|

Kaçak göçmenler ambalaj atık kamyonunda yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na kaçırmak isteyen 12 Suriyeli, ambalaj atık kamyonunda yakalandı.

Yeni Şafak
17:17 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:33 - 9/10/2017 Pazartesi
IHA
Belediyeden yapılan açıklamada, aracın kendileri ile 1 Ekim itibariyle sözleşmesi biten geri dönüşüm firmasına ait olduğu bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, aracın kendileri ile 1 Ekim itibariyle sözleşmesi biten geri dönüşüm firmasına ait olduğu bildirildi.

Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir apart otelde kalan Suriye uyruklu kişilerin yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na kaçacağı ihbarını aldı.

5 Ekim Cuma günü harekete geçen polis, Armutalan Mahallesi'nde bulunan apart otelin çevresinde takibe başladı. Sabaha karşı otel önüne gelen özel bir firmaya ait 48 EB 768 plakalı ambalaj atık kamyonu göçmenleri alarak Datça yolu istikametine doğru gitti. Takipten habersiz ilerleyen ambalaj atık kamyonu Hisarönü Mahallesi'nde durduruldu. Kamyonda bulunan biri kadın toplam 12 Suriyeli ve şoför Ö.F.K. (38) yakalandı.

İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirilen 12 Suriyeli yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ö.F.K.'nın yapılan sorgusunda, Bozburun Mahallesi'nden lastik botlarla Yunanistan'ın Simi Adası'na göçmenleri kaçıracağı öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan Ö.F.K., 'İnsan tacirliği' suçundan bu sabah adliyeye çıkarıldı.

Marmaris Belediyesi Basın ve Halkla İlişkileri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "48 EB 768 plakalı geri dönüşüm aracı içinde göçmenler ve şoför yakalanmıştır. Araç, belediyemizin 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle sözleşmesi biten geri dönüşüm firmasına ait olup, olayın Marmaris Belediyesi veya Marmaris Belediyesi personeli ile bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

#Simi Adası
#Yunanistan
#Marmaris
#Muğla
6 yıl önce