|

Antalya'da orman yangını söndürüldü haberi

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü

Yeni Şafak
17:16 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:50 - 1/10/2016 Cumartesi
DHA

Antalya'nın Kepez ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Ünsal Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Dumanı gören mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi.



Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere Antalya Büyükşehir Belediyesinin 6 itfaiye ekibi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 arazöz ve çok sayıda orman işçisi müdahale etti. Yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek verdi.



Yerleşim yerleri ve seralara yönelen alevler, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Mahalle sakinleri, ağaçların dallarını kırarak alevlerin evler ve seralara sıçramasına engel olmaya çalıştı.



Güvenlik önlemleri alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştıran ekipler, yangının çıkış nedenini araştırıyor.



Yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi.



Antalya'da iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 3 yaralı


Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.



Elmalı-Finike karayolunun Avlanbeli mevkisinde sürücüleri henüz belirlenemeyen 07 ZAL 05 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 15 AE 601 plakalı otomobil çarpıştı.



15 AE 601 plakalı otomobilde bulunan Hüseyin, eşi Bahar Beşikçi ile kayınbiraderi Birol Sarıçiftçi, kaza yerinde hayatını kaybetti.



Kazada ağır yaralanan Fatma Sarıçiftçi, Zekeriya ve Ayten Çiçek, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Elmalı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaza yerindeki cesetler de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.



Hasar gören araçların kaldırılmasının ardından karayolu yeniden ulaşıma açıldı.



#Antalya
#Orman yangını
#Kepez
7 yıl önce
default-profile-img