YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ziraat Bankası'nda her yol mübah

Polis Yardım Sandığı hesabında bulunan paraların repo ve faiz işlemlerinde kullanılarak usûlsüz şekilde kazanç elde edildiği ortaya çıktı. Bu yolsuzlukla ilgili bilgisi olan yöneticilerin de soruşturma açmak yerine olayı örtbas etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

İSTANBUL- Polis Yardım Sandığı'nın Ziraat Bankası'ndaki hesapları kulanılarak bazı kişilerin faiz geliri elde ettiği belirlendi. Dönemin Sandık Başkanı Atilla Gümaşarda'nın talimatıyla sandığın, bankanın Ankara-Maltepe şubesindeki cari hesabından aynı şubedeki repo-fon hesabına repo yapılması için aktarılması istenen rakamla, hesaba aktarılan rakam arasında farklılık olduğu belirlenirken, farklılığın nedeninin, şube personelinin daha fazla faiz geliri elde etmek amacıyla, sandığın anaparasına başka paraları eklemesinden kaynaklandığı öğrenildi. Banka hesaplarında 300 milyar liralık bir aktarım olduğu gözükmesine rağmen, o günkü repo yazışmalarında Polis Yardım Sandığı'nın 311 milyar liralık repo yaptığının ortaya çıktığı bildirildi.

Gelirler vergiden muaf

Bu arada, Polis Yardım Sandığı'nın elde ettiği gelirlerin vergiden muaf tutulduğuna dikkat çekilerek, usûlsüz bir şekilde sandığın parasını kullanarak haksız gelir kazanan kişilerin de vergiden muaf oldukları belirlendi. Sözkonusu işlemlere ait fişlerdeki imzaların Şube Müdür Yardımcısı Cemile Ayazlı, Servis Şefleri Ali Boztepe ve Sami Ural'a ait olduğu belirlendi. Ayrıca bu tür işlemlerin daha sonra da organize olarak devam ettiği bildirildi.

Yetkililere bildirildi

Öte yandan, sözkonusu usûlsüz işlemlerin emekli polis memuru Ahmet Işılakça tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Tuncer Meriç'e, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'e ve Polis Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Öztunç'a bildirildiği öğrenildi. Konunun ayrıca, dönemin Sandık Başkanı Atilla Gümüşarda'nın görevden ayrılmasıyla birlikte atanan Ferruh Özcan'a da iletildiği belirlendi.

Banka üzerine gitmedi

Polis Yardım Sandığı hesapları kullanılarak gerçekleştirilen usûlsüz işlemlerin dönemin Ziraat Bankası yönetimi tarafından da örtülmek istendiği ileri sürüldü. Dönemin banka Genel Müdürü Selçuk Demiralp'in, Genel Müdür Yardımcısı Metin Akpınar'ın, Ankara-Maltepe Şubesi Müdürü Naci Pazarlı'nın ve Ziraat Bankası Teftiş Kurulu'ndan emekli Ferruh Özcan'ın olayı, kendilerine ihbarda bulunulmasına rağmen, örtbas etmeye çalıştıkları bildirildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...