|

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri

İkinci el araç alacakların dikkat etmesi gereken noktalardan biri aracın herhangi bir ceza ya da hasarlı olup olmadığıdır. Bunu da araç plaka sorgulama işlemleri üzerinden kolaylıkla yapabilirler. İnternet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.

Yeni Şafak
15:33 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 12:39 - 21/10/2016 Cuma
Diğer

Teknoloji dünyasında artık ulaşım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi çerçevesinde bireysel araç kullanımında ciddi oranlarda artışlar yaşanıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de bireysel Otomobil kullanımı var olan ulaşım ihtiyaçları ve beraberindeki otomobil teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte oldukça popüler bir hale geldi. Bu alanda yaşanan gelişmeler Türkiye'de 2.el araç piyasasının da oldukça hareketli bir dönem geçirmesine neden olurken beraberinde bir takım sorunları da getiriyor. Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araçlara ilişkin olarak vatandaşlara yönelik dijital hizmetler sunuluyor ki bunların başında araç sorgulama geliyor.



için tıklayınız


İnternet ortamı üzerinde yer alan ve vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her noktadan 7 gün 24 saat kullanabilmekte oldukları online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sanal devlet portalı e-devlet sistemi üzerinde yer alan 'Adıma Tescilli Araç Kaydı Sorgulama' ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bunun dışında da internet ortamı üzerinde yer alan sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) ekranı üzerinden veya SBM 5664 SMS hattı üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınıyor. Böylelikle artık araçların geçirmiş oldukları hasarların ve buna bağlı onarım işlemlerinin tüm ayrıntılı bilgileri birkaç dakika içerisinde öğrenilebiliyor.




#Plaka sorgulama
#Araç sorgulama
#e-devlet
7 yıl önce