|

Antalya'da 194 sığınmacı ve kaçak yakalandı

Antalya'nın Finike ilçesinde yasadışı yollardan deniz yoluyla yurt dışında gitmeye çalışan Pakistan ve Suriye uyruklu 194 sığınmacı ve kaçak yakalandı.

Yeni Şafak
22:47 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 14/06/2017 Çarşamba
AA
Antalya'da 194 sığınmacı ve kaçak yakalandı
Antalya'da 194 sığınmacı ve kaçak yakalandı

Finike ilçesinde yasadışı yollardan deniz yoluyla yurt dışında gitmeye çalışan Pakistan ve Suriye uyruklu 194 sığınmacı ve kaçak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Finike Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Finike'nin yaklaşık 30 kilometre açığında, sığınmacı ve kaçakların bulunduğu tekneye operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Pakistan ve Suriye uyruklu 194 kişi ile organizatör olduğu öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Finike Limanına getirilen teknede indirilen sığınmacı ve kaçakların, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalıştıkları öğrenildi. Sığınmacı ve kaçakların, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecekleri bildirildi.

Alanya’da özel tekne, tur teknesiyle çarpıştı

Antalya’nın Alanya ilçesinde, turist kafilesini taşıyan tur teknesi ile özel tekne çarpıştı. Batan özel teknenin içinde bulunan Danimarka uyruklu 1’i çocuk 4 kişi sahil güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kurtarıldı.Kaza, dün sabah saatlerinde Alanya Kalesi’nin 50 metre açıklarındaki mavi sularda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içinde turistlerin bulunduğu günübirlik tur teknesi, Alanya Kalesi açıklarına geldiği sırada özel bir tekneyle çarpıştı. Kazanın şiddetiyle alabora olan özel tekne batmaya başladı. Kazayı gören diğer tekneciler durumu Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına bildirdi. İhbar üzerine yaklaşık 5 dakika içerisinde olay yerine gelen ekipler, Danimarka uyruklu 1’i çocuk 4 kişiyi kurtararak, sahil güvenlik botuna aldı. Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına getirilen turistler buradan ambulansla hastaneye götürüldü.Danimarka uyruklu turistlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


#Finike
#göçmen kaçakcılığı
#Kaçak operasyonu
#Antalya
7 yıl önce