|

Antalya ve Muğla'da bayram yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Muğla ve Antalya'nın turistik ilçelerinin güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu. Otobüs firmaları turistik merkezlere çok sayıda ek sefer koydu.

Yeni Şafak
16:05 - 24/06/2017 Saturday
Güncelleme: 16:08 - 24/06/2017 Saturday
AA
Antalya ve Muğla'da bayram yoğunluğu yaşanıyor
Antalya ve Muğla'da bayram yoğunluğu yaşanıyor

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla ve Antalya'da Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilini geçirmek üzere Muğla'ya gelen ziyaretçiler, turistik ilçeleri hareketlendirdi. Ula, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçelerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Bayramı gözde tatil merkezlerinden Bodrum'da geçirmek isteyenler, hava trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Otobüs firmaları da tatilini Ege kıyılarında geçirmek isteyen yerli turistler için 200'ün üzerinde ek sefer koydu.

Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye Emniyet müdürlüklerine bağlı asayiş ve trafik ekipleri, ilçe girişleri başta olmak üzere araç geçişlerinin yoğun yaşandığı bölgelerde vatandaşların rahatı ve güvenliği için uygulamalarına devam ediyor.

Muğla-Denizli ve Muğla-Aydın yollarında denetim yapan ekipler, bölgeye gelenleri durdurarak, verdikleri broşürlerle sürücüleri uyarıyor. Ekipler, dikkatli olunması gereken güzergahlar, hız kuralları ve emniyet kemerinin önemi konusunda sürücelere bilgi veriyor.

Bu arada, trafik ekiplerinin yanı sıra uygulama noktasında görev yapan polisler, şüphe üzerine durdurdukları araçlarda arama gerçekleştirdi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde tatilini geçirmesi amacıyla 140 motorize ekip ve bin 200 personele ilaveten, büro hizmetlerinde görev yapan 29 ekip ve 480 personelle ek tedbirler alındığı bildirildi.

Halkın ve turistlerin yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri, camiler, mezarlıklarda yaya ve motorize devriyelerin görev yapacağı ifade edilen açıklamada, il genelindeki tüm otogarlarda da gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

- Bodrum'da yoğunluk devam ediyor

Bodrum'da dün akşam başlayan trafik yoğunluğu devam ediyor. Bayram tatiline gelenler nedeniyle ilçe merkezine yakın kesimlerde uzun araç kuyrukları oluştu.

Öğle saatlerinde Yokuşbaşı mevkisinde trafikte aksamalar yaşandı.

Öte yandan, İlçe Emniyet Müdürlüğünce bayram tatili boyunca görev yapacak ekip sayısının artırıldığı, belirli kavşaklarda trafik akışının rahat sağlanması için görevlendirmelerin yapıldığı ve uygulama noktalarında kontrollerin süreceği belirtildi.

- Antalya'da da denetimler artırıldı

Turizmin başkenti Antalya ve ilçelerinde de Ramazan Bayramı dolayısıyla yollarda araç yoğunluğu oluştu. Kentte plajlar da doldu.

Antalya-Kemer, Antalya-Alanya karayollarında polis ekipleri denetimleri artırdı.

#Fethiye
#Marmaris
#Ramazan Bayramı
#trafik yoğunluğu
#Ula
#Antalya
#Muğla
#Bodrum
7 years ago
default-profile-img