YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ecevit'in aklı dışarıda

Başbakan Ecevit, son zamanlarda siyasal dengelerin "çok duyarlı bir zemine" dayandığını belirterek, "Meclis içinden bir Cumhurbaşkanı seçmekte o yüzden güçlük çekilebilir" dedi

ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili topu Meclis dışınra attı. Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak Meclis'i çetin bir görevin beklediğini belirterek, "Bütün partilerin birinci tercihi Cumhurbaşkanının Meclis içinden seçilmesidir. Kuşkusuz, TBMM'de Cumhurbaşkanlığı makamını başarıyla doldurabilecek bir çok üye vardır. Ancak son zamanlarda siyasal dengeler çok duyarlı bir zemine dayanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşı kolay olmayabilir. Yalnız partiler arasında değili, bazı partilerin içinde de uzlaşı sağlamakta zorluk çekilebilir. Meclis içinden bir cumhurbaşkanı seçmekte o yüzden güçlük çekilebilir" dedi. Ecevit'in bu sözleri, ibrenin Meclis dışına kaydığı yorumlarına neden oldu.

Herkes bu koltuğu dolduramaz...

Başbakan Ecevit, Meclis içinde Cumhurbaşkanlığı görevini yapabilecek kabiliyette bir çok isim bulunduğunu ve yeni Cumhurbaşkanının Meclis içinden seçilmesini içtenlikle istediğini belirttikten sonra, "Bütün partiler Meclis dışında birinin seçilmesini de içlerine sindirebileceklerini açıkladılar. Benim de dileğim Meclis içinden bir milletvekilinin bu göreve seçilmesidir. Ancak özellikle küreselleşen dünyaya hızla açıldığımız bir dönemde herkesin yeteneği, deneyimi ve birikimi her devlet görevine aynı ölçüde yatkın olmayabilir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı konusunda hüner, içinde bulunduğumuz ülke ve dünya koşulları bakımından en uygun ve en hazırlıklı birini partilerüstü anlayışla saptayıp seçmektir" dedi.

Bu enflasyonla AB üyeliği hayal olur

DSP Grup toplantısı öncesi TOBB ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı "Türkiye enflasyonu yeniyor" konulu sinevizyon gösterisi izlendi. Bugüne kadar, iş dünyasının 'enflasyonla mücadelede kendilerine yeterli desteği vermemekle' suçladığı Başbakan Ecevit de, enflasyonla mücadeleyi "Kurtuluş Savaşı"na benzeterek, Türkiye'nin yüksek enflasyon sorununu çözmeden AB'ye girmesinin hayal olacağını söyledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Pazarlık içinde değilim'
Cumhurbaşkanlığı konusunda, bazı FP'lilerle birlikte ANAP lideri Yılmaz'a destek verdiği iddialarını yalanlayan Tayyip Erdoğan, "Hiçbir pazarlığın içinde değilim" dedi
'Büyük FP için adayım'
FP Genel Başkan adayı Gül, kongre delegelerine gönderdiği mektupta, "Vefa borcu küçülerek değil, ancak yürekli bir duruşla büyüyerek ödenir. Yaptığımız hazırlıkların hedefi budur" dedi.
'Ecevit'in siyasi karar gücü yok' ANKARA- Başbakan Ecevit'in cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği stratejiler Alman basını tarafından "çelişkili" bulundu. Sosyal demokrat eğilimli Frankfurter Rundschau gazetesinin 17 Nisan tarihli sayısında Gerd Hohler imzasıyla yayımlanan haber yorumda, ortak bir adayın henüz ortaya çıkmadığı belirtilerek, Ecevit'in grip olmasının Ankara'da sinirlerin gerilmesinde etkili olduğu ifade edildi. Ecevit'in rahatsızlığının önemli olduğu iddia edilen yazıda, "Tedavi edilemeyecek kadar ağır hasta olduğu söylentileri sürekli yalanlanan 74 yaşındaki Başbakanın aylardır halsiz ve zaman zaman kendinde değilmiş bir görünüm sergilemesi dikkat çekiyor" görüşü yer aldı. Yazıda, Ecevit'in, siyasi karar gücünden kuşkulanıldığı belirtilerek, "Anayasa değişikliği ile Demirel'in süresini uzatmak isteyen Ecevit'in önerisinin yeterli oy toplamayacağı, mart ayında parlamentonun sergilediği tutumdan belli olmuştu. Buna rağmen, bu plana ısrarla bağlı kalan Ecevit, nihai oylamada yenilgiye uğradı. Yaşlı kurt Ecevit'in, beklenen bu fiyaskonun olacağını tahmin etmeyişi, gözlemcilerde onun ipleri yavaş yavaş elinden kaçırdığı izlenimini doğuruyor" denildi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...