YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Skandala gözaltı

Gazetemizde yayınlanan mektubu ihbar kabul eden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Cenajans'ın sahibi Nail Keçili ve Devlet eski Bakanı Rüştü Saraçoğlu hakkında gözaltı kararı aldı.

Egebank skandalı çerçevesinde Cenajans Grey'in sahibi Nail Keçili ve Devlet eski Bakanı Rüştü Saraçoğlu hakkında Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı aldı. Başsavcılık, Saraçoğlu ile Keçili'nin ifadelerinin alınmasını isterken, Saraçoğlu'nun Egebank'ın 86 milyon dolarlık off shore hesaplarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Keçili'nin de bankayla girdiği usûlsüz kredi ilişkileri ve gazetemizde yayınlanan Demirel'e yazdığı mektup ihbar kabul edilerek gözaltına alınmasına karar verildiğini belirtti.

Offshore danışmanı Saraçoğlu

Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan tarafından alınan kararda, bir süre Egebank'a danışmanlık yapan Devlet eski Bakanı Rüştü Saraçoğlu'nun, 86 milyon dolarlık off shore hesaplarıyla ve bankadan aldığı 500 bin dolarlık kredi ile yine gazetedeki yazılarını kitaplaştırmak için bankadan aldığı 40 bin dolarla ilgili olarak gözaltına alındığı belirlendi.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

Bankaya el konmadan önce 120 milyon dolarlık reklam anlaşması yapıldı. Ancak el koyma işleminden sonra kalan 40 milyon dolar devlet tarafından Egebank'a atanan yeni yönetim tarafından ödenmedi. Ve sıkıntılar baş gösterdi. Bankaya el konmadan yaklaşık 3 ay önce, yapılan reklam sözleşmesinde olmamasına rağmen, Cenajans'a yapılacak 12.5 milyon dolarlık ödeme, Murat Demirel'in isteği üzerine, Demirel'in diğer şirketi olan Universal Holding tarafından yapıldı. Fatura holdinge verildi. Ancak el koyma işleminden yaklaşık 1 ay sonra Keçili, ödemenin Universal Holding'ten yapılması konusunun bir yanlışlık üzerine olduğunu ve 12.5 milyon doları holdinge geri ödediklerini ve ödemenin Egebank'ça yapılması gerektiğini söyledi. Banka yeni yönetimi ise böyle bir konuda yanlışlık yapılamayacağını ve muhataplarının Cenajans değil, Universal Holding olduğunu söyleyerek ödemeyi yapmadı. Ayrıca banka yönetimi Keçili'nin reklam sözleşmesi uyarınca alacağı olan 40 milyon doları da, reklamların nasıl yayınlandığı, gazetelerde kaç santim ve sütuna göre yer aldığı Cenajans tarafından belirtilemediği için ödeme yapmadı.

Egebank Merkez Şubesi'nden kredi ile ilgili hiçbir talep, kefalet vb. teminatlar olmadan, şube müdürünün direnmelerine karşın, Murat Demirel'in ısrarlı talepleri sonucu Nail Keçili'nin yüzde 96'sına sahip olduğu Cen Air'e 4 milyon dolar kredi verildi. Keçili 4 milyon dolarlık krediyi aldıktan sonra Cen Air'in hisselerini Demirel'in şirketi olan Akdeniz Turizm ve Yat İşletmeleri AŞ.'ye sattı. Keçili daha sonra Demirel'in bir diğer şirketi olan Güven Havacılık'ta bir ay boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Keçili'nin dur umu ciddi

Egebank soruşturmasında ismi geçen Cenajans Grey Başkanı Nail Keçili strese dayanamadı. Kaldırıldığı Internaitonal Hospital'da Keçili'nin durumunun ciddi olduğu ve konuşma zorluğu çektiği belirtildi.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından Nail Keçili hakkında gözaltı kararı verildiği saatlerde Internaitonal Hospital'da bir açıklama yapan Op Dr. Cengiz Aslan, Keçili'nin son durumu hakkında bilgi verdi. Aslan önceki akşam üzeri hastaneye getirilen Keçili'nin strese bağlı olarak oluşan "geçici iskemik atak" adı verilen bir rahatsızlık geçirdiğini söyledi. Hastalığı beyne giden damarların daralması olarak açıklayan Op Dr. Aslan bunun sonucunda Keçili'nin konuşma zorluğu, vücudunun sol tarafında uyuşukluk ve baş dönmesi gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Aslan, "Keçili'nin geçirdiği bu rahatsızlık vücutta çeşitli kalıcı rahatsızlıklar da bırakabilir" dedi. Keçili'nin MR'ının çekildiğini belirten Op Dr. Aslan "Hastamızın şikayetleri azaldı. Geldiği saate göre daha iyi durumda. Ancak biz strese bağlı oluşan bu rahatsızlığın tekrarlanmaması için kendisine gazete, televizyon ve ziyaretçiyi yasakladık" diye konuştu. Aslan Keçili'nin yaklaşık bir hafta süresince kontrol altında tutulacağını söyledi.

Dinç Bilgin de hastanede

Öte yandan Keçili'yi ziyaret etmek amacıyla International Hospital'e gelen Sabah Gazetesi sahibi Dinç Bilgin ile Sabah Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Zafer Mutlu Keçili ile görüştürülmediklerini ancak sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini belirttiler.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

Rauf Tamer'e basından destek
Şoför uyuyunca
20 ölü, 26 yaralı

İzmir'den Erzincan'a giden YES Turizm'e ait otobüsün şoförü direksiyon başında uyuyunca karşı yönden gelen Kars Turizm'e ait otobüsle çarpıştı. Her iki sürücünün öldüğü kazada bilanço çok ağır oldu. 20 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.
'Halk'sız Anayasa Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Türkiye'de Anayasalar'ın yapımına da, onaylanışına da halkın katılamadığını, söyledi.
Bitmeyen restorasyon Dünyanın 7 harikasının yeni adayları arasında gösterilen Ayasofya Camii'nde 20 yıl önce başlayan restorasyon çalışmaları bir türlü bitmedi
Gülen davası yarın başlıyor
Fethullah Gülen'in, "laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu" iddiasıyla hakkında açılan davada yargılanmasına yarın başlanıyor. Ankara 2 No.'lu DGM'de görülecek olan davaya, ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in katılması beklenmezken, avukatları katılacak. Mahkeme, düzenlediği tensip tutanağında, Gülen'in adresinin tespit edilmesi için Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları aracılığıyla ABD'ye müzekkere yazmıştı.
İddianamede, Gülen'in 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu`nun 7. maddesinin 1. fıkrasının birinci cümlesi uyarınca, 5 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...