YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


312 MAHKÛMU GÜZEL'DEN BAHÇELİ'YE MEKTUP

Payanda olmanıza üzüldüm

312. madde kapsamında düşünce suçlusu olarak Ayaş Cezaevi'nde yatan Hasan Celal Güzel, 312'nin değiştirilmesine karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'açık mektup' gönderdi. Güzel, mektubunda, "Türkiye'deki antidemokratik çevrelere, jakoben ve zorba güçlere payanda olmanızdır" dedi.

312. maddeden mahkûm olan ve halen cezaevinde yatan Hasan Celal Güzel, 312. maddenin değiştirilmesine sert bir biçimde karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup gönderdi. Güzel, cezaevinden yazdığı açık mektubunda, Bahçeli'nin 312. maddeyle ilgili sözlerini "içi sızlayarak" okuduğunu belirterek, "Size ve camianıza teessüflerimi bildiriyor ve bu yanlış tutumunuzu değiştirmenizi diliyorum" dedi.

Güzel, Cezaevi İdare Memuru'nun "görüldü" ibaresini taşıyan mektubunda, "Biliyorsunuz ben TCK 312'ye göre hüküm giymiş, halen Ayaş Cezaevi'nde bulunan bir 'mahkûmum'. Hani sizin ifadenizle, 'insanlar arasında sosyal, etnik ya da din farklılıkları kullanarak kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışan ve cezasız kalmaması gereken' bir mahkûmum" dedi.

'MHP'liler üzerinde sizden fazla hakkım var'

Güzel, MHP'li vekiller üzerinde Bahçeli'den daha çok hakkı olduğunu belirterek, "En zor zamanlarda sizlerin birçoğunuz yanında değilken rahmetli Türkeş'in yanında yer almış, ilk Ülkü Ocağı'nın kuruluşuna temel atmış, bütün hayatı boyunca Türk milliyetçilerinin arkasında olmuş, onları himaye etmiş, Kabine'deki bakanlarınızın, Meclis'teki milletvekillerinizin üzerinde bile sizden fazla hakkı olan bir mahkûmum" dedi.

Koğuşum Başbakanlık'tan şerefli

Kendisinin, MHP'liler gibi "Ürkek Değil Erkek" sloganıyla seçim kazanıp, sonra aksini yapmadığını söyleyen Güzel, şunları kaydetti: "Sizlerin tabiri ile 'erkek' gibi hiç korkmadan, boyun eğmeden, militarist-antidemokratik müdahalelere, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı çıkarak mücadele ettim. Benim için Ayaş Cezaevi'ndeki koğuşum, Başbakan Yardımcılığı makamından da, Başbakanlık makamından da, cumhurbaşkanlığı makamından da daha şeref bir yerdir."

Bahçeli'ye zor soru

Güzel, mahkumiyetine neden olan, başörtüsüyle ilgili bir konuşması içindeki ifadelerinden hiçbirisinin, MHP'ye oy veren, Bahçeli'yi milletvekilliğine ve Başbakan Yardımcılığı'na götüren milyonlardan tek bir kişinin bile aksini düşüneceği ifadeler olmadığını dile getirdi.

Güzel, Bahçeli'ye kendisini seçen, yıllarca "vatan, millet, ezan, bayrak" için mücadele eden sessiz yığınların mı, illegal Batı Çalışma Grubu'nun buyruklarının mı önemli olduğunu sordu. Güzel, "Asla temenni etmem ama yarın, bir avuç hukukçuyu üstü kapalı darbenin silahları gibi kullanan güçler sizleri hedef alırsa, başörtüsünden, YÖK'ten, imam hatip okullarından seçim meydanlarında bol bol bahseden hatipleriniz kolaylıkla istismar edilmezler mi?" dedi.

Değişen dünyada 312'ye yer yok

Bahçeli'yi öğretim üyeliği döneminde karşılıklı odalarından, ev sohbetlerinden tanıdığını ve "dürüst, namuslu bir milliyetçi" olarak takdir ettiğini belirten Güzel mektubunda şu ifadelere yerverdi: "Size ve arkadaşlarınıza kırgınlığım, 312 ile ilgili konuşmalarınızda nezaketen de olsa beni zikretmeyişiniz değildir.

