|

AÖF kayıt yenilemede yapılması gerekenler! 2016-2017

AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. Peki Açıköğretim (AÖF) kayıt yenilemede yapılması gereken işlemler neler? Binlerce Üniversite öğrencisinin yeni eğitim yılı için güz dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. Anadolu Üniversitesi'nin belirlemiş olduğu kriterlere göre öğrenciler kayıtlarını yapacak. Sizler için adım adım yapılacakları paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
19:42 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer
AÖF kayıt yenileme

de yapılması gerekenleri merak edenler haberimizden tüm detayları görebilirler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. 7 Ekim tarihine kadar sürecek olan AÖF kayıt yenilemede yapılması gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. Öğrenciler AÖF kaydını yenilemede 4 adım izleyecekler. Öncelikle internet üzerinden öğrenci girişi yaparak

AÖF Güz dönemi

ders ekle/sil işlemi yapılacak. Daha sonra eğitim ücretini bankaya ödeyecekler. Ardından AÖF sistemine girerek kaydının yenilenme durumunu kontrol edecekler.

AÖF

kayıt yenileme işlemleri tamamlandığında son adım olarak bürolardan kitaplar alınabilecek. İşte AÖF güz dönemi kayıt yenileme ile ilgili bilgiler.



ekranı için tıklayınız



ekranı için tıklayınız



DERS EKLE-SİL


Ders Ekle-Sil İşlemleri ve Tarihleri


Ders ekle-sil işlemi, http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders ekle-sil işlemi ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.



 Fakülte tarafından 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması ders kodu sırasında yapılmıştır.



Öğrenciler, 30 AKTS kredilik dersin üzerine isterlerse 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde bulunduğu dönem veya üst dönemden ders ekleyebilirler. Öğrenciler, ders ekle-sil ekranına girerek ders durumlarını kontrol etmelidirler.



 2016 – 2017 Öğretim Yılından önce kayıt yaptırmış olan öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya ders ekleyebilirler.



 Ders ekle-sil işlemi bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır.



 Ders silindiğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.



 Öğrenciler tekrar ettiği dersleri eksiltemezler.



 Ders ekle-sil işlemi kayıt yenileme döneminde, o dönem için yapılır ve sonradan itiraz edilemez.



Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, eksilttikleri dersleri dersin açıldığı ilgili dönemde almak zorundadırlar.



 Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirsiniz.



Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.



 Ders ekle-sil işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yaptıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün değildir.



 Ödeme yaptıktan sonra ders eklemek istiyorsanız 1.3. maddesindeki açıklamalara göre ders ekleyebilirsiniz.



 Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 AKTS krediye kadar ders ekleyebilirler. Bu durumda olan öğrencilerin ders ekle-sil ekranına girerek ders durumlarını kontrol etmeleri gerekir.



 Lisans programlarında birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarıyıllardan; üçüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarıyıldan ders alamazlar.



Ders ekle-sil işlemi üç aşamadan oluşmaktadır:



 Birinci aşamada http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.



 İkinci aşamada ders ekle-sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.



 Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamanız istenecektir.



Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.







1.2. Ders Ekle-Sil İşlemi Sonunda Yazıcıdan Dökümü Alınacak Belgeler


Ders ekle-sil işlemini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilirler. Bu sayfada öğrencilerin ders ekle-sil işlemi sonucunda;



Alacağı Dersler, Bıraktığı Dersler, Ödeme Bilgisi, Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri bilgileri yer almaktadır.



Ders Ekle-Sil İşlemi Nasıl Yapılır?


Mazeretli Ders Ekle İşleminin Yapılması



Kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders eklemek isteyen öğrenciler 06-07 Ekim 2016 tarihlerinde 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Ders ekle işlemini yapan öğrencilerin ekledikleri ders/dersler için dönem öğretim gideri farkı oluşacaktır.



Öğrencilerin oluşan dönem öğretim gideri farkını 07 - 11 Kasım 2016 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulaması başlatılacaktır.



II. AŞAMA


2. KAYIT YENİLEME İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER


Fakülte tarafından yapılan ders atamasına göre ödeme bilgileriniz oluşturulur. Sadece Fakülte tarafından atanan dersleri almak isteyen öğrenciler ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilirler. Öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri silebilir veya ders ekleyebilirler. Öğrencilerin ders ekle-sil işlemi yapması halinde ödeme bilgileri buna göre yeniden oluşacaktır. 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında ödeme bilgilerinizi http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden görebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz.



2.1. Dönem Öğrenim Ücreti


Açıköğretim Fakültesinin Bilgi Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzaktan Eğitim Önlisans Programlarında Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler; öğrenim süresine ve aldığı derslerin kredisine bakılmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenen Dönem Öğrenim Ücretini ödeyeceklerdir.



2.2. Dönem Öğrenci Katkı Payı


2.2.1. Dönem Öğrenci Katkı Payı Ödeyecek Olan Öğrenciler


Bu kılavuz yayımlandığı tarihte, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Bakanlar Kurulu Kararı henüz çıkmadığından kayıt yeniletecek öğrencilerden 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarı alınacaktır.



Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandığında farklılık olması halinde buna göre işlem yapılacaktır.



Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (3'üncü yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (5'inci yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.



Güz Dönemi kayıt yenileme için kesin karar vermeden ödeme yapmayınız. Güz Dönemi kayıt yenileme için yatırılan Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarları iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra Güz Dönemi kayıt yenileme işleminden vazgeçilemez.



2.2.2. Dönem Öğrenci Katkı Payı Ödemeyecek Olan Öğrenciler


Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerden program süresi içinde olanlar (önlisansta 2 yıl, lisansta 4 yıl) ile bu kılavuzun 2.5.1. maddesinde açıklanan kanunlar kapsamındaki öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemeyeceklerdir.



2.3. Dönem Öğretim Gideri


Kayıt yeniletecek öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Giderini ödeyeceklerdir.



2.4. Ödeme Yöntemleri


Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:



 Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme



(Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)



 Şubeden Ödeme



 İnternet Bankacılığından Ödeme



 ATM'den Ödeme (Kartla/Kartsız)



 Telefon Bankacılığı ile Ödeme



Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30'a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.



Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.



Ayrıca 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 11. maddesinin 3. bendinde “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." denilmektedir.



Buna göre iki yükseköğretim programında okuyanlardan en son kaydını Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans/önlisans programlarından birisine yaptıran öğrencilerin öğrenim durumları YÖKSİS'ten sorgulanarak banka sistemine ₺35,50 dönem öğrenci katkı payı tutarı yüklenmiştir.



Bazı öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumundan mezun olduğu veya kaydını sildirdiği halde, YÖKSİS'te birden fazla öğrenciliği görünmektedir. Bu öğrencilerimizin ₺35,50 dönem öğrenci katkı payı tutarını ödememeleri için kayıt yenileme işlemlerinden önce ilişik kestiği/mezun olduğu üniversiteye başvurarak YÖKSİS bilgilerini güncelletmeleri gerekmektedir. YÖKSİS'ten bilgisini güncelleten öğrenciler tekrar ders ekle-sil sayfasına girerek son aşamaya kadar ilerleyip “KAYDET" butonuna basarak banka bilgilerini güncelleyeceklerdir.



Öğrencilerin 07 Ekim 2016 tarihinden sonra dönem öğrenci katkı payı ile ilgili itirazları ve iade talepleri dikkate alınmayacaktır.



 Kayıt yenileme ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.



 Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.



 Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.



