|

Ankara Kazan ilçesinin adı 'Kahramankazan' olarak değiştirildi

Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Yeni Şafak
21:10 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 18:14 - 25/10/2016 Salı
IHA

Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.



Genel Kurulda, "Ankara İli Kazan İlçesinin Adının Kahramankazan Olarak Değiştirilmesine ve Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşüldü.



Tümü ve maddeleri üzerinde yapılan konuşmaların ardından teklif oybirliğiyle kabul edildi.



Teklifin görüşülmesi sırasında AK Parti ve MHP'nin verdiği ortak önerge kabul edildi.



Buna göre, teklifle "Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak tatil ilan edilmesi öngörülen 15 Temmuz günü, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak tatil ilan edilecek.



Kanuna göre, Ankara'nın Kazan ilçesinin adı da "Kahramankazan" olarak değişiyor. Ayrıca 15 Temmuz günü, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak resmi tatil ilan ediliyor.



TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM Başkanlık Divanı olarak, teklifin Kazan halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.



Milletvekilleri ve salonda izleyici olarak bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve beraberindeki heyet, teklifin yasalaşmasını ayakta alkışladı.



Başkanvekili Buldan, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.



AK Parti'li İşler duygulandı


AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise 15 Temmuz gecesi Kazanlıların nasıl kahramanlık örneği sergilediğini anlattı.



Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün halkla birlikte o gece sokaklara çıktığını ve darbeye karşı geldiğini belirten İşler, F-16 uçaklarının kalkıp hemen üsse döndüğünü gören Kazanlıların, üsse giderek kahramanca o hain saldırıyı durdurmak için mücadele ettiğini kaydetti.



İşler, "Lastiklerini, samanlarını ve anızları yaktılar; havaalanının etrafında uçakların iniş ve kalkışını engellemek için kara bulutlar oluşturarak, ülke üzerinde kara bulutlar oluşturmak isteyenlere engel oldular." sözlerini kullandı.



O gece yaralanan Kazanlıları ziyaret ettiğini anımsatan "Hepsinin ortak ifadesi, 'Böyle bir hainlik olsun, gene sokaklara çıkarız' olmuştur." dedi.



Emrullah İşler, konuşmasının, 9 Kazanlının nasıl şehit olduğunu anlattığı bölümünde duygulandı. İşler, 15 Temmuz gecesi şehit olan Ahi köyünün muhtarının eşinin, "6 çocuğum yetim kaldı ama darbe gerçekleşseydi 76 milyon insan ne olacaktı?" dediğini aktardı.



15 Temmuz gecesi en büyük mücadele ve şehidin Ankara'da verildiğini ifade eden İşler, "FETÖ'nün geçmişte sadece bizimle değil, bütün partilerle ilişkisi vardı. Biz bunlara aldandık ama bu hain örgütün gerçek yüzü ortaya çıktıktan sonra; MİT operasyonu, MİT tırları meselesi, 17-25 Aralık olayı ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, bu yapı ile başlattığımız mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Sizde (CHP) kasetle Genel Başkan değişimi oldu, bunu bu örgütün yaptığı belli ama buna karşı güçlü bir ses duyamadık." ifadesini kullandı.



İşler'e yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu bir operasyonsa o günün iktidarı ve siyasi sorumlusu sizsiniz. Biz, 'Bu soruşturulsun' diye ne kadar uğraştıysak, bunları sizler gizlediniz. Polemiğin dozunu sizin kadar yükseltecek olursam, kimin gözlüklerini yakından takıp o videoyu izledikten sonra 'Tamam yayınlayın' dediği tartışmanın içinde sıkıntıya düşecek olan da sizsiniz." diye konuştu.




#Ankara
#Kahramankazan
#İlçe isim değişikliği
#TBMM
#15 Temmuz Resmi Tatil
7 yıl önce