|

AÖL sınav yerleri öğren-AÖL sınav giriş belgesi indir - aol.meb.gov.tr

AÖL sınav yerlerini öğrenmek için hemen tıkla. AÖL sınav giriş belgesini yazdırmak için bilgisayarınıza indirebilirsiniz. MEB kapsamında 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak AÖL sınav yerlerini aol.meb.gov.tr adresinden indirebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:23 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:32 - 28/06/2017 Çarşamba
Diğer
​AÖL sınav yerleri öğren-AÖL sınav giriş belgesi indir - aol.meb.gov.tr
​AÖL sınav yerleri öğren-AÖL sınav giriş belgesi indir - aol.meb.gov.tr

AÖL sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler haberimizden faydalanabilirler. AÖL sınav giriş belgesini indirmek için sayfamızda verdiğimiz linke tıklayabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olan AÖL sınavlarıyla ilgili son gelişmeleri ve sınav giriş belgesi hakkındaki açıklamaları yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. İşte AÖL sınav giriş yerleri ve ayrıntılı bilgiler.

öğrenmek için tıkla

01 - 02 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı III. Dönem sınav giriş yerleri belirlenmiştir.

Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

I. Oturum 01 Temmuz 2017 Cumartesi 09.30

II. Oturum 01 Temmuz 2017 Cumartesi 14.00

III. Oturum 02 Temmuz 2017 Pazar 09.30

Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.

Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.

Sınav Giriş Belgesinde il/ilçe/okul adı tanımlanmamışsa 0 312 4132162 no’ lu telefonu arayınız.

Sınav Giriş Belgenizi sistemde yayınlandıktan hemen sonra alınız, son günlere bırakmayınız.

Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.

Sınav Giriş Belgesinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler, öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.

Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktu

Sınav Giriş Belgesinin Alınması

 Sınava Giriş Belgeleri “http://aol.meb.gov.tr/” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

 Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat büroları tarafından eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

 Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

 Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

 Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.

 Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler

 Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

 Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

 Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat:Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insulin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarlar, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, not vb. dökümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler bulunan öğrencileri sınav binasına almaz.

#AÖL
#MEB
#AÖL sınav giriş yerleri
#AÖL sınav giriş belgesi
#Sınav giriş belgesi indir
#açıköğretim lisesi
7 yıl önce