T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

SEFALETİN ülkesi: Afganistan

CNN International dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yayınlanan Afganistan belgeseli ekranda

CNN TÜRK Perspektif, Peçenin Arkasında: Afganistan adlı belgesel tadında bir program ile devam ediyor. ABD'nin uğradığı terör saldırısından sonra gözlerin terörün arkasındaki isim olarak bilinen Usame Bin Ladin'in saklandığı yer olan Afganistan'a çevrilmişti. Ve dolayısıyla Ladin'i Amerika'ya teslim etmeyeceğini ifade eden Taliban'a... İşte CNN Türk Afganistan ve Tabilan'ı tüm çıplaklığıyla ekrana getirecek bir belgesel yayınlıyor.

Babası Afgan olan Saira Shah'ın muhabirliğinde, James Miller'in kameramanlığında, Ahmet Rashid'in danışmanlığında, Cassian Harrison'ın yönetmenliğinde hazırlanan Afganistan belgeseli, CNN International'ın yanısıra, İtalya, Finlandiya, İzlanda, Danimarka, Almanya, Avusturya, İsviçre, Hırvatistan, Polonya, İspanya, Belçika, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, Japonya, Macaristan, Tayvan, Norveç ve Portekiz'de de gösterildi.

Gösterildiği bütün ülkelerde olay yaratan "Peçenin Arkasında: Afganistan"da, İngiltere doğumlu, babası Afgan bir genç kızın hayatını tehlikeye atıp gizlenerek ilk kez gittiği Afganistan'da gördükleri, gizli kamerayla saptadıklarını ekrana yansıtıyor.

Belgesel, açlıktan ölmek üzere olan çocuklarını doyurabilmek için sokaklarda dilenen, eğitim ve sağlık kontrolünden mahrum kadınların dramı ile Afganistan'tan manzaraları ekrana getiriyor.
23.05/CNN Türk


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Savaşla gelen popülarite Havva Setenay İlhan: "New York'a ve Pentagon'a yapılan saldırılardan sonra ABD'nin intikamını askeri harekat boyutlarında alacağının anlaşılmasıyla birlikte dünya medyası kendini Afganistan'a odakladı. Günlerdir ulusal ve yabancı ajanslarından geçen haberlerde, Afganistan'dan sefalet içinde yaşamını devam ettirmeye çalışan insan manzaralarına yer veriliyor. Afganistan'ın açlık sınırındaki fakir ve yoksul halkı birden tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Yüzü gözü kir pas içindeki Afgan çocukları da bu medyatik ilginin iştahını kabartan cazip öğeler in başında geliyor. Otantik giyisileri içindeki yüzü peçeli kadınlar ise durağan ve statik bir yaşamdan sıkılmış Batılı gazeteciler için Doğu'nun gizemli yüzleri anlamına geliyor. Afgan halkı yıllardır bu şartlar altında yaşarken bu bölge hiç kimsenin ilgisini bile çekmiyordu. Taki esrarengiz dört uçak ABD semalarında uçuncaya kadar...Ve yine Körfez Savaşı'nda olduğu gibi bir takım çok bilmiş gazeteciler daha önce adını bile duymadıkları bölgeleri keşfetmeye çıktılar..."
Beyaz Saray'da Terör
Yön: Mark Sobel Oyn: Joan Van Ark, Nick Mancuso
Macera ve gerilimin doruğa ulaştığı bir film geliyor ekranlara. Görevden uzaklaştırılan ordu komutanı tarafından rehin alınan ABD Başkanı, bomba yüklü bir uçağa bindirilir. Cesur bir kadın Başkanı ve uçaktakileri kurtarmak için inanılmaz bir serüvene atılır. Film, ilgi çekici finalle noktalanıyor.

21.00/BRT
En Büyük Kim
Yön: Bob Radler Oyn: Eric Roberts, Phillip Rhee, John P. Ryan, John Dye
İyi bir karateci olan Alex, birkaç yıl önce feci bir dayak yiyerek omuzundan yaralanmıştır. Ancak bu durumu, Birleşik Devletler Karate Milli Takımı elemelerine seçilmesine engel teşkil etmez. 5 yaşındaki oğlundan ayrılmak çok zor gelse de onun için çok önemli olan bu çağrıya cevap verecek, bu yarıştaki yerini alacaktır.

22.45/ATV
Alageyik
Yön: Süreyya Duru Oyn: Cüneyt Arkın, Mine Mutlu, Aliye Rona, Bilal İnci, Atıf Kaptan
Gökdereli Halil'in aşkı Zeynep, tutkusu ise dağlarda geyik avlamaktır. Annesinin ve sözlüsünün tüm yalvarmalarına rağmen avlanmaktan vazgeçmez. Yörenin zalim beylerinden Karacaali Zeynep'e sevdalanır. Ve köylüleri zorlayarak Zeynep'i kendine nişanlatmayı başarır. Avdan dönen Halil ise çılgına döner.

