T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Şaron Lahey'de yargılansın

AK Parti lideri Erdoğan, Filistin'de devlet terörü uygulayan İsrail Devlet Başkanı Şaron'un Lahey'de yargılanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'de devlet terörü uygulayan İsrail Devlet Başkanı Şaron'un Lahey'de yargılanması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, partisince Kilis'te düzenlenen mitingte, Başbakan Ecevit'in, Bostancıoğlu hakkında Meclis soruşturması açılması kararıyla ilgili, "Bu önergeye el kaldıranlar, laik cumhuriyete tavır alanlardır" diyerek, TBMM çatısı altında konsensus oluşturan milletvekillerini ve Parlamento'yu yok saydığını söyledi. "Sen bu karara saygı duymaya mecbursun. Bu karara tek partiden el kalkmamıştır, bütün partilerden el kalkmıştır" diyen Erdoğan, Başbakan Ecevit'i özür dilemeye davet ederek, "Laiklik, laik Türkiye, Ecevit'in tekelinde değil. Laik cumhuriyeti korumak Ecevit'e kaldıysa yandı Türkiye" diye konuştu.

'Sevsinler seni...'

Bostancıoğlu'na sahip çıkan Ecevit'e "Sevsinler seni" diye hitap eden Erdoğan, şöyle dedi: "Parlamento, 'Bu bakana güvenmiyoruz, değişmesi, gitmesi, açığa alınması lazım' demiştir. Bizce de böyle olması gerekir. Şu anda görevinin başında ve evrak elinin altında. Her şeyi yapabilir."

Miting meydanındaki kalabalığın başörtüsünü havaya kaldırarak göstermesi üzerine, kendilerinin başörtülü ve açık kişilerin elele yürüdüğü bir tabloyu istediklerini anlatan Erdoğan, "Ama bunlar ayrım yapıyor" dedi.

Yeni tank satın alalım

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e müdahalesiyle ilgili Türkiye'nin tutumunu da eleştirerek şunları söyledi: "Türkiye'ye, Filistin sorununa yaklaşımı ve aldığı tavır yakışmıyor. İsrail'e verilen tank modernizasyonu projesi iptal edilsin. Hem paramız gidecek, hem de 60 model tanklarımız 80 model olacak. Türkiye bu tankları modernize edebilir, eğer edemiyorsa son teknoloji tankları alabiliriz. Bu ülke, el ele vererek bunu başarabilir."

Hükümetin, yanlış politikalarının faturasını halka çıkardığını vurgulayan Erdoğan, gayrı safi milli hasılanın 1998'de 205 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, "Bu rakam 148 milyar dolara düştü. Oysa aynı hızla devam etseydi bugün gayrı safi milli hasılamız 240 milyar doları aşacaktı. Hortumculara yedirirsen Türkiye bu duruma düşer" dedi.

Şaron da Milesoviç gibi

Şaron'u, Bosna'da katliamlar yapan Miloseviç'e benzeten Erdoğan, "Şaron, Filistin'de devlet terörü estirmektedir. Miloseviç nasıl Lahey de yargılandı ise Şaron'un da yargılanması gerekir. Huzurunuzda İsrail'in terörünü görmezden gelen ABD Başkanı Bush'u kınıyorum" dedi.

'DELİYÜREK TAYYİP'

AK Parti lideri Kilis'te de motorsikletlilerin de katıldığı yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Erdoğan, miting alanını dolduran onbinlerce Kilis'liye, "Birlikte iktidara yürüyelim" çağrısında bulundu. Suriye sınırındaki Kilis'te konuşan Erdoğan, "İşte Halep işte arşın. İstanbul'da ispatladık, şimdi Türkiye'de bunu ispatlayacağız" dedi. Kilisliler Erdoğan'a, üzerinde AK Parti yazılı yorgan hediye ettiler. Miting meydanında ise "İstanbul fatihi hoş geldin", "Bizim deliyüreğimiz Tayyip Erdoğan", "Hoş geldin bitmeyen şarkının bestakarı" pankartları açıldı.

 
Kabinede Özal revizyonu
ANAP'ın Ahmet Özal'a bakanlık vereceği iddiaları üzerine kabinede değişiklik ihtimali gündeme geldi.
MHP'de 'yeni oluşum'
Bakanlıktan azledilen MHP'li Abdulhaluk Çay, BBP ile ATP'yi birleştirme peşinde.
Fırat: Kapatma davası demokrasiyi yaralar
Abdülmelik Fırat'ın liderliğinde iki ay önce kurulan Hak ve Özgürlükler Partisi, (HAK-PAR) Ankara Neva Palas'ta bir resepsiyon verdi.
Türkiye AB'ye güçlü girecek
Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Şen, tam üyelik halinde Türkiye'nin, AB'nin en önemli siyasi güçlerinden biri olacağını söyledi.
'Devleti yerine oturtalım'
ANAP lideri Yılmaz, "Devlet herkese ekmek sağlamakla yükümlü değil" dedi.
'Etkili muhalefet buna denir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Biz, gereksiz gürültü çıkarmayı, muhalefet olarak kabul etmiyoruz. TBMM'nin denetim mekanizmalarını işletiyoruz" dedi. Selçuk Otel'de partisinin Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde il teşkilatlarının katıldığı eğitim seminerinin açılışında, TBMM'de en iyi muhalefeti kendilerinin yaptıklarını savunan Şener, "Yanlış yapan bakanın yakasına yapışıyoruz. Biz, gereksiz yere gürültü çıkarmayı, muhalefet ve siyaset olarak kabul etmiyoruz. TBMM'nin denetim mekanizmalarından soruşturma önergesini, gerektiğinde işletiyoruz" dedi. Başbakan Ecevit'in, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında sonu önergesi verilmesini, "laik cumhuriyete saldırı" diye nitelemesini de eleştiren Şener, "Bir kişinin bunu söyleyebilmesi için sağlık problemi olması gerekir. Bu açıklama, muhalefet ve iktidar partilerinin milletvekilerini töhmet altında bırakmaktadır" diye konuştu.
14 Nisan 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED