|

Skandal tutuklama

FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpasını canlandırmaya çalışan ABD yargısı skandal bir karara imza attı. New York Savcılığı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, Rıza Sarraf davası kapsamında tutuklandığını duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:06 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Hakan Atilla
Mehmet Hakan Atilla

Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklandığı bildirildi. New York Güney Bölge savcılığından yapılan açıklamada, Atilla'ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte “ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yöneltildiği bildirildi.



HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINDI İDDİASI


Başsavcı Vekili Joon H. Kim tarafından yapılan açıklamada, Atilla'nın önceki gün tutuklandığı kaydedildi. Atilla'nın ne zaman ve nerede gözaltına alındığına ilişkin bilgi verilmezken Bloomberg, Atilla'nın JFK havalimanında gözaltına alındığını öne sürdü.



DAVAYI FETÖ'CÜ SAVCI AÇTI


Rıza Sarraf, Manhattan Federal Mahkemesi'nde İran'a uygulanan ABD yaptırımlarını delme suçlamasıyla yargılanıyor. Davayı açan ve FETÖ ile yakın ilişkileri olan savcı Preet Bharara ise, 11 Mart'ta Başkan Donald Trump tarafından görevden alınmıştı.


#Halkbank
#FETÖ
#ABD
7 yıl önce