|

Apple iPhone 7 Samsung Galaxy s7 Edge karşılaştırma-Tüm özellikler

iPhone 7 Samsung Galaxy s7 Edge karşılaştırmasını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İki modelin de tüm özelliklerini buradan bulabilirsiniz. Apple'ın çok konuşulan yeni modeli iPhone 7 ile rakibi Samsung'un Galaxy s7 Edge modeli kullanıcılar tarafından fiyat, teknik özellikler ve görünüm olarak karşılaştırmasını merak ediliyor. İşte iki model arasındaki farklar.

Yeni Şafak
22:18 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:36 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer
iPhone 7 Samsung Galaxy s7 Edge karşılaştırma

sını sizler için hazırladık. Özellikle son zamanlarda akıllı telefon üreticileri hem özellik bakımından hem de görünüm bakımından birbirleri ile sıkı bir yarış içerisinde. Amerikalı Apple şirketi geçtiğimiz haftalarda yeni modeli olan iPhone 7'yi tanıtmasının ardından satışına başlandı. Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung ise Galaxy s7 Edge modeliyle iPhone ile yarışıyor. Bu iki modelin karşılaştırmasını, teknik özelliklerini, fiyat bilgilerini ve daha fazlasını haberimizden bulabilirsiniz.



iPhone 7 mi Samsung Galaxy s7 Edge mi? İşte karşılaştırması


Apple'ın yeni iPhone 7 modeli önceki modelinden farklı olarak 32GB, 128GB ve 256GB dahili hafıza seçenekleri, dört LED flaşlı düşük ışıkta başarılı fotoğraflar çekebilen 12 MP arka kamerası, Apple A10 Fusion yonga seti, çift stereo hoparlör ve IP67 suya dayanıklılık sertifikası ile dikkatleri üzerine toplamıştı.



Galaxy S7 modelini öne çıkaran özellikleri ise dünyanın ilk f/1.7 lensli ve Çift Piksel teknolojili 12 MP kamerası, sıvı soğutma teknolojisi, microSD kart girişi, IP68 suya dayanıklılık sertifikası ve Always-on şeklinde sıralayabiliriz.



Fiyat olarak ise Galaxy S7'nin ülkemizde 2.569 TL civarında satışta olduğunu, iPhone 7'nin ise yurt dışı fiyatının 649 dolar olduğunu belirtelim.





Teknik Özellikler


Yeni iPhone 7, teknik özellikler açısından da gelişmiş durumda. Geekbench testinin liderlerinden biri olan iPhone 7 gücünü Apple 10 işlemcisinden alıyor ve cihazda 2GB RAM (iPhone 7 Plus için 3GB RAM) bulunuyor.



Samsung'un akıllı telefonu Galaxy S7 edge ise performans anlamında iPhone 7'den geri kalmıyor. Galaxy S7 edge'in ülkemizde satılan modeli gücünü Samsung'un ürettiği Exynos 8890işlemcisinden alıyor ve cihazda 4GB RAM bulunuyor.



Tabi teknik özellik kısmında önemli olan nokta ise yazılım. Teknik özellikler ya da RAM ne kadar yüksek olursa olsun, işletim sisteminin stabil bir şekilde çalışması ve kullanım esnasında çeşitli problemler yaratmaması kullanıcılar için önemli. Bu noktada ise iOS daha akıcı çalışırken,Android işletim sistemi size arayüzü kişiselleştirme anlamında daha fazla özgürlük tanıyor.



iPhone 7 Plus'ın Öne Çıkan Özellikleri



  • iOS 10
  • 3D Touch, basınca duyarlı ekran
  • DSLR kalitesinde fotoğraf çekebilme yeteneğine sahip çift lens kamera sistemi
  • Optik yakınlaştırma
  • 4-LED Flash
  • 7MP ön kamerası
  • 256GB depolama seçeneği
  • Stereo hoparlörler

Samsung Galaxy Note 7 / S7 Edge Öne Çıkan Özellikleri



  • Android 6 / 6.0.1
  • Quad HD ekran
  • Kavisli ekran.Yerleşik kalp atış hızı sensörü
  • S Pen (Yalnızca Note 7).
  • İris tarayıcı (Yalnızca Note 7)
  • Kablosuz şarj

Fiyat


Aslında iki cihaz arasında tercih yapacaksanız burada en önemli nokta fiyat. Şu anda Galaxy s7 edge ülkemizde 3299TL tavsiye edilen satış fiyatıyla sunulurken, iPhone 7'nin giriş modelinin de benzer bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Yine de iPhone 7'nin Türkiye'deki satış fiyatı şu an için netleşmiş değil ancak ilk bilgiler cihazın fiyatının 3799TL olacağı yönünde.



iPhone 7 ile Galaxy S7 tasarım karşılaştırması



iPhone 7 ile Galaxy S7 arasında ergonomik açıdan çok büyük farklılıklar bulunmuyor. Galaxy S7, 142.4 x 69.6 x 7.9 mm ölçülerine sahipken iPhone 7 ise 138.3 x 67.1 x 7.1 mm ölçülerinde.



Galaxy S7, 5.1 inç boyutunda olduğu için 4.7 inç'lik iPhone 7'ye göre doğal olarak daha büyük bir yapıya sahip. Ancak günlük kullanımda bu fark, kağıt üstünde durduğu gibi durmuyor ve anlaşılmıyor.



Samsung Galaxy S7 ile kamera çıkıntısını minimum seviyeye indirmiş durumda. iPhone 7'de ise tıpkı iPhone 6s modellerinde olduğu gibi kamera çıkıntısı çoğu zaman can sıkıcı bir durum yaratabiliyor.



iPhone 7 Samsung Galaxy s7 Edge karşılaştırmasını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İki modelin de tüm özelliklerini buradan bulabilirsiniz. Apple'ın çok konuşulan yeni modeli iPhone 7 ile rakibi Samsung'un Galaxy s7 Edge modeli kullanıcılar tarafından fiyat, teknik özellikler ve görünüm olarak karşılaştırmasını merak ediliyor. İşte iki model arasındaki farklar.


#iPhone 7
#Samsung Galaxy s7 Edge
#Karşılaştırma
#Apple
#Samsung
#Özellikleri
#Fiyat
8 yıl önce