadan Almanya’ya seslenerek NATO ve ABD’ye borcunu ödeme çağrısına tepki gösterdi. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen “NATO’da borç hesabı yoktur” diyerek Trump’ın büyük miktarlarda borçlu oldukları iddiasını reddetti.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Monday
Güncelleme: 05:12 - 20/03/2017 Monday
Yeni Şafak
ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel'i 17 Mart'ta Beyaz Saray'da dünyaya rezil etti. Trump, basın mensuplarının karşısında elini sıkmak isteyen Merkel'in talebini duymazlıktan geldi.
ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel'i 17 Mart'ta Beyaz Saray'da dünyaya rezil etti. Trump, basın mensuplarının karşısında elini sıkmak isteyen Merkel'in talebini duymazlıktan geldi.

Almanya, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO ve ABD'ye savunma için çok büyük miktarlarda borçlu oldukları iddiasını reddetti. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Pazar günü yaptığı açıklamasında, “NATO'da herhangi bir borç hesabı yoktur” ifadelerini kullandı. Leyen, ittifak üyelerin savunma harcamalarının yüzde 2'sini 2024'e kadar birliğe aktarmaları hedefinin sadece NATO'ya ilişkilendirmenin de yanlış olduğunu belirterek, “Savunma harcamaları, Birleşmiş Milletler barış koruma misyonlarına, Avrupalı misyonlara ve terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele çabalarına da gidiyor” dedi.



PARAYI GERİ ÖDEMELİ


Trump, ABD ziyaretinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in elini sıkmayarak mesaj gönderdiği yönündeki haberlere Twitter hesabından yanıt verirken konuyu gündeme getirdi. Trump tweetlerinde “Alman Başbakan Angela Merkel'le harika bir görüşme gerçekleştirdim” ifadelerini kullandıktan sonra Merkel'i NATO harcamaları konusunda eleştirdi. Trump paylaştığı tweette, “Ama yine de Almanya, NATO ve ABD'nin kendisine sağladığı güçlü ve çok pahalı koruma için borçlandığı yüklü miktarda parayı geri ödemeli” ifadelerini kullandı.



38.5 MİLYAR VAADİ


Donald Trump daha önce NATO için en fazla bütçeyi ABD'nin ayırdığını ve diğer ülkelerin de NATO'nun savunma harcamalarına bütçe ayırmaları gerektiğini söylemişti. Almanya'nın savunma harcamaları 2018'de 38.5 milyar avroya çıkacak. Ekonomi bakanı Wolfgang Schaeuble, bu sayının, Almanya'nın ekonomik çıktısının 1.26'sına tekabül ettiğini belirtmişti.


#ABD
#Almanya
#NATO
7 years ago