YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Boğarak öldürmüşler

ETİMESGUT'TA cesetleri bulunan üç kişinin boğularak öldürüldüğü açıklandı. Cesetlerin kimliklerine ait bir teşhis yapılamazken, Ankara'da gözaltına alınanların sayısı 12'ye çıktı.

ANKARA- Ankara'da Hizbullah'a yönelik operasyonda çıkarılan cesetlere Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, bu kişilerin boğularak öldürüldükleri belirlendi. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Adli Tıp Kurumu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, cesetler üzerinde yapılan otopside, kişilerin ağızlarının ve burunlarının tıkanarak boğulması sonucunda öldürüldüklerinin belirlendiğini söyledi. Yüksel, şu ana kadar cesetlerin kimliklerine ait bir teşhis olmadığını da bildirdi. Savcı Yüksel, cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.

12 kişi gözaltında

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Hizbullah örgütüne yönelik olarak yaptığı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi. Örgütün Ankara sorumlusu Selman İpek, askeri kanat sorumlusu Mehmet Demir, siyasi kanat sorumlusu doktor Abdurrahman Alpsoy, Mustafa Gözlüer, Nesrin Aslan, Nuran Aslan, Sadullah Arpa, Burhan Özlük, Nuray İpek'in yakalanmasının ardından Mehmet Aslan, Şehmuz Alpsoy ve Mehmet Emin Alpsoy da gözaltına alındı. Batman'da kasaplık yaptığı bildirilen Mahmut Demir'in 6 cinayetten arandığı kaydedilirken, Mustafa Gözlüer'in Tarsus'ta iki öğretmenin öldürülmesinden sorumlu olduğu belirlendi. Hacettepe Hastanesi'nde çalışan Dr. Abdurrahman Alpsoy'un örgütün siyasi yapılanması ile ilgili çalışmalar yürüttüğü belirlenerek, operasyonların bu doğrultuda da sürdürüldüğü, Örgütün Etimesgut'ta öldürdüğü üç kişiyi cinayet öncesinde sorguladıkları ve işkence yaptıkları belirlendi.

Vahşetin tatbikatı

Emniyette örgütün kullandığı ip bağlama şeklinin tatbikat sırasında bazı polisler üzerinde uygulandığı, ancak bir polisin, bir dakika bile bu vahşete dayanamadığı bildirildi. Bu arada örgütün yakalanan elemanları Çayyolu'nda otomobiline bomba konularak öldürülen gazeteci yazar Ahmet Taner Kışlalı cinayeti ile ilgili de sorgulandığı, ifadelerinden bu cinayetle ilgili bir sonuç alınamadığı bildirildi. Etimesgut'taki örgüt evinde ele geçirilen bomba düzeneklerinin Kışlalı cinayetinde kullanılan bombayla aynı olmadığı, çok küçük benzerlikler gösterdiği ifade edildi. Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a Terörle Mücüdele Şube Müdürlüğü'nde Hizbullah örgütü ile ilgili brifing verildiği öğrenildi. Bakan Tantan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri operasyonun olası gelişmeleri üzerinde değerlendirmeler yaparken, ele geçirilen doküman ve kasetler hakkında da Bakan Tantan'a ayrıntılı bilgi verildi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...