2.4.1. Borcu Olan Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri



Önceki öğretim yıllarından/dönemden Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı borcu olan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Döneminde kayıt yeniletebilmek için gecikme faizi uygulanmış eski borçları ile 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme tutarlarını ödemek zorundadırlar. Sadece eski borcunu ödeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler ile engelli olan öğrencilerden önceki öğretim yıllarından/dönemden borcu olanlar kalan borçlarını ödemek zorundadırlar.



2.4.2. Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankasına Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler


Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziraat Bankasına yapan öğrenciler, banka dekontunu Güz Dönemi kayıt yenileme tarihleri içinde AÖF Lefkoşa Bürosuna götürerek kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdırlar.



26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında kayıt yenileme ile ilgili banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



Geçmiş dönemlerden borcu olan öğrenciler, gecikme faizi uygulanmış eski borç tutarlarını AÖF Lefkoşa Bürosundan öğrendikten sonra ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletmelidirler. Sadece eski borcunu ödeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.



2.5. Dönem Öğretim Gideri Alınmayacak Öğrenciler


2.5.1. Çeşitli Kanunlar Kapsamındaki Öğrenciler



14/2/2012 tarih ve 4 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince aşağıda sayılan kanunlar kapsamında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocuklarından Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır:



 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi,



 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,



 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,



 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu



 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu.



Ayrıca;



 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki malullerin kendileri ile eş ve çocuklarından,



 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile bunların eş ve çocuklarından da yaş sınırlaması olmaksızın Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır.



2.5.2. Çeşitli Kanunlar Kapsamındaki Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri Yukarıdaki Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesini ilk kez AÖF bürosuna veren öğrencilerimizin bilgi girişleri yapıldıktan sonra mutlaka http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ders ekle-sil işlemini yapmaları gerekmektedir.



Resmi belgelerde ilgili kanun maddesi mutlaka bulunmalıdır.



Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesini daha önceki dönemlerde AÖF bürosuna veren öğrencilerimizin http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ders ekle-sil işlemini yapmaları gerekmektedir.



Resmi belgesini ilk kez veya daha önce veren öğrenciler ders ekle-sil işlemini yaptıktan sonra http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Kayıt Yenileme/Ders Ekleme İşlemleri sayfasından Kayıt Yenileme Onay butonundan onay işlemi yapacaklardır. Onay işlemini yapan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimiz isterlerse kayıt yenileme onay işlemini AÖF bürolarına başvurarak da yaptırabilirler.



Kanunlar kapsamına giren öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.



2.5.3. Engelli Öğrenciler


Bakanlar Kurulu Kararına göre, engelli olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken dönem öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır.



5/6/2013 tarih ve 13 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri alınmaz.



Engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmelidirler.



2.5.4. Engelli Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri


Sağlık Kurulu Raporunu ilk kez veya daha önceki dönemlerde AÖF bürosuna veren öğrencilerimiz öncelikle http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ders ekle-sil işlemini yapmalıdırlar. Ders ekle-sil işlemi sonucunda yazıcıdan alınan 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfası Ödeme Bilgisi kısmında;



Yukarıda açıklanan kanunlar kapsamına giren öğrencilerden kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme onay işlemini http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu Kayıt Yenileme/Ders Ekleme İşlemleri, Kayıt Yenileme Onay butonundan ya da AÖF bürosundan yaptırmayanların



2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kaydı yenilenmez.


Engelli öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından kayıt yenileme tarihleri içinde Kayıt Yenileme/Ders Ekleme İşlemleri başlığı altında yer alan Kayıt Yenileme Onayı butonundan onay işlemi yapacaklardır. Onay işlemini yapan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimiz isterlerse kayıt yenileme onay işlemini AÖF bürolarına başvurarak da yapabilirler.



Engelli öğrenciler oluşan miktarı ödeyerek kayıtlarını yeniletebilirler. Bu öğrencilerin http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından ya da AÖF bürolarından kayıt yenileme onayı yapmalarına gerek yoktur.



