YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 



RUSLAR KUŞATILDI

ÇEÇENLER, Şali'ye düzenledikleri saldırıda, bu kentteki Rus birliklerinin general rütbeli komutanını öldürdüklerini açıkladılar. Şali, Argun ve Gudermes'teki Rus birlikleri Çeçenler tarafından kuşatıldı.

MOSKOVA- Çeçen kaynakları, Şali'ye düzenledikleri saldırıda, bu kentteki Rus birliklerinin general rütbeli komutanını öldürdüklerini açıkladılar. Çeçen kaynakları tarafından İnterfaks'a yapılan açıklamada, bundan başka bir ayrıntı verilmedi. Rus birliklerinin Doğu Cephesi komutanlığı kaynaklarının açıklamasına göre, Şali'de çatışmalar devam ediyor. Rus birlikleri, Gudermes'e de takviye göndermeye çalışıyorlar. Rus askeri kaynakları, "Kentte durumun beklenmedik şekilde değişmesi üzerine, buraya takviye birlikleri göndermeye çalışıyoruz" dedi. Ayrıca Rus birliklerinin Cuma günü operasyonları askıya aldıkları başkent Grozni'de, dün yoğun çatışmalar başladı.

Moskova çatışmaları gizliyor

Rusya Savunma Bakanı İgor Sergeyev, Çeçen güçlerin Argun ve Şali'deki saldırılarının geri püskürtüldüğünü söylerken, Çeçen güçleriyle çatışmaların sürdüğü, Çeçenlerin yeni bölgelerde de saldırıya geçecekleri haberleri alınıyor. Çeçenler, önceki gün her iki kentte saldırıya geçmiş, Argun'daki ana karargahı kuşatmış, Şali'de de merkeze kendi bayraklarını dikmişlerdi. Çeçenler, ayrıca Gudermes'te de saldırıya geçmişlerdi. Rus askeri kaynaklarına göre, Çeçen güçleri, Gudermes'te iki okul binası ve yerel yönetim merkezini denetimleri altında tutmaya devam ediyorlar. Gudermes'teki saldırıya yaklaşık bin 500 Çeçen'in katıldığı bildirildi. Bu arada, Gürcistan topraklarından Çeçenistan'a 250 savaşçının geldiği açıklandı.

Çeçenler Açkoy ve Urus Martan'a saldıracak

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Valeri Manilov'un "Bütün saldırılar geri püskürtüldü" demesine karşın Gudermes'te çatışmalar sürüyor. Rus askeri istihbarat kaynaklarına göre, Argun'da da çatışmalar devam ediyor ve Çeçen güçleri, burada, Rusya İçişleri Bakanlığı'na bağlı birlikleri kuşatma altında tutmayı sürdürüyorlar. Rus güçlerinin Mozdok'taki basın merkezinden yapılan açıklamada ise Çeçenlerin, Açkoy Martan ve Urus Martan bölgelerinde de saldırıya hazırlandıkları belirtildi. Açıklamada, Çeçenlerin, Rus birlikleriyle cepheleşme taktiğinden, mobil birliklerle sabotaj ve keşif operasyonları taktiğine geçtikleri savunuldu. Açhoy Martan ve Urus Martan, başkent Grozni çevresindeki Rus kuşatmasının güneybatı kısmını oluşturuyor. Önceki günkü Çeçen saldırılarının başladığı Argun, Şali ve Gudermes ise bu kuşatma dairesinin güneydoğu ve doğu kısımlarında bulunuyor.




Kağıda basmak için tıklayın.


Adriyatik'ten Çin Seddi'ne
Harp Akademileri Komutanlığı tarafından hazırlanan raporda ilk defa millî çıkarların Basra Körfezi'nden Atlas Okyanusu'na kadar olduğu belirtilerek, programın 2000 yılının ana stratejilerini oluşturacağı vurgulandı.

2000'in ilk dev ihalesi
Türkiye'nin dev projelerinden biri olan 2.5 milyar dolarlık tank ihalesinde teklifler 17 Ocak'ta alınacak. Tanklar, testlere tabi tutulduktan sonra alımına karar verilecek

BASAYEV:
2 ayda Ruslar'ı imha ederiz
GROZNİ- Çeçenistan Silahlı Kuvvetleri Doğu Cephesi Komutanı Şamil Basayev, Çeçen topraklarında bulunan Rus birliklerinin tümünün imha edileceğini söyledi. Çeçenler'in, İnternet'teki "Kavkaz-Tsentr" sayfasından alınan habere göre, Basayev, Çeçen gazetecilere yaptığı açıklamada, Çeçen Cumhuriyeti Devlet Savunma Komitesi tarafından hazırlanan ve kabul edilen plana göre, önümüzdeki iki ay içerisinde, Çeçen topraklarında bulunan tüm saldırgan Rus birliklerinin imha edileceğini söyledi. Basayev, Çeçenler'in bu planı gerçekleştirmesi için gereken güç, silah ve mühimmata sahip olduğunu belirtti. Basayev, Argun, Alhan-Kale, Şali ve Grozni'de, Rus birliklerine karşı taarruza geçen Çeçen savaşçıların bunu nasıl gerçekleştirdiklerini Rus saldırganlarının gördüğünü de bildirdi. Basayev, Ruslar'ın, ya teslim olacaklarını, ya da öldürüleceklerini sözlerine ekledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...