|

İşbirliği mi yaptın

Alman istihbarat servis şefi Bruno Kahl'ın FETÖ'ye ilişkin skandal sözlerine bir tepki de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:48 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık

Kanal 7 televizyonunda konuşan Işık, “Eğer Alman istihbaratının başındaki kişi, 'Biz burada FETÖ'yü göremedik' diyorsa ya bu adamın iki gözü birden kördür, iki kulağı birden sağırdır ya da arzu ettikleri bir işin gerçekleşmemiş olmasından dolayı failleri gizleme ihtiyacı hissediyordur. Bunun başka izahı olmaz. Bu da herkesin aklına şu soruyu getirir: Acaba iş birliği mi yaptınız, siz bu işin neresindesiniz?” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğunu herkesin bildiğini dile getiren Işık, şunları söyledi:



DÜNDAR'A SORSUN


“Bunu nasıl görememişler, anlamak mümkün değil. Tabii Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu'na sorsalardı, Kılıçdaroğlu, 'Evet, bu darbenin arkasında FETÖ var' derdi. Hatta yanlarında Can Dündar var, ona sorsalardı çok rahatlıkla 'Evet, bu işin arkasında FETÖ var' diye söylerdi. Bu biraz da faili gizleme, örtbas etme, işi faili meçhul bırakma anlayışının bir tezahürü. Bir de tabii 15 Temmuz'un başarısız olmasından dolayı aslında Avrupa'da bazı merkezler bundan hoşnut olmadılar.”



SORGUYA ÇEKİLMELİ


“Onlar böyle bir darbe girişiminin başarılı olmasını bekliyorlardı. Alman istihbarat şefinin böyle bir açıklama yapması Almanya üzerindeki şüphelerin son derece artmasına ve 'Bu darbenin arkasında acaba Alman istihbaratı var mı?' sorusuna sebep olur. Alman halkı ve Alman siyaseti bu açıklamayı yapan kişiyi ciddi derecede sorguya çekmeli. Yoksa Türkiye'deki kuşkular iyice artacak demektir.”





#FETÖ
#15 Temmuz
#Almanya
#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
7 yıl önce