Sınavlara, engelli sınav salonlarında katılmak isteyen görme, işitme, bedensel vb. engelli öğrenciler sağlık kurulu raporunun fotokopisini AÖF bürosuna başvurarak teslim etmelidir. Bu öğrenciler, sınav engel durumlarının Fakülte kayıtlarına işlenmesini AÖF büro görevlilerinden özellikle istemelidirler. Öğrenciler Fakülte kayıtlarına engel durumlarının işlenip işlenmediğini http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından kontrol etmelidirler.



Sınav durumu Fakülte kayıtlarında “Engelli" görünmeyenler ile sağlık raporunun fotokopisini vermeyenler diğer öğrencilerle birlikte sınava alınır.



2.5.5. Güz Döneminde Alacağı Ders/Dersleri Bulunmayan Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemleri Güz Döneminde alacağı ders/dersleri bulunmayan öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanmak isterlerse;



 askerlik tecil hakkı (29 yaşını dolduranlar hariç)



 sosyal güvenlik işlemleri,



 öğrenci belgesi vb.



durumlarını göz önüne alarak, Güz Dönemi kayıt yenileme tutarını ödeyip kayıtlarını yeniletebilirler. Bu durumdaki öğrencilerin kayıt yeniletebilmeleri için aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.



 Kayıt yenileme işlemleri http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.



 Öğrenciler ödeyecekleri kayıt yenileme tutarını, http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden öğrenerek onaylayacaklar ve banka borç bilgilerinin oluşmasını sağlayacaklardır. Bu işlemi yapmayan öğrencilerin bankada ödeme bilgisi oluşmaz.



Ödeme Tutarı Oluşmamış İse


Ödeme Tutarı Oluşmuş İse Engelli öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.



2.5.6. Zorunlu Stajı Bulunan Program Öğrencilerinin Kayıt Yenileme İşlemleri Güz Döneminde alacağı ders/dersleri bulunmayan ancak zorunlu staj yapmak isteyen öğrencilerin kayıtlarını yeniletmeleri gerekmektedir. Kaydını yenileten öğrenciler;



 askerlik tecil hakkı (29 yaşını dolduranlar hariç),



 sosyal güvenlik işlemleri,



 öğrenci belgesi vb.



öğrencilik haklarından yararlanabilir. Bu durumdaki öğrencilerin kayıt yeniletebilmeleri için aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.



 Kayıt yenileme işlemleri http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.



 Öğrenciler ödeyecekleri kayıt yenileme tutarını, http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden öğrenerek onaylayacaklar ve banka borç bilgilerinin oluşmasını sağlayacaklardır. Bu işlemi yapmayan öğrencilerin bankada ödeme bilgisi oluşmaz.



 Merkezî açıköğretim programı öğrencileri için dönem öğretim gideri alt limit üzerinden hesaplanacaktır(₺170.00).



 Uzaktan eğitim programı öğrencileri ise öğrenim ücretini ödemeksizin http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından ya da AÖF bürolarından kayıt yenileme onayı yapmaları gerekmektedir. Bu işlemi yapmayan öğrencilerin kaydı yenilenmez.



 Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler ile Engelli olup kayıt yenileme bedeli ödemeden kayıt yeniletecek öğrenciler, Kayıt Yenileme Kılavuzu 2.5. maddesindeki açıklamalara göre işlem yapacaklardır.



2.5.7. Laboratuvar/Uygulama Dersi Bulunan Program Öğrencilerinin Kayıt Yenileme İşlemleri Kaydını yenileyen öğrenciler ileri bir tarihte yapılacak olan Laboratuvar/Uygulama dersi kayıt işlemleri için http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonundan ve www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Duyurular" linkinden duyuruları takip etmelidir.



