|

Aol.meb.gov.tr AÖL öğrenci girişi ve AÖL sınav giriş yerleri öğrenme

9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek AÖL sınavları öncesinde öğrenciler nerede sınava gireceklerini merak ediyorlar. Aol.meb.gov.tr üzerinden sisteme giriş yapan öğrenciler ise nerede sınava girebileceklerini sorgulayabilecekler. İşte AOL.meb.gov.tr AÖL öğrenci girişi ve sınav girişi yerleri sorgulama.

Yeni Şafak
09:03 - 5/12/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 09:17 - 5/12/2017 الثلاثاء
Diğer
AÖL öğrenci girişi yaparak sınav giriş yerlerinizi sorgulayabilirsiniz.
AÖL öğrenci girişi yaparak sınav giriş yerlerinizi sorgulayabilirsiniz.

AÖL sınavları hafta sonu gerçekleştirilecek. 9-10 Aralık tarihlerinde binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan AÖL sınavlarında hazırlıklar devam ederken sınav giriş yerleri de oldukça fazla merak ediliyor. Sizler de AOL.meb.gov.tr üzerinden AÖL öğrenci girişi yaparak sınav giriş yerlerinizi sorgulayabilirsiniz.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL); lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen öğrencilerin eğitime devam etmek için uzaktan eğitim alarak dışarıdan okudukları lisedir. Burada alınan eğitim örgün eğitim ile eş değer niteliklerdedir. Açık öğretim lisesine ortaokul eğitimini almış, lise eğitimine devam edememiş her birey kayıt yaptırabilmektedir.

Açık öğretim lisesi de normal liseler gibi 4 yıl, 8 dönem eğitim verir. Ancak 18 yaşından büyük öğrenciler için 1 yıl içerisinde 3 sınava girme hakkı verilmiştir. Bu haktan faydalanan öğrenciler eğitimlerini 2,5 yıl gibi bir sürede tamamlayabilirler. Açık öğretim lisesi kitaplarını ücretsiz bir şekilde ikamet etmiş olduğunuz semtinizde bulunan liselerden temin edebilirsiniz.

SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ALINMASI

Sınava Giriş Belgeleri “www.aol.meb.gov.tr” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.

Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler:

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı.

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile öğrencilerimiz;

Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek,

Dönem Bilgilerini görebilecek,

Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,

Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,

Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.


#AÖL
#AÖL öğrenci girişi
#MEB
٪d سنوات قبل