T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Selilütten kurtulma yöntemleri

Öncelikle şunu aklınızdan çıkarmamalısınız; selülitle mücadele yöntemlerini uygulasanız bile bir daha selülit olmayacak diye bir kural yok. Ancak yiyeceklerinize dikkat edip, spor yaparsanız bu riski minimuma indirmiş olursunuz.

Mezoterapi- Mezoterapinin amacı selülit problemini ortadan kaldırmak ve sorunlu bölgede incelme sağlamak. Bu yöntemde çeşitli ilaçların kokteyli hazırlanıyor ve ince uçlu iğnelerle vücuda zerkediliyor. Bu ilaç kokteyli sayesinde o bölgede bir aktivite yaratılmaya çalışılıyor. Kokteyli oluşturan ilaçların ayrı ayrı görevleri var. Birisi kan dolaşımını hazırlıyor, diğeri o bölgedeki ödemi çözüyor, bir diğeri ise oradaki kan damarlarının toparlanmasını sağlıyor. Mezoterapi yapılacak olan kişiye önce lenf drenaj ile çizim yapılır, dolaşım yolları harekete geçirilir. Ayrıca elektrikli uyarıcı aletlerde kullanılıyor. Yağlı dokunun içine ince iğneler yerleştirip elektrik akımının altında bırakınca, o yağlı doku içindeki yağ asitleri ile amino asitler birbirinden ayrı yerlere giderek ayrışıyorlar. Selülit ve bölgesel zayıflamada hiçbir yöntem tek başına yeterli değil. Kalori açığı uyandırmak, uygun bir diyet ve egzersizle yöntemi desteklemek gerekiyor.

Liposuction- Liposuction (vakumla yağ alma) bölgesel olarak toplanmış fazla yağ birikimlerini vakumla alma işlemine verilen isimdir. Özellikle kalça ve karındaki yağlar bu yöntemle alınabilir. Liposuction yapılacak bölgeye operasyon öncesi özel kalemlerle işaretleme ve çizimler yapılır. Bir seansta 3-4 kilo yağ alınır. Bu saf yağdır ve kişinin 5-6 kilosuna denk gelir. Liposuction lokal anestezi altında şırıngalarla gerçekleştirilir. Yağ alınacak bölgelere verilen özel serum ile yağlar eritilip temizlenir. Operasyon ortalama 2-4 saat sürebilir.

Lenf drenaj masajı- Lenf drenaj masajı özellikle selülitli bölgelere uygulanabilen bir yöntemdir. Bu amaçla geliştirilmiş bazı lenf sistemini hızlandırıcı masajları yapan makineler kullanılır. Bu makineler yardımı ile vücuda lenf akımını hızlandıracak ve artıracak masajlar ağrı vermeksizin uygulanır. Bu işlemin her seansı yaklaşık 30 -35 dakika kadar sürer. Bu tedavinin en önemli yönü bu konuda uzman kişiler tarafından uygulanmasıdır

G5 masajı- G5 masajı özellikle bölgesel zayıflamada kullanılan ve hızla yaygınlaşan yöntemlerden biri. Aletle yapılan masaj sayesinde kan akışı hızlanıyor, damarlar açılıyor ve vücut toparlanıyor. G5 masajı özellikle pasif jimnastik öncesinde vücudun ısınmasını ve yağ yakmaya daha erken başlamasını sağlıyor. Masaj tüm vücuda uygulanabiliyor ancak özellikle kalça ve popo bölgelerinde selülitle mücadele amaçlı olarak da kullanılabiliyor.

LPG- LPG adlı aletle yapılan bir tür vakum işlemi ve vücuttaki yağların parçalanmasını sağlıyor. Bu yağların toksin şeklinde ter olarak veya idrar yoluyla atılması sağlanıyor. Bunun için haftada üç seans yapmak gerekiyor. Yarım saat süren bir işlem ve genelde sellülit tedavisi, bölgesel incelme ve vücut şekillendirilmesinde ve sıkılaştırmada kullanılıyor. Uygulama sırasında alet direkt ciltle temas etmiyor. Büyük beden 4-5 gibi naylon çorap giyilerek işlem yapılıyor. Böylece morarma ya da ciltte herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor.

