|

Dünya dergilerinin Türkiye kabusu

FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dünyaca ünlü dergiler "yenilgi" psikolojisiyle hareket ediyor.

Yeni Şafak
12:04 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 12:24 - 24/07/2016 Pazar
Darbe girişiminin ardından dünya basınından darbe yanlısı sesler yükselmeye devam ediyor.
Darbe girişiminin ardından dünya basınından darbe yanlısı sesler yükselmeye devam ediyor.

Amerikan medyası, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden geldi.



Dergiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin darbeyi "otoriterleşmek için kullanacağını" ileri sürerek insanların tanklar tarafından ezilmesini ve TBMM'nin bombalanmasını görmemekte ısrar etti. Der Spiegel Dergisi 'hükümet yanlısı gösterilerin muhalefetteki kişiler, laikler, solcular ve liberaller için bir duygu patlaması olmadığı, söz konusu gösterilerin daha çok İslami bir karşı darbeye benzediği' yorumunda bulunarak taraflı bir direniş olduğunu iddia etti.



Vahşeti görmek istemiyorlar


FETÖ'nün gerçekleştirdiği hain darbeyi görmek istemeyen medya kuruluşları, katledilen insanların hikayelerini ve vahşet anlarını haberlerinde kullanmaktan kaçındı. Yayınlarda, Türk halkına da hakarete varan ifadeler kullanıldı.



TIME Dergisi

FETÖ darbe girişiminin ardından ABD'de yayınına devam eden TİME dergisi Türkiye'deki direnişi kapağına taşıyarak "Türkiye'nin Uzun Gecesi" olarak nitelendirdi.

The Economist Dergisi

Hain darbe girişiminden sonra İngiltere'nin The Economist Dergisi, olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşunu "Erdoğan'ın intikam"ı olarak ele aldı.

Newsweek Dergisi

Boğaziçi Köprüsü'nün 15 Temmuz gecesi kapatılması ile başlayan darbe girişimi Newsweek Dergisi'ne de konu oldu. Dergi kapağına darbeye direnmek için tankın üstüne çıkan halkın fotoğrafı yerleştirilirken "Askerlerin baskın yaptığı gece" manşeti atıldı.

Der Spiegel Dergisi

Alman Der Spiegel Dergisi de hain darbe girişimini kapağına taşıdı. Dergi manşetini "Diktatör Erdoğan ve çaresiz Batı: Bir zamanlar bir demokrasi vardı" olarak yayınladı.

#ABD
#Dergi
#Time
#The Economist
#Newsweek
#Der Spiegel
8 yıl önce