22.45/KANAL 7
Nobody's Fool
Yön: Robert Benton Oyn: Paul Newman, Bruce Willis, Jessica Tandy
60'ına geldiği halde duygusal açıdan hiçbir zaman büyüyememiş bir adam olan Sully gelip geçici işler yaparak hayatını kazanmaktadır. Hayatı boyunca her türlü sorumluluktan kaçınarak kendince bağımsızlığını korumuştur. Herşeyi olabildiğince hafife alan Sully günün birinde uzun zamandır görmediği oğluyla karşılaşır. Sully ondan bir torunu olduğunu öğrenir ve bir anda ne kadar yaşlandığını hisseder.

21.00/CNBC-e
Korkunun Gölgesinde
Yön: Robert Mulligan Oyn: Antony Perkins, Karl Malden
Amerika'nın yetiştirdiği en büyük beyzbolculardan biri olan Jim Piersall'ın gerçek yaşam öyküsünü anlatan film, kendi hayal kırıklıklarını oğlunda telafi etmek isteyen bir baba ve onun gölgesinde kalmış sporcu oğlunun hikayesi. Başarılı olması için babasının kurduğu baskı çemberini kıramayan Jim, profesyonel beyzbol liginde oynamayı bir ideal haline getirmiştir.

02.00/KANAL 7

 
Başkentte ne oluyor?
Başkent Kulisi'nde Fehmi Koru, Cengiz Çandar, İlnur Çevik ve Ali Bayramoğlu gündemdeki konuları yorumlamayı sürdürüyor. Kulisler, pazarlıklar, kumpaslar, sorunlar ve çözümlerin kapalı kapılar ardında gerçekleştirildiği Başkent'te son haftalarda neler olup bittiğini tartışıcak olan, Fehmi Koru, Cengiz Çandar, İlnur Çevik ve Ali Bayramoğlu bu hafta ilk olarak Meclis'te neler olduğu konusunu ele alıyor.
"Anayasa oylamasında ilk turda geçen maddeler ikinci turda neden reddedildi", "Hangi güç dengeleri değiştirdi?" gibi soruları cevaplayacak olan gazeteciler ayrıca ABD Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye yaptığı ani ziyaretle, ABD Başkan Yardımcısı'nın yine plansız olarak Devlet Bakanı Kemal Derviş'i kabul etmesinin yansımalarını ele alıyor.
11.45/Kanal 7
Medyatik şaka bugün ekranda
Şakacı ÇÇ bu sefer meslektaşlarına unutulmaz bir şaka yaptı. Geçtiğimiz günlerde medyada oldukça geniş yer bulan bu şaka, Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe'nin rakibi Lyon'u bekleyen medya mensuplarına yapıldı. 24 Eylül Pazartesi günü Fenerbahçe'nin rakibi Lyon'u karşılamak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Giriş Terminali'ne giden muhabirler ve kameramanları uzun bir konvoy halinde gelen ÇÇ Şakacı'nın futbol ekibini gördü. İşin ilginç yanı tam teçhizatlı bir futbol ekibi gören televizyoncular uzun bir süre ÇÇ Şakacı ve ekibini Lyon'lu ekip sandı ve peşlerini bırakmadı. ÇÇ Şakacı'nın meslektaşlarını faka bastırdığı ilgi çekici şaka bugün ekrana geliyor.
21.05/Kanal 7

Tahtakale'nin kriz resimleri
Yatırımcının rehberi Ekonomi Vizyon, ilginç konuları ekrana getirmeye devam ediyor. Ekonomik krizin en çok vurduğu İstanbul ticaretinin kalbi sayılan Yeşildirek, Tahtakale ve Sultanhamam piyasalarının durumunu ekrana getirecek olan Ekonomi Vizyon, Eminönü'nün tarihi hanlarındaki dükkanların krizden sonra durma noktasına gelen piyasanın hali pür melalini yansıtıyor ekranlara.
Ekonomi Vizyon ekibi, Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu ile tarihi hanları geziyor ve ekonomik krizin vurduğu İstanbul esnafına mikrofon uzatıyor.
15.05/Kanal 7

Hem sağlık, hem de spor
Yazarımız Bekir Boran'ın hazırlayıp sunduğu Sağlık ve Spor adlı program E-TV'de ekranlara gelmeye devam ediyor. Spor ve Sağlık konularını titizlikle inceleyen, araştıran yılların spor yazarı Bekir Boran yaptığı programlarla sporcularımıza ve kulüplerimize ışık tutuyor.
Boran'ın konukları, Spor Hekimliği Başkanı Prof. Dr. Abidin Kayserilioğlu ve Dr. Vahap Karabulut. E-TV'de her pazar günü saat 15.30'da yayınlanan program hafta içinde de tekrar olarak yayınlanıyor.
15.30/e - TV
7 Ekim 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED