|

AÖF sınav sonuçları! aof.anadolu.edu.tr 2017 AÖF sonuçları sorgula!

2016-2017 AÖF Bahar Dönemi Final Sınav sonuçları belli oldu.Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi okuyan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adaylar 2017 AÖF sonuçlarını T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. AÖF öğrenci girişi ile sınav sonuçlarını öğrenmek için detayları inceleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Yeni Şafak
11:19 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:30 - 14/06/2017 Çarşamba
Diğer
​AÖF sınav sonuçları haberimizde.
​AÖF sınav sonuçları haberimizde.
3-4 Haziran'da gerçekleştirilen
AÖF
final sınavlarının ardından yüzbinlerce öğrenci de heyecanlı bekleyiş başladı. Bu sabah saatlerinden itibaren ''
AÖF sınav sonuçları
ne zaman açıklanacak?'' en çok merak edilen sorulardan birisi oldu.
Anadolu Üniversitesi
Açık Öğretim Fakültesi okuyan öğrenciler AÖF sınav sonuçlarının bu hafta açıklanmasını bekliyor. Peki 2017 AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...
AÖF 3 DERS SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VE GİREBİLME ŞARTLARI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan daha önce tek ders sınavı uygulamasının 3 ders sınavı olarak değiştirildiğinin müjdesini açık öğretim öğrencilerine vermişti. Bu uygulama, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri arasından mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri ve dönem uzatmamaları için başlatılmıştı. 22 Temmuz 2017 tarihinde sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan 3 ders sınavlarına, ülkemiz içinde açık öğretim programına kayıtlı olan ve 3 ders sınavına girme hakkı olan tutuklu öğrenciler de katılabilecek. Bu öğrencilerin sınavları cezaevlerinde düzenlenecek. Yurt dışı programlarına tabi olan öğrencilerden 3 ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin sınavı ise 13 Ağustos 2017 tarihi Pazar gününde, yine kurum tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinde yapılacak.

Başarısız olunan derslerden bir öğrencinin 3 ders sınavlarına girmeye hak kazanabilmesi için, öğrencinin daha önce güz veya bahar döneminde derslerin kaydını yapmış olması gerekiyor. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bir açıklamada, bir dersin notu DZ veya YZ olarak açıklandıysa, öğrenci 3 ders sınavına giriş hakkı kazanamayacak.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME

AÖF'te sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi,Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir. Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.


#AÖF sonuçları
#AÖF
#2017 AÖF
#AÖF sınav sonuçları
#Açıköğretim Fakültesi
7 yıl önce