Deniz çamuru- Okyanustan çıkarılan deniz çamurunun vücuda sürülüp bandajlanmasıyla uygulanan "deniz çamuru ile zayıflama" yöntemi cildin yumuşak, yağlı dokusunu temizliyor. Yöntem sayesinde sadece zayıflatmakla kalınmıyor aynı zamanda selülit problemi de ortadan kaldırılıyor. Tedavi süresince vücut toksinlerden arınırken, dokular sıkılaşıyor. Sargılama yöntemi 15 cm enindeki sargı bandajlarıyla yapılıyor. Sargılar tamamen doğal olan "deniz çamuru" solüsyonuna batırılıyor. Ardından vücut paket gibi sarılıyor. Daha sonra Vnyl giysisi giyiliyor. Bu giysi vücut ısısının korunmasını sağlıyor. Yöntem sayesinde kalçalardaki çıkıntılar düzeliyor, bel kısmı gerginleşiyor ve cilt tamamen sıkılaşıyor. 45 dakika sonra bandajlar açılıyor ve kremli masaj işlemi başlıyor. Yöntemle beraber iki haftalık özel bir rejim de uygulanıyor.

Luna- Luna bölgesel zayıflamada etkili cihazlardan biri... Selülitli bölgeyi gözle görünür derecede düzelten cihaz hem bacaklara kusursuz bir görünüm kazandırıyor hem de vücuttaki su tutulumunu ve portakalımsı görüntüyü yok ediyor. İstenilen sonucu almak için ortalama 15-17 seans uygulamak gerekiyor. Ancak seans süreleri kişiye ve problemin boyutuna göre değişiklik gösteriyor. 30-60 dakika arası bir seans süresi ile en uygun olanı. Luna'nın otomatik programı dokuları dokuları yenileyerek cildin elastikiyet kazanmasını da sağlıyor. Ayrıca bacaklardaki ödemi ve şişkinlikleri de önlüyor.

Quantum- Bölgesel zayıflama, selülit tedavisi, vücutta ihtiyaç duyulan bölgelerde toparlama, iç bacaktaki sarkık bölgeleri toparlama, ameliyatsız yüz germe, kırışıklık tedavisi ve drenaj yapımında kullanılıyor. Kalp atışına göre kulağa bir alet bağlanıyor ve vücudun lenf noktalarına petlerden yerleştiriliyor ve böylelikle kalp atışına göre vücutta lenfatik drenaj yapılarak ödem atılmış oluyor. Uygulama süresi 20 dakika. Fakat daha iyi bir sonuç elde edilmesi için kişinin vücut yapısına, kas yapısına ve yaşına göre uygulama süresi uzatılıp, kısaltılabiliyor. Toplam 15 seans uygulanıyor. Haftada 3 kez ve beş hafta boyunca uygulama devam ediyor

Dermasonic- Öncelikle thermografik inceleme adı verilen bir yöntemle selülit bölgeleri saptanıyor ve derecelendiriliyor. Birinci derece selülit saptanan hastalara antiselülit diyet ve endermoloji masajı öneriliyor. 2. ve 3. derece selülitlerde dermosonografi, diyet ve mezoterapiden oluşan kombinasyon tedavileri öneriliyor. Dermosonic cihazı cildi vakumlayarak, bağ dokusu hücrelerinin çoğalmasını ve sıkışmasını, ayrıca kan akımının ve lenf drenajının artmasını sağlıyor. Selülit bölgelerine uygulanan 30 dakikalık bir seanstan sonra insan cildinin 1,5-4 santimetre derinine kadar nüfuz eden 1,2-3 Mhz'lik ultrases dalgaları veriliyor. Ultrases, bu bölgelerdeki yağ dokusunun parçalanmasını sağlıyor. Lokal ısı etkisiyle de kan ve lenf akımı üzerine artırıcı etkisi var.

Yosun bakımları- Selülit ve lokal fazlalıklara yönelik bir vücut bakımında vücut önce deniz suyu içerikli özel bir tonik ile temizlenir, dezenfekte edilir. Ardından yosun içerikli bir krem içine katılan deniz tuzları ile tüm vücut özellikle de problemli bölümlere peeling (soyma) işlemi uygulanır. Cilt ölü hücrelerden arındıktan sonra gözeneklerin ve ürünlerin daha rahat nüfuz etmesi için buhar banyosu uygulanır. Kan dolaşımını hızlandırıcı ve toksin atılımı etkisi olan özel bir jel vücuda uygulanır. 20 dakika bu ürünün etkisini göstermesi beklendikten sonra selülit ve yağ moleküllerini çözücü yosun maskesi uygulanır ve hava ile temasın kesilmesi için folyo ile sarılır. Bu sekilde 30 dakika beklendikten sonra cilt tekrar deniz suyu içerikli tonik ile temizlenir ve ardından yosun yağı ile 25 dakika toparlayıcı etkisi olan masaj yapılır. Haftada 2 kez olmak üzere toplam 10-15 seans sonuçla 2-3 beden arasında bir incelme ve gevşemiş dokularda sıkılaşma saglanır. Tıpkı deniz kili uygulamasında olduğu gibi formunu korumak isteyen kişiler ciltlerinin daha canlı, diri ve sıkı olması için ayda bir bu programa katılabilir.


5 Ağustos 2002
Pazartesi
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED