YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan


  Arşivden Arama

 


Ecevitler 'sır' verdi

Bülent Ecevit: 74'ümü bitirdim. Mesleğim gazetecilik. Benim ön adım Mustafa, eşiminki Zekiye.
Rahşan Ecevit: 76'mı bitirdim. İşsizim. Amatör resim yaparım. Ev hanımıyım ama eşim politikacı diyor

Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, sayım memuruna mesleğini "Başbakan ya da siyasetçi" olarak değil, "gazeteci" olarak yazdırdı.

Başbakan Ecevit ve eşi, sayımın yapılacağı saat olan 11.00'den 15 dakika önce ikamet olarak kullandıkları evden, aynı cadde üzerinde bulunan Yılmaz Çolpan Sokak'taki çalışma ofisi ve kütüphane olarak kullandıkları eve geçtiler.

Ecevit çiftinin sayımını, Devlet İstatistik Enstitüsü Sosyal İstatistikler Dairesi Başkanı Dr. Şeref Hoşgör gerçekleştirdi. Önce Başbakan Ecevit, ardından da Rahşan Ecevit sayıldı. Başbakan Ecevit, soruların ardından, "Gazeteciler de böylece sırlarımızı öğrendiler" dedi. Ecevit, bunu şaka olarak söylediğini ifade ederek, "Saklımız gizlimiz yok" diye konuştu.

Başbakan Ecevit'in, kendine yöneltilen "Hangi yaşınızı bitirdiniz" sorusuna "28 Mayıs 1925 doğumluyum. Herhalde, 75 yaşını bitirmiş oluyorum" cevabını verince sayım memuru "74'ü bitirmiş oluyorsunuz" diye düzeltti.

Rahşan Hanım 2 yaş büyük

Ecevit, ayrıca çalışma ofisindeki oda sayısını da bilemeyince Rahşan Hanım'dan yardım istedi. Daha sonra Rahşan Ecevit soruları cevaplarken, Başbakan Ecevit'in zaman zaman müdahale ettiği gözlendi. "İşsiz" olduğunu belirten Rahşan Ecevit, mesleğini ise "amatör ressam" diye kaydettirdi.

Bu arada, 17 Aralık 1923 doğumlu Rahşan Ecevit'in, 28 Mayıs 1925 doğumlu Bülent Ecevit'ten de 2 yaş büyük olduğu ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı, TRT ve Başbakanlık Basın Merkezi'nde görevli gazetecilerin izlediği sayım sırasında, konuklara çay ve çikolata ikram edildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Bahçeli CHP'li çıktı'
MHP'de Alparslan Türkeş döneminin ağır toplarından Ramiz Ongun, kongrede aday olmayacağını açıklarken, daha önce desteklediği Bahçeli'yi de "CHP'li olmakla" suçladı
Partiler yönetici seçti
Meclis'te grubu bulunan partiler yeni yasama yılında görev yapacak Meclis başkanvekilleri, idare amirleri ve katip üyelerini belirleyecek
Kızıl Danny AB için geliyor
ABD Temsilcileri Meclis'nde görüşülürken ABD Başkanı Bıll Clinton tarafından engellenen Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı'nın benzeri bir tasarıyı AB Parlamentosu'na verdikten sonra "Hata ettim. Buna tarihçiler karar versin" diyerek geri çeken 'Kızıl Danny' lakaplı Daniel Coan Bendit Türkiye'ye geliyor. Soykırım tasarısını AB Parlamentosu'na taşıdıktan sonra yaptığına pişman olan Bendit, Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı olarak 20-22 Kasım tarihleri arasında Antalya'ya yapılacak olan toplantıya başkanlık edecek. Nisan ayında ülkemize yaptığı son gezide Türkiye ile PKK arasında arabulucuğa soyunan Bendit'in 8 Kasım'da açıklanacak olan Katılım Ortaklığı belgesinin hemen akabinde Türkiye'ye gelmesi dikkat çekti. Türkiye'nin yol haritasının çıkarılacağı Katılım Ortaklığı Belgesi'nin yankılarının devam edeceğinin beklendiği tarihlerde Türkiye'ye gelecek olan Bendit'in nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...