T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Şehitlere son selam

El Halil'de şehit edilen Binbaşı Toytunç ile Foça'da eğitim sırasında şehit olan Kıdemli Çavuş Bingöl için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sezer, İzgi, Ecevit ve Kıvrıkoğlu da katıldı.

El Halil'de şehit edilen Binbaşı Cengiz Toytunç için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Binbaşı Toytunç'un cenazesi ile birlikte Foça'da eğitim sırasında şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Özkan Bingöl için de cenaze töreni yapıldı. Törene, şehit Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl'ün ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu katıldılar.

Törende, çok sayıda bakan, kuvvet komutanları, SP Genel Başkanı Recai Kutan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin ve siyasi partilerin temsilcileri, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, İsrail'in Ankara Büyükelçisi David Sultan, Filistin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve vatandaşlar bulundu.

Başbakan Bülent Ecevit, saat 12.10'da Kocatepe Camii'ne geldi. Ecevit, Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl'ün ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Protokolde bulunanlarla tokalaşan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu'na başsağlığı diledi, bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Sezer ise saat 12.15'te Kocatepe Camii'ne geldi. Sezer, Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl'ün yakınlarına başsağlığı diledi. Sezer, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu'yla tokalaştı, protokoldekileri selamladı. Sezer, İzgi, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu ile protokoldekiler bir süre öğle namazının kılınmasını beklediler.

Öğle namazının ardından, cenaze namazı kılındı. Namaz sırasında, Sezer, İzgi, Ecevit, bazı bakanlar, Kutan, Sezgin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, İsrail Büyükelçisi David Sultan ile Filistin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi de saf tuttular. Cenaze namazında MP Genel Başkanı Aykut Edibali'nin eşi Filiz Edibali'nin de ön sırada saf tuttuğu gözlendi. Namazdan sonra, bir vatandaş şehitleri öven bir şiir okudu. Cenazeler, daha sonra, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Top arabasına konulan cenazeler, bir süre askeri bando eşliğinde taşındı. Bu sırada, Sezer, İzgi, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu ile protokoldekiler cenazelerin ardından yürüdüler.

Oğlum hain bir kurşunla gitti

Askeri uçakla Antalya'ya getirilen Binbaşı Toytunç Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verildi. Baba Alim Toytunç, "Oğlum şerefiyle görevini yaptı. Bir hain kurşunla gitti. Benim gibi şehit veren ailelere sabır diliyorum. Vatanım sağolsun" dedi.

Gözyaşları sel oldu

  • İzmir'de askeri eğitim yaparken kaza kurşunuyla hayatını kaybeden Jandarma Çavuş Özkan Bingöl'ün cenaze namazı da Binbaşı Toytunç'unki ile birlikte kılındı. Bingöl'ün cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

  • Tören dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kocatepe Camii'ne gelenlerin üstleri arandı.

  • Cenazelerin başında havacı binbaşılar sırayla saygı nöbeti tuttular.

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller törene katılmadılar.

  • Cenaze törenine büyükelçiliklerden çok sayıda çelenk geldi.

  • Töreni, çok sayıda basın mensubu izlerken, bazı televizyonlar canlı yayınladı.

  •  
    'BEDAŞ ihalesi kanunsuz'
    Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin çok sayıda şirkete, özel finans kuruluşlarından teminat mektubu aldıkları gerekçesiyle yeterlilik belgesi vermemesi tartışmalara neden oldu.
    'Enerji Kurulu' gözde
    Kurulma faaliyetlerini sürdüren Enerji Piyasası Üst Kurulu, kamu görevlilerinin yeni umut kapısı oldu.
    Yasak hak ihlali
    Komisyon raporunda, imam-hatip liselerinde uygulanan başörtüsü yasağının insan hakları ihlali olduğu vurgulandı. Öğrencilere kelepçe takıldığına yer verilen raporda, İstanbul Valisi hakkında soruşturma açılması istendi.
    YASAKÇI ZİHNİYETİ ŞİKAYET ETTİLER
    Eyüp İHL öğrencileri, başörtülü oldukları için kendilerini haftalardır okullarına bile yaklaştırmayan yasakçı zihniyeti Mehmet Akif Ersoy'a şikayet ettiler.
    'Akıl hastaları tutuklanmasın'
    Saadet Partisi Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu yasa teklifinde akıl hastalarının tutuklanmamasını önerdi.
    Başarılı bürokratlara ceza
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna ve gölge danışmanı Kuş, yürüttükleri operasyonla dört başarılı bükokratı daha görevden aldı
    Hekimoğlu'nun durumu ağır
    Yazar Hekimoğlu İsmail'in (Ömer Okçu), durumu ciddiyetini koruyor. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı Türkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Hastanesi'nden tedavi gördükten sonra taburcu olan Hekimoğlu, durumunun tekrar ağırlaşması ile kısa bir süre önce hastaneye yatırılarak yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Solunum cihazından çıkarılan Hekimoğlu'nun tedavisi hâlâ yoğun bakım ünitesinde sürüyor ve beslenmesi bağırsağına yerleştirilen bir tüp vasıtısıyla yapılıyor.

    29 Mart 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED