|

AÖF harç ücretleri ne kadar-Kayıt yenileme

AÖF harç ücretleri bu yıl ne kadar oldu? Açıköğretim İşletme, İktisat ve İletişim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler kayıt yenileme ve harç ücretleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirler.

Yeni Şafak
20:54 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:04 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer
AÖF harç ücretleri

ne kadar? İşte bu sorunun yanıtını merak eden öğrenciler buradan detaylı açıklamaları görebilirler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme, İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin 2016-2017 Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başladı ve 7 Ekim tarihine kadar devam edecek. AÖF harç ücretlerinin bu sene ne kadar olduğu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Sizler için AÖF kayıt yenileme ve harçlar ile ilgili bilgileri haberimizde paylaşıyoruz. İşte detaylar.



AÖF HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?


Açıköğretim Fakültesi'nde kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler 2016 – 2017 döneminde ne kadar harç ücreti kesin olarak yatıracağı henüz belirtilmiş olmasa da geçen yıllardan farklı olmayacağı öngörülmektedir. Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri, Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (Felsefe Lisans Programı, Sosyoloji Lisans Programı, Tarih Lisans Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı) harç ücretleri, İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri, İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri 225 TL olarak ödenmesi gerekiyor.



KAYIT YENİLEME İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER


Fakülte tarafından yapılan ders atamasına göre ödeme bilgileriniz oluşturulur. Sadece Fakülte tarafından atanan dersleri almak isteyen öğrenciler ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilirler. Öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri silebilir veya ders ekleyebilirler. Öğrencilerin ders ekle-sil işlemi yapması halinde ödeme bilgileri buna göre yeniden oluşacaktır. 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında ödeme bilgilerinizi http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden görebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz.



Dönem Öğrenim Ücreti


Açıköğretim Fakültesinin Bilgi Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzaktan Eğitim Önlisans Programlarında Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler; öğrenim süresine ve aldığı derslerin kredisine bakılmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenen Dönem Öğrenim Ücretini ödeyeceklerdir.



Dönem Öğrenci Katkı Payı


Dönem Öğrenci Katkı Payı Ödeyecek Olan Öğrenciler


Bu kılavuz yayımlandığı tarihte, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Bakanlar Kurulu Kararı henüz çıkmadığından kayıt yeniletecek öğrencilerden 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarı alınacaktır.



Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandığında farklılık olması halinde buna göre işlem yapılacaktır.



Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (3'üncü yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (5'inci yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.



Güz Dönemi kayıt yenileme için kesin karar vermeden ödeme yapmayınız. Güz Dönemi kayıt yenileme için yatırılan Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarları iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra Güz Dönemi kayıt yenileme işleminden vazgeçilemez.



Dönem Öğrenci Katkı Payı Ödemeyecek Olan Öğrenciler


Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerden program süresi içinde olanlar (önlisansta 2 yıl, lisansta 4 yıl) ile bu kılavuzun 2.5.1. maddesinde açıklanan kanunlar kapsamındaki öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemeyeceklerdir.



Dönem Öğretim Gideri


Kayıt yeniletecek öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Giderini ödeyeceklerdir.



Ödeme Yöntemleri


Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:



 Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme



(Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)



 Şubeden Ödeme



 İnternet Bankacılığından Ödeme



 ATM'den Ödeme (Kartla/Kartsız)



 Telefon Bankacılığı ile Ödeme



Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30'a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.



Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.



Ayrıca 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 11. maddesinin 3. bendinde “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." denilmektedir.



Buna göre iki yükseköğretim programında okuyanlardan en son kaydını Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans/önlisans programlarından birisine yaptıran öğrencilerin öğrenim durumları YÖKSİS'ten sorgulanarak banka sistemine ₺35,50 dönem öğrenci katkı payı tutarı yüklenmiştir.



Bazı öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumundan mezun olduğu veya kaydını sildirdiği halde, YÖKSİS'te birden fazla öğrenciliği görünmektedir. Bu öğrencilerimizin ₺35,50 dönem öğrenci katkı payı tutarını ödememeleri için kayıt yenileme işlemlerinden önce ilişik kestiği/mezun olduğu üniversiteye başvurarak YÖKSİS bilgilerini güncelletmeleri gerekmektedir. YÖKSİS'ten bilgisini güncelleten öğrenciler tekrar ders ekle-sil sayfasına girerek son aşamaya kadar ilerleyip “KAYDET" butonuna basarak banka bilgilerini güncelleyeceklerdir.



