T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Polisten yine müdahale

Başörtüsü yasağını protesto eden öğrencileri sopalarla kovalayan polis dün de kırtasiyede alışveriş yapan bazı öğrencilerin elinden yaralanmasına yol açtı.

Valiliğin yayınladığı bir genelge ile birbuçuk aydan bu yana İmam Hatip Liseleri'nde uygulanan başörtüsü yasağına tepkiler büyüyor. Öğrencilere destek vermek için okul önlerine gelen ve her geçen gün sayıları artan velilerle birlikte yasağı protesto eden öğrenciler, eğitim haklarına kavuşmak istiyorlar. Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile veliler dün sabah saatlerinde kırtasiyeden alışveriş yaparken polis müdahalesi ile karşılaştılar. Bu sırada, sivil kıyafetli polislerin elindeki kağıtları zorla aldığı sırada elinden yaralanan bazı öğrenciler, tedavi için önce Bayraktar Hastanesi'ne sonra Haseki Hastanesi İslambey Polikliniği'ne gitti. Burada elinin röntgeni çekilen Aslan, mikrop kapmış olma tehlikesine karşı tetanos aşısı yaptırmak istedi. Poliklinik Başhekimi Dr. Ahmet Zeydan ise olayın "adli" olduğu gerekçesiyle bu talebi geri çevirdi. Daha sonra Sağlık Ocağı'na giden Aslan'a burada aşı yapıldı ancak rapor verilmedi.

Valiliğe dilekçe

Bu arada yaklaşık yüz kişilik bir öğrenci grubu İstanbul Valiliği'ne gelerek ayrı ayrı dilekçe verdi. Ancak valilik yetkilileri tarafından bazı kız öğrencilerinin dilekçeleri çeşitli yasal prosedürler gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Öğrenciler dilekçelerinde, anayasal güvence altınde olan eğitim haklarının ihlal edildiğini belirterek "Çağdaşlık adına eğer bu engellemeler yapılıyorsa bu yanlıştır. Çünkü insanlar eğitimden uzaklaştırılarak aslında Türkiye adına geri bir adım atılıyor" dediler.

Arkadaşları adına dilekçeleri valiliğe veren bir grup öğrenci yaptıkları kısa açıklamada, kendilerine okullardan 4 günlük uzaklaştırma cezalarının verildiğini ve kısa bir süre sonra da "okuları işgal etmek" suçlamasıyla tasdiknamelerinin verileceğine dikkat çekerek yetkililerin bir an önce bu hukuksuz uygulamaları durdurmalarını istediler.

 
Komisyonda başörtüsü kavgası
TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda İstanbul'daki İmam Hatip Liseleri'nde devam eden başörtüsü yasağı ile ilgili kavga çıktı.
Ramallah'tan mektup var
Mektubunu internet aracılığıyla gönderen Adila Laidi : Hastaneler yaylım ateşine tutuluyor, evden dışarıya adımını atanlar İsrail askerlerince tekme tokat dövülüp, hapse atılıyor... Herkesi ama herkesi üzerimizdeki kuşatmanın kalkması için harekete geçmeye çağırıyoruz..
Siyasi linç girişimi
İçişleri Bakanlığı'nın, Büyükşehir Belediyesi'ne her seferinde aynı müfettişi görevlendirmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden AK Parti'li Aksu, "Hükümet hukukun dışına çıkmıştır. Bu bir baskı ve sindirmedir. Açıkça siyasi linç girişimidir" dedi.
Arafat'la dayanışma mitingi
Cumartesi günü Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla, "Filistin ve Arafat'a destek"mitingi düzenlenecek.
Kutlular'a iade-i muhakeme
DGM'den Bayık için dosya

5 Nisan 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED