|

Ankaradaki sağanak yağışta alt geçit ve mağazaları su bastı! Ankara hava durumu

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı alt geçit, metro ve mağazaları su bastı. Ankara hava durumu tahminlerini ve kentten son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:43 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:52 - 19/06/2017 Pazartesi
IHA
Ankaradaki sağanak yağışta alt geçit ve mağazaları su bastı! Ankara hava durumu
Ankaradaki sağanak yağışta alt geçit ve mağazaları su bastı! Ankara hava durumu

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı alt geçit, metro ve mağazaları su bastı.

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde etkisini artırdı. Sağanak yağışın etkili olduğu yüksek kesimlerdeki alt geçit, metro ve bazı mağazaları su bastı. Göle dönen alt geçitlere dolan sular vidanjörler yardımıyla boşaltılırken, mağaza ve lokantalara dolan sel suları maddi hasara neden oldu. Dükkanlarını basan yağmur sularını kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalışan esnaf, bayram öncesi meydana gelen bu olaydan dolayı yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Göle dönen yollarda araç trafiğinde yavaşlamalar meydana geldi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Orta ve Batı Karadeniz ile Çankırı, Konya, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Isparta'nın doğu ve Antalya'nın kuzeydoğu kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Akdeniz ve Doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında ve Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yağışların; Marmara'nın doğusu, Orta ve Batı Karadeniz ile Çankırı, Konya, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Isparta'nın doğu ve Antalya'nın kuzeydoğu kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

#Ankara
#hava durumu
#Sağanak yağış
#Su baskını
7 yıl önce