Öğrencilerin 07 Ekim 2016 tarihinden sonra dönem öğrenci katkı payı ile ilgili itirazları ve iade talepleri dikkate alınmayacaktır.



 Kayıt yenileme ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.



 Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.



 Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.



2.4.1. Borcu Olan Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri



Önceki öğretim yıllarından/dönemden Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı borcu olan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Döneminde kayıt yeniletebilmek için gecikme faizi uygulanmış eski borçları ile 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme tutarlarını ödemek zorundadırlar. Sadece eski borcunu ödeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler ile engelli olan öğrencilerden önceki öğretim yıllarından/dönemden borcu olanlar kalan borçlarını ödemek zorundadırlar.



Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankasına Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler


Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankasına yapan öğrenciler, banka dekontunu Güz Dönemi kayıt yenileme tarihleri içinde AÖF Lefkoşa Bürosuna götürerek kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdırlar.



26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında kayıt yenileme ile ilgili banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



Geçmiş dönemlerden borcu olan öğrenciler, gecikme faizi uygulanmış eski borç tutarlarını AÖF Lefkoşa Bürosundan öğrendikten sonra ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletmelidirler. Sadece eski borcunu ödeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



Dönem Öğretim Gideri Alınmayacak Öğrenciler


2.5.1. Çeşitli Kanunlar Kapsamındaki Öğrenciler



14/2/2012 tarih ve 4 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince aşağıda sayılan kanunlar kapsamında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocuklarından Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır:



 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi,



 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,



 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,



 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu



 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu.



Ayrıca;



 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki malullerin kendileri ile eş ve çocuklarından,



 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile bunların eş ve çocuklarından da yaş sınırlaması olmaksızın Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır.



2.5.2. Çeşitli Kanunlar Kapsamındaki Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri Yukarıdaki Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesini ilk kez AÖF bürosuna veren öğrencilerimizin bilgi girişleri yapıldıktan sonra mutlaka http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ders ekle-sil işlemini yapmaları gerekmektedir.



Resmi belgelerde ilgili kanun maddesi mutlaka bulunmalıdır.



Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesini daha önceki dönemlerde AÖF bürosuna veren öğrencilerimizin http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ders ekle-sil işlemini yapmaları gerekmektedir.



Resmi belgesini ilk kez veya daha önce veren öğrenciler ders ekle-sil işlemini yaptıktan sonra http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Kayıt Yenileme/Ders Ekleme İşlemleri sayfasından Kayıt Yenileme Onay butonundan onay işlemi yapacaklardır. Onay işlemini yapan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimiz isterlerse kayıt yenileme onay işlemini AÖF bürolarına başvurarak da yaptırabilirler.



Kanunlar kapsamına giren öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.



Engelli Öğrenciler


Bakanlar Kurulu Kararına göre, engelli olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken dönem öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır.



5/6/2013 tarih ve 13 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri alınmaz.



Engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmelidirler.



AÖF ÇALIŞMA SAATLERİ


AÖF Büroları sabah saat 08.30 de açılır ve 17.00'de kapanır. Hafta içi hizmet veren AÖF büroları hafta sonu işlem almamaktadır.



MUAFİYET BAŞVURUSU


Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2016-2017 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak adayların,



"Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – IITürk Dili I – IIYabancı Dil I – IITemel Bilgi Teknolojileri I – II" ders/dersleri için ders transferi ve muafiyet başvuruları,



ÖSYS Yeni Kayıt 25 Ağustos - 03 Eylül 2016



İkinci Üniversite 31 Ağustos - 09 Eylül 2016



Ek Yerleştirme 19 - 24 Eylül 2016



Tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt bağlantısından Türkiye Programları kısmından internet başvurusu sırasında yapılacaktır.



2016/2017 AÇIKÖĞRETİM KAYIT TARİHLERİ İÇİN

- Kayıt Türü: - ÖSYS Yeni Kayıt: 25 Ağustos 2016 Perşembe günü başladı - 03 Eylül 2016 Cumartesi günü bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 03 Eylül 2016 Cumartesi günüdür.


- İkinci Üniversite: 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü başladı - 09 Eylül 2016 Cuma bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 09 Eylül 2016 Cuma günüdür.


- Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.



AÖF harç ücretleri bu yıl ne kadar oldu? Açıköğretim İşletme, İktisat ve İletişim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler kayıt yenileme ve harç ücretleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirler.


#AÖF
#AÖF harç ücretleri
#Açıköğretim
#Anadolu Üniversitesi
#AÖF kayıt yenileme
8 yıl önce