|

Ankara’da sağanak yağış yolları göle çevirdi-Ankara hava durumu

Ankara’da sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. sürücüler zor anlar yaşadı. Ankara hava durumu tahminlerini ve son gelişmeleri sayfamızdan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:17 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 27/05/2017 Cumartesi
AA
Ankara’da sağanak yağış yolları göle çevirdi-Ankara hava durumu
Ankara’da sağanak yağış yolları göle çevirdi-Ankara hava durumu

Ankara’da sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. sürücüler zor anlar yaşadı. Ülke genelinde etkili olan yağışlı havada Ankara’da bir süredir kendisini gösteriyor. Öğle saatlerinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Su basan yollarda sürücüler zor anlar yaşadı.


Bugün ve Yarın (Pazar) Ankara Çevrelerinde Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer -
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ve yarın (Pazar) Ankara çevrelerinde aralıklarla ve yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

27.05.2017 13:00-28.05.2017 18:00

Hadisenin Şiddeti

Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Su Baskını - Ulaşımda Aksamalar - Yıldırım - Sel

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

#Ankara
#Hava durumu
#Sağanak
#Yağış
7 yıl önce
default-profile-img