YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


DYP'li bazı milletvekillerinin yakında MHP'ye geçeceği ileri sürülüyor

Şimdi transfer zamanı

Bahçeli'nin 18 Nisan seçimlerinden sonra sarfettiği "DYP dinlensin" şeklindeki sözleriyle soğuyan DYP-MHP ilişkileri ülkücü kökenli milletvekillerinin Çiller'e rağmen İzgi'ye verdikleri oyla işbirliğine dönüştü.

18 Nisan seçimlerinin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "FP ve DYP dinlensin" şeklindeki sözleriyle kopan DYP-MHP ilişkileri, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından işbirliği ve ittifaka dönüştü. MHP'li Ömer İzgi'nin Meclis Başkanı seçilmesinde önemli katkıları bulunan DYP içindeki ülkücü kökenli 10 milletvekilinden 7'sinin 2001 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra MHP'ye geçeceği öne sürüldü.

MHP kapılarını açıyor

İktidar ortağı olduktan sonra transfere kapılarını kapatan MHP, Meclis Başkanlığı seçiminde diğer partilerdeki ülkücülerden aldığı destek üzerine kapılarını açmaya karar verdi. MHP'li Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in 4. tur oylama öncesi görüştükleri ülkücü kökenli milletvekillere MHP'ye gelebileceklerinin işaretini verdi.

Vekillerin ismi sır

MHP kurmayları, MHP'ye gelmek isteyen milletvekillerinin isimlerini sır gibi saklıyorlar. Ancak DYP milletvekilleri Meral Akşener, Yener Yıldırım, Bekir Aksoy, Kadir Bozkurt, Salih Çelen, Ali Naci Tuncer ve Necati Zeki Ertugay'ın önümüzdeki günlerde MHP'ye geçeceği ifade ediliyor.

'Kur'an üzerine yemin' iddiası

Meclis Başkanı seçilen Ömer İzgi'ye oy vermeleri için MHP'nin, ANAP'lı bazı milletvekillerine bayrak ve Kur'an üzerine yemin ettirdi iddialarına taraflar kaçamak cevap verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan,gazetecilerin bu yöndeki sorusunu, "Türkiye'nin gündeminde çok ciddi konular var. Bu ciddiyet çerçevesinde bu tür sorularınızı da anlamakta müşkülatım var" cevabını verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, iddianın doğru olmadığını belirterek, "MHP çalışmalarında hukuki olmayan çare arayan parti değildir" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Türk, istifanın eşiğinde
Morali bozulan ve çalışma şevki kırılan Bakan Türk'ün, ödenek yetersizliği nedeniyle çektiği restten sonra Bakanlık'tan ayrılmayı ciddi ciddi düşündüğü belirtildi.
Her alanda anlaşma
Ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ecevit ve Arnavutluk Başbakanı İlir Meta, sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, savunma konusunda da geniş işbirliğine gidildiğini açıkladılar.
Kavakçı davası AİHM yolunda
İzin almadan yabancı bir devletin vatandaşlığına geçtiği gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığından çıkartılan FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı, Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açmaya hazırlanıyor. Kavakçı'nın avukatı Salim Özdemir, Danıştay 10. Dairesi'nin müvekkili aleyhine verdiği karara karşılık, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na "karar düzeltme" talbinde bulunduğunu hatırlatarak, "Talebimizle ilgili genel kuruldan olumsuz bir karar çıkması halinde konuyu AİHM'ye götüreceğiz" dedi. Avukat Özdemir, 4 Ekim 1999 günü Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na verdiği dilekçede, Bakanlar Kurulu'nca Türk vatandaşlığı kaybettirilen Kavakçı'nın sıradan bir vatandaş değil, milli iradeyi temsil eden bir bir milletvekili olduğunu hatırlatarak, Bakanlar Kurulu'nun böyle bir yetkisinin söz konusu olamayacağını bildirdi. Özdemir, "Danıştay 10. Dairesi, şartları oluşmadığından yürütmenin durdurulması talebinin reddine şeklinde genel bir karar vermesi gerekirken, davanın esasına hükmeder şekilde karar vermek suretiyle açıkça 'ihsası rey' de bulunmuştur" görüşüne yer verdi.Özdemir dilekçesinde, Danıştay 10. Dairesi'nin 20 Eylül 1999 günü verdiği yürütmenin durdurulması talebinin reddine ilişkin kararının kaldırılmasını istedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...