YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kutan: 312 pazarlığı yok

Liderler turu öncesinde partisinin Başkanlık Divanı üyeleri ile biraraya gelen FP Genel Başkanı Kutan, "FP'nin, 312. maddeyi pazarlık konusu yapması sözkonusu değildir" dedi

ANKARA- FP Genel Başkanı Recai Kutan, "FP'nin, 312. maddeyi bir pazarlık konusu haline getirmesi kesinlikle söz konusu değildir" dedi. Kutan, bu hafta içinde siyasi parti liderleriyle yapmayı planladığı görüşmeler öncesinde partisinin Başkanlık Divanı'nın bazı üyeleriyle biraraya geldi. Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıda, Anayasa değişiklikleri ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesi üzerindeki tartışmalar ele alındı. Toplantıya verilen arada parti çalışanları ve gazetecilerin geçmiş Kurban Bayramı'nı tebrik eden Kutan, soruları da yanıtladı. FP'nin, Anayasa ile 312. madde değişikliğini ayrı ayrı değerlendirmediğini ifade eden FP Lideri Kutan, "Bazılarının söylediği gibi, FP'nin 312. maddeyi bir pazarlık konusu haline getirmesi kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

'İki alternatif düşünülebilir'

İki alternatifin düşünülebileceğini kaydeden Kutan, 312. maddenin ya Anayasa değişiklikleriyle ilgili müzakereler sürerken ya da müzakereler tamamlandıktan sonra ele alınabileceğini kaydetti. Hükümetin, "TCK'nın bir bütün olarak ele alınarak 312. maddenin dışındaki bazı maddelerin de değiştirilmesi görüşünün" anımsatılması üzerine de Kutan, şunları kaydetti: "O olacak iş değil. TCK'nın değiştirilmesi çalışmaları aşağı yukarı 5 yıldır gündemdedir. 312. maddeyi, bütünüyle bir paket içinde düşünmemiz demek; en erken 1 yıl sonraya ertelenmesi anlamına gelir. '312. maddeyle beraber 5-10 madde hızla ele alınır' denirse, o durum farklıdır..."

'Takvim ısrarımız yok'

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan da 312. maddenin, cumhurbaşkanı seçiminden önce ya da sonra yapılması konusunda ısrarlı olmadıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin ayıbı" diye nitelendirdiği bu maddenin değiştirilmesinin daha önemli olduğunu söyledi. Takvim konusunda ısrar etmediklerini kaydeden Candan, "Cumhurbaşkanı seçiminden önce olsun, dersek, 'FP pazarlık üstüne pazarlık yapıyor' derler" şeklinde konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...