Üzüntümün sebebi, milliyetçi-muhafazakar bir tabanın hassasiyetlerini ve kıymet hükümlerini bir tarafa atarak, siyasi rakipleri yıpratma hesabı içinde Türkiye'deki antidemokratik çevrelere, jakoben ve zorba güçlere payanda olmanızdır. Seçimden sonra sizi ilk tebrik ettiğimi söylediğiniz siyasi parti genel başkanı olarak başarılı olmanızı samimiyetle temenni etmiştim. Bu konuda henüz ümide kesmiş değilim. Lakin, Türkiye'de ve dünyada yarım asır önceki çizginin çok değiştiğini artık kabul etmelisiniz. Bu dünyada, demokrasiye karşı yürütülen tankların, düşüncesinden dolayı hapsedilen aydınların, 312'lerin yeri yoktur."

KEZBAN EKŞİ

 


Kağıda basmak için tıklayın.

'Buruk' Türk Kurultayı
KKTC'de yapılması planlandığı halde Türki Cumhuriyetler'in uluslararası tepkiden çekinmeleri üzerine organizasyonu Samsun'a alınan Türk Devlet ve Toplulukları Kurultay'ı buruk başladı
Yılın alkol rekoru kırıldı
Arabasını çukura düşürdükten sonra protokol yoluna çıkan sürücü, yapılan test sonucu yüzde 435 promil alkollü çıktı. Trafik polislerini şaşkına çeviren sürücünün ehliyeti ikinci kez iptal edildi.
Sivas'ta yine tahliye yok
Sanık Durmuş Tufan, "Cezaevine 16 yaşında girdim şimdi 24 yaşındayım. Artık askere gitmek istiyorum. Nişanlandım, evlenmek üzereyim. Tahliyemi istiyorum" dediyse de tahliye edilmedi.
'Bot ateş açıp gitti'

'Olayı medya körüklüyor'

Demokrasinin önü açılmalı

'Beni kimse susturamaz'

YÖK Komisyonu KTÜ'de

31 fakülteye dekan atandı
ANKARA- YÖK Genel Kurul Toplantısı'nda 31 fakülteye dekan ataması yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün başkanlığında dün yapılan Genel Kurul Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda, çeşitli üniversitelerden 31 fakülteye dekan atandı. Atanan dekanların isimleri ve atandıkları fakülteler şöyle: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Naif Türetken. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fak. Prof. Dr. Nizamettin Koç. Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Mustafa Özcan. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fak. Prof. Dr. Ali Yılmaz. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Arif Kaya, İlahiyat Fak. Prof. Dr. Ünal Karaarslan. Dicle Üniversitesi Batman Teknik Eğitim Fak. Prof. Dr. Halil Hoşgören. Erciyes Üniversitesi Yozgat İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Prof. Dr. Mümin Ertürk. Yozgat Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Yunus Akçamur, Mimarlık Fak. Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fak. Prof. Dr. Nazir Dumanlı, İletişim Fak. Prof. Dr. Asaf Varol, Mühendislik Fak. Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Su Ürünleri Fak.Prof. Dr. Bülent Şen, Teknik Eğitim Fak. Prof. Dr. Mehmet Kaya. Gazi Üniversitesi Hukuk Fak. Prof. Dr. Kamil Turan, Mesleki Yaygın Eğitim Fak. Prof. Dr. Işıl Şimşek, İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Prof. Dr. Nejat Tenker, Kırşehir Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Aslan Aksoy. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fak. Prof. Dr. M. Taner Tarhan. İTÜ Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Önder Pekcan. Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Prof. Dr. Tayfur Özşen. Niğde Üniversitesi Aksaray Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. Ahmet Mengi. ODTÜ Mimarlık Fak. Prof. Dr. M. Yıldırım Yavuz, İktisadi ve idari Bilimler Fak. Prof. Dr. Oktar Türel. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fak. Prof. Dr. Türker Aşal. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fak. Prof. Dr. Mehmet Kara. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Prof. Dr. Hulusi Sezer, Eğirdir Su Ürünleri Fak. Prof. Dr. Ömer Osman Ertan, Teknik Eğitim Fak. Prof. Dr. Mehmet Arslan Tekinsoy, Ziraat Fak. Prof. Dr. İsmail Karaca.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...