YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Meclis'te hesap soracağız

'Bankaların bir gecede soyulamayacağını' belirten FP lideri Recai Kutan, "Banka hortumlayanlara mutlaka medya, siyasiler ve bürokratlar destek verdi. Bu, kahredici bir durum. Bunun hesabını Meclis'te mutlaka soracağız" dedi

Medyada kirlenme

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Uşak Cezaevi'nde yaşanan olayları değerlendirerek, "Türkiye Teksas'a döndü. Hapishanelerden silah ve el bombası çıkıyor. Hapishaneler kevgire dönmüş" dedi. Kutan, banka yolsuzluklarına büyük sermayenin yanında bürokrasi, siyasiler ve bir kısım medyanın katılmış olmasının 'kahredici' bir durum olduğu söyledi.

Kutan, önceki gece İzmir İl Teşkilatı'nın Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği "Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni" ile dün Ankara'da düzenlenen FP İl Başkanları toplantısında gündemdeki son olayları değerlendirdi.

İş bitirici gazeteciler var

Türkiye'nin hiçbir dönemde yaşanmayan yolsuzluk ve talan dönemini yaşadığını belirten Kutan, "Kahredeci olan husus ise bu olayların içinde büyük sermayenin yanında, bürokrasi, siyasiler ve bir kısım medyanın yer almış olmasıdır. Bir kısım medya mensupları ihalelerde iş takipçiliği yapmak ve iş bitirici olmakla itham ediliyor. Bunu doğrulayan somut bilgiler de var" diye konuştu.

"İşadamı Sakıp Sabancı'nın içi boşaltılan banka sayısını 20 olarak açıkladığı için soruşturma geçirdiğini" ifade eden Kutan, "bankaların bir gecede soyulamayacağını, aylardır üzerinde çalışıldığını" söyledi. Banka hortumlayanlara medya, siyasetçiler ve bürokratların destek verdiklerini de belirten Kutan, "Bunlar el birliğiyle bankaları hortumladılar. Bir tek Egebank'ın sahibi Murat Demirel'i hapse soktular. Diğerleri nerede? Siyasilerin, bürokratların neden üstünü örtüyorlar" diye konuştu.

Kamu bankaları da incelenmeli

Bankaların içinin bir günde boşaltılmadığını belirten Kutan, murakıplar tarafından hazırlanan bazı raporların örtbas edildiğini belirtti. Kamu bankalarının da üzerine gidilmesi gerektiğini belirten kutan, "Halk Bankası'ndan esnaflara kredi verilmesi gerekirken, batıklara 100 milyorlarca dolar aktarılmış. Emlak Bankası'ndan da aynı şekilde kaynak aktarılmış. Bütün bunların hesabının sorulması gerektiğini ifade etti.

Demirel tamam da

İşadamı Sakıp Sabancı'nın içi boşaltılan banka sayısını 20 olarak açıkladığı için soruşturma geçirdiğini ifade eden Kutan, "bankaların bir gecede soyulamayacağını, aylardır üzerinde çalışıldığını" söyledi. Banka hortumlayanlara medya, siyasetçiler ve bürokratların destek verdiklerini de belirten Kutan, "Bunlar el birliğiyle bankaları hortumladılar. Bir tek Egebank'ın sahibi Murat Demirel'i hapse soktular. Diğerleri nerede? Siyasilerin, bürokratların neden üstünü örtüyorlar" diye konuştu.

Kamu bankaları da incelenmeli

Bankaların içinin bir günde boşaltılmadığını belirten Kutan, murakıplar tarafından hazırlanan bazı raporların örtbas edildiğini belirtti. Kamu bankalarının da üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Kutan, "Halk Bankası'ndan esnaflara kredi verilmesi gerekirken, batıklara 100 milyonlarca dolar aktarılmış. Emlak Bankası'ndan da aynı şekilde kaynak aktarılmış. Bütün bunların hesabının sorulması gerekir" dedi.

Tantan ve Temizel

Devletin el koyduğu 10 bankanın zararının 11.5 milyar dolar olduğunu belirten Kutan, "Yolsuzluklar uzun süreden beri devam ediyor. Ancak bu sefer sert kayaya tosladılar. Bir tarafta Sadettin Tantan diğer taraftan ise Bankacılık Üst Kurulu Başkanı değerli Zekeriya Temizel. Ümit ediyoruz ki bu yolsuzlukların üzerine gidilir. Pervasızca bu yosuzlukların üzerine gidilirse Fazilet Partisi bu çalışmaların destekçisidir" dedi.

FP yeniden güç kazanıyor

"Türkiye'de bugün 2 zihniyet mücadele ediyor. Birincisi statükocu, bir avuç hortumculara cevaz veren, vurgunu, talanı destekleyenler. İkincisi ise millet iradesini, kişi ve kurumların üstünde tutan zihniyettir. Bu zihniyetin temsilcisi de Fazilet'tir" görüşünü savundu.

Kutan, Türk milletinin tedirgin olduğunu ve çıkış yolu aradığını da belirterek, "Son ankette, FP'nin birinci, DSP'nin ikinci, MHP'nin üçüncü olduğu ortaya çıktı. Bu, milletimizin ümidinin FP olduğunu göstermektedir" dedi.Teksas'a döndük

FP lideri Kutan, Uşak Cezaevi'nde yaşanan ve 5 kişinin can verdiği olaylara da değinerek, "Beceriksiz iktidar nedeniyle Türkiye Teksas'a döndü. Cezaevinde utanç verici olaylar yaşanıyor. En son Uşak'ta iki mafya grubu birbiriyle çatıştı, 6 kişi öldü. Cezaevlerinden silah ve el bombası çıkıyor. Hapishaneler kevgire dönmüş. İsteyenin cep telefonu, silahı, el bombası var. Ama iktidar uyuyor. Bütün hapishaneler fokur fokur kaynıyor" diye konuştu.

Kutan, İçişleri Bakanlığı'nın uyarısına rağmen Adalet Bakanlığı'nın tedbir almamasının ihmali ortaya çıkardığını belirterek, "Konuyu inceliyoruz. Gerekirse Meclis'e taşıyacağız" dedi.

Servis rantı terörü

Kutan, İstanbul'daki öğrenci servisçilerin kavgasında kan dökülmesi olayına da temas ederek, "Herkesin cebinden silah çıkıyor. Kimsenin Türkiye'yi Teksas'a çevirmeye hakkı yoktur. Bunun hesabını bu beceriksiz iktidardan soracağız" diye konuştu.

Mustafa Yıldırım


Kağıda basmak için tıklayın.

Dayatmalara 'sivil' tepki
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın 8 . İstişare Toplantısı'na katılan siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri dayatmayla bir yere varılamayacağını dile getirdiler. FP'li Yalçıntaş "İstiklal Savaşı'na bakıp sonlarını görsünler" dedi
AB'ye yakın markaj
Meclis, Türkiye'nin AB üyeliği için her partiden bir milletvekilini lobi çalışmaları yapmak üzere Brüksel'e gönderiyor.
Erek: Hükümet 10 bankayı batırdı
DYP Genel Sekreteri Ali Şevki Erek, iktidarın uygulamaları sonucu, ülkenin yangın yeri haline geldiğini iddia etti. Ekonomik durumla ilgili değerlendirmelerle bulunan Erek, "Türkiye'deki genel görünüm tek kelimeyle berbattır. Ülke, sanki yangın yeri gibi. Bir sahipsizlik, bir kaos... 4 yıldır iktidarını sürdüren hükümetin geldiği nokta bu" dedi. Bankalar Yasası`na ilişkin olarak TBMM`de yaklaşık 1 yıl önce yaptığı konuşmada, "Bankalar sisteminin muallakta ve sahipsiz kaldığını" söylediğini anımsatan Erek, hükümete, "Bu sistem bu hale gelene kadar, 4 yıldır neredeydiniz? Türkiye`de banka enflasyonu varken, yeni 6 banka açma iznini niçin verdiniz, kime verdiniz? Hazine'ye bu izinler karşılığı ne kazandırdınız?" sorularını yöneltti. Erek, "10 banka, göz göre göre batırıldı. Hazine`ye 10 milyar dolar yük yüklendi" diye konuştu. Erek, enflasyon tahminlerinde sapma olduğunu, ihracatın düştüğünü, faizlerin yükselme trendine girdiğini, çiftçinin gübre alamaz duruma düştüğünü, cezaevlerinde dehşet verici olaylar yaşandığını, gelir dağılımındaki uçurumun büyüdüğünü ileri sürdü.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...