|

AÖL sınav sonuçları sorgulama - MEB Açık Lise (Aöl) 3. dönem sonuçları

AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranını haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. 11-12 Haziran 2016 tarihinde yapılan 3. dönem sınav sonuçlarına haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz. İşte AÖL ile ilgili son gelişmeler.

Yeni Şafak
18:24 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:35 - 30/06/2016 Perşembe
Diğer
AÖL sınav sonuçları

nı sorgulamak için hemen tıkla. Açık Lise öğrencilerinin heyecanla beklediği sonuçlar açıklandı. Peki AÖL sonuçları nasıl öğrenilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde yapmış olduğu 3. dönem Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları aolweb.aol.meb.gov.tr adresine öğrenci numarası ve şifresi ile giriş yapılarak erişim sağlanabilecek. AÖL sonuçlarını ve detaylı açıklamaları buradan bulabilirsiniz.



öğrenmek için tıkla



III. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI


11-12 Haziran 2016 tarihinde yapılan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı III. dönem sınav sonuçları açıklanmıştır.



Sınav sonuçlarınızı Öğrenci Girişlerinden sisteme girerek "Öğrenci Genel Bilgiler" menusu altındaki "Sınav Sonuçları" veya "Dönem Dersleri" seçeneklerinden (2015/3.dönem) öğrenebilirsiniz.



Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları sonuçlar açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.



Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)



"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrencilerimiz çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencilerimizin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.



Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrencilerimiz, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 beş takvim günü içerisinde dilekçe ekinde, 20 TL itiraz harcını bankalara (T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine) yatırdığını gösteren makbuzla birlikte Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.Sınav Sonuçlarının Duyurulması  Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir. Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilmesi  Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapılacaktır. Ortak Sınavlara İtiraz tıklayın http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlaraitiraz/icerik/18 Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. a. Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, MEB Sınav İtiraz (Kurumsal Tahsilât) Programı aracılığı ile yapacaklardır. b. İtirazda bulunabilmek için MEB "Kurumsal Tahsilat Programı" veya interaktif bankacılık aracılığıyla 20 TL(KDV Dahil) itiraz ücretini T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine yatırdıktan sonra, öğrencinin T.C kimlik numarası ve nüfus cüzdanının seri numarası ile birlikte itiraz modülü üzerinden yapılabilecektir. İtiraz modülü için tıklayın. http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx c. Dilekçe, MEBİM "Alo 147", BİMER ve MEB Bilgi Edinme sayfaları üzerinden yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranını haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. 11-12 Haziran 2016 tarihinde yapılan 3. dönem sınav sonuçlarına haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz. İşte AÖL ile ilgili son gelişmeler.


#AÖL
#açıköğretim lisesi
#MEB
#AÖL 3. dönem sınav sonuçları
8 yıl önce