|

AÖF sınav yerleri açıklandı mı? 2017 AÖF sınav giriş yerleri sorgulama adresi

AÖF öğrencileri sınav giriş yerlerini merak ediyor. Gerçekleştirilecek olan vize sınavları öncesinde nerede sınava gireceğini merak eden öğrenciler sınav giriş yerlerini sorgulamaya başladı. Peki 25-26 Kasım’da gerçekleştirilecek olan AÖF sınavının giriş yerleri açıklandı mı?

Yeni Şafak
09:32 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:37 - 16/11/2017 Perşembe
Diğer
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( AÖF ) sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( AÖF ) sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÖF sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri erişime açıldı mı? 25-26 Kasım tarihlerinde AÖF vize sınavları gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde hazırlıklarına devam eden öğrenciler bir yandan da nerede sınava gireceklerini merak ediyor. İşte AÖF sınav giriş yerleri sorgulama işlemleri…

AÖF SINAVINDA GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

2017 - 2018 AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım 2017

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018

Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018

2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF öğrenci girişi işlemleri

Aşağıdaki bağlantı üzerinden sisteme giriş yapabilir ve AÖF sınav giriş yerlerini sorgulayabilirsiniz.

AÖF harf sistemi değişti

2017-2018 öğretim yılı itibariyle, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.

CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

#AÖF
#AÖF sınav giriş yerleri
#AÖF sınav giriş belgesi
6 yıl önce