|

Disiplin sopalı talimatname

Cuntacı albayın evinde, TSK’yı ele geçirmek ve kendilerinden olmayanları devredışı bırakmak için uygulanan talimatname ele geçirildi. Talimatnamede, hedefe alınan personel için sopayla işlem yapılabileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Disiplin sopalı talimatname
Disiplin sopalı talimatname

Ankara Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında, Siirt'te görevli olduğu halde darbe girişimi faaliyetlerine katılmak üzere Ankara'ya gelerek Kara Harp Okulu'ndaki 155 öğrenciyi Genelkurmay'a taşıyan cuntacı Albay Erdoğan Kurt'un dijital verilerinin incelenmesi tamamlandı. Tutuklu Kurt'un bilgisayarından, FETÖ'nün mensuplarına gönderdiği ve TSK'yı ele geçirmek için izleyeceği yöntemlerin anlatıldığı talimatname bulundu.



2010'DA OLUŞTURDULAR


2010'un Kasım ayında oluşturulan ve soruşturma dosyasına eklenen belgede TSK Disiplin Kanunu'nun hayata geçirilmesi maksadıyla yapılacak ilk işin FETÖ'cü amirlerin bilgilendirilmesi olduğuna vurgu yapıldı.



İT İTE KIRDIRILMALI


Belgede, FETÖ'cü amirlerin hedef personelle ilgili yapması gereken işlemler şöyle sıralandı: “Amir hedef personelin zaafiyetleri ve eksikliklerini tespit edecek. Devrilemeyecek hiçbir ağaç yoktur. Eğer amir kararlı bir tavır sergilerse, ilk darbede hedef personel sarsılacaktır. Ast amir 'müspet' bir kişi ise bazen havuç, bazen de sopayla hedef personel hakkında işlem yapmasını sağlamalıdır. Eğer ast amir 'menfi' bir kişi ise ona karşı da zor kullanarak, tabiri caizse iti ite kırdırmalıdır.”



Personeli sıfırla!


Talimatnamede amirin gerekli durumlarda hedefteki personeli sıfırlaması gerektiği de belirtilerek “Yani hedef personelin kendi isteğiyle meslekten ayrılmaya elverişli bir ortam hazırlamalı. Örneğin hedef personele, 'Gömleğinin yakası yağlı' diye uygun ortamda ceza vermek bu kişinin onurunu kırarak sıfırlayacaktır. Ya da izinden dönen personeli “tekmil vermedi” diye cezalandırmak gibi... Amir bu kapsamda hedef personelin emir komuta kabiliyetini elinden alabilmelidir. Sistemin yürümesi için hiç kimse vazgeçilmez değildir” ifadeleri yer aldı.






#TSK
#Cunta
#FETÖ
#Kara Harp Okulu
7 yıl önce