Derslerin tamamından başarılı olamayan ve stajını yapmak isteyen pasif (kaydını yeniletmeyen) merkezî açıköğretim programı öğrencisi, ilgili döneme ait kayıt yenileme tarihlerinde öğretim giderini ve/veya katkı payını öder. Bu durumdaki uzaktan öğretim programı öğrencisi ise öğrenim ücretini ve/veya katkı payını ödeyerek kaydını yeniletir. Öğrenci, kaydını yeniletmesi ve staj başvuru, başlangıç ve bitiş tarihleri aktif olduğu dönem içinde kalması koşuluyla staj yapabilir.



Kaydını yeniletmeyen öğrenci staj yapamaz.



Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz. Bu durumda olan merkezî açıköğretim programı öğrencisi öğretim giderini ödeyerek, uzaktan eğitim programı öğrencisi ise öğrenim ücretini ödemeksizin ilgili döneme ait kayıt yenileme tarihlerinde kaydını yeniletir. Öğrenci, kaydını yeniletmesi ve staj başvuru, başlangıç ve bitiş tarihleri aktif olduğu dönem içinde kalması koşuluyla staj yapabilir. Kaydını yeniletmeyen öğrenci staj yapamaz.



2.5.8. Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı ve Dönem Öğretim Gideri İade İşlemleri


Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına girdiği halde dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı ve dönem öğretim giderini ödeyen öğrenciler, ödedikleri tutarın iade edilebilmesi için iade isteğini ve herhangi bir bankadaki kendilerine ait hesaplarının IBAN numaralarını belirten imzalı dilekçelerine banka dekont aslı, kredi kartı çıktısı ya da kredi kartı ödeme bilgilendirme çıktısını ekleyerek AÖF bürosuna vermeli veya Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü 26470-ESKİŞEHİR adresine göndermelidir.



III. AŞAMA


3. KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN KONTROLÜ



Kayıt yenileme tarihleri içinde, öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, http://aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.



Kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda halen kayıt yeniletmiş görünmüyorsanız, öğrenci kimlik kartınız ve ödeme yaptığınızı gösteren belge ile 07 Ekim 2016 tarihinden önce AÖF bürosuna başvurunuz.



IV. AŞAMA


4. DERS KİTAPLARININ DAĞITIMI, SINAVLARDA SORUMLU OLUNACAK ÜNİTELER


Öğrencilerin ders kitapları kayıt esnasında AÖF bürolarından verilecektir. Verilemeyen ders kitapları daha sonra AÖF bürolarından alınabilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz ders kitaplarının dijital versiyonuna (PDF) http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden erişebilirler.



AÖF bürosundan aldığınız ders kitaplarınızın, kayıt yaptırdığınız program ve derslere ait olup olmadığını kontrol ediniz. Eksiklik veya yanlışlık olması durumunda AÖF büronuza başvurunuz.



Sınavlarda sorumlu olunacak üniteler www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Sınavlar ve Sorumluluk Üniteleri bölümünde yayımlanmaktadır.



5. ÖĞRENCİ HİZMETLERİ VE ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI


2547 sayılı Kanuna, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6569 sayılı Kanunla eklenen geçici 67. madde gereğince öğrencilerin azami öğrenim süresi 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle yeniden başlatılmıştır. Bu uygulama 2014-2015 Öğretim Yılından önce kayıt yaptıran öğrencileri kapsamaktadır. Kaydını yenileten öğrenciler öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilir.



Öğrenci Kimlik Kartlarında bandrol uygulaması kaldırılmıştır.



AÖF kayıt

yenileme işlemleri bugün başladı. Peki Açıköğretim (AÖF) kayıt yenilemede yapılması gereken işlemler neler? Binlerce Üniversite öğrencisinin yeni eğitim yılı için güz dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. Anadolu Üniversitesi'nin belirlemiş olduğu kriterlere göre öğrenciler kayıtlarını yapacak. Sizler için adım adım yapılacakları paylaşıyoruz.


#AÖF
#AÖF kayıt yenileme
#Açıköğretim
#Anadolu Üniversitesi
#AÖG güz dönemi
8 yıl önce