|

AÖF sonuçları açıklandı mı? 14-15 Ocak 2017 AÖF sınav sonuçları

AÖF sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi'nin 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlemiş olduğu Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yaklaşık 1 buçuk milyon öğrenci tarafından beklenirken rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan önemli açıklamalarda bulundu. AÖF ile ilgili son gelişmeleri ve detaylı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:41 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:46 - 23/01/2017 Pazartesi
Diğer

AÖF sonuçları açıklandı mı? 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan Açıköğretim sınavları (AÖF) sonuçları heyecanla bekleniyor. Yaklaşık bir buçuk milyon öğrencinin katıldığı AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları sonuçları henüz açıklanmasa da Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın açıklamalarını ve AÖF sonuçları ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.



açıklandığında bu adreste olacak)



AÖF sınavlarıyla ilgili Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan
'dan açıklamalar

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınavların tüm yurtta başarıyla tamamlandığını söyledi. Gündoğan, “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu'da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı" dedi.



“Sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum"


Prof. Dr. Gündoğan, sınavlarda birçok kamu kurumundan kişilerin görev aldığına da dikkat çekerek, “Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülkede gerçekten ciddi hareketlilik oluyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi oturum bazında 3 milyonu aşkın kişinin sınava girdiği, 500 bin kişinin görev aldığı sınavlarda şehirler daha da hareketleniyor. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi personeli değil, tüm kamu görevlileri bize yardımcı oluyor. Emniyetinden milli eğitimdeki öğretmenlere, tüm şehirlerdeki üniversitelerdeki görevlilere kadar hepsi bizim sınavlarımızda görev alıyorlar. Dolayısıyla ben bu sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



“Sınavın sonuçlarını en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız"


Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına da değinen Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:


“İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız."



Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.



Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.



Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.



Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilirler. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.



ANADOLUM eKampüs Sistemi


ANADOLUM Nedir?Anadolum, genel olarak Açık ve Uzaktan öğrenme hizmetini bütün bir paket halinde sunan ve modüler bir yapıya sahip olan sistematik bir tasarımdır. Bu tasarıma modüller eklenebileceği gibi ön görülen modüllerden çıkarma işlemi de yapılabilir. Normal şartlarda kurumsal olarak uzaktan eğitim hizmeti veren kurumların zamanla sistemine entegre ettiği bu yapıların bütünsel bir düzene sahip olamaması Anadolum Projesi için gerekçe olmuştur. Modüller bağımsız çalışabileceği gibi örüntülerle birbiri ile bağlı olacağı projenin temel amacıdır.



Anadolum e-Kampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak, etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir.



e-Kampüs Sistemi, aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır:

  1. Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS)
  2. Öğrenen Analitiklerinin Takibi
  3. Canlı Ders (e-seminer) Platformu
  4. Mobil uygulama

Anadolu Üniversitesi Ders Çalışma Platformu ANADOLUM eKampüs Sistemi'ne

http://ekampus.anadolu.edu.tr

adresinden erişebilirsiniz.


#AÖF
#Anadolu Üniversitesi
#AÖF sınav sonuçları
#Aöf güz dönemi dönem sonu sınav sonuçları
#AÖF 2017
7 yıl önce