T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

DEPREM DEDE COŞTU

Güneydoğu'daki deprem konferanslarına Diyarbakır'dan başlayan Prof. Ahmet Mete Işıkara, Gazeteciler Cemiyeti'nin gecesinde piste çıkıp göbek attı.

Yerel Gündem 21 projesi kapsamında yaklaşık bir hafta sürecek konferanslar için Diyarbakır'a giden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Mete Işıkara, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin yemeğine katıldı. Burada Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner, Diyarbakır Valisi A. Cemil Serhadlı ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Atilla Çınar'la birlikte aynı masayı paylaşan Işıkara, mahalli sanatçıların Türkçe ve Kürtçe söylediği şarkılara eşlik etti. Cemiyetin gecesinde sahne alan İzzet Yıldızhan'ın, Işıkara'nın eşi Aysel Hanım'ın isteği üzerine söylediği "Pala Remzi" adlı şarkıda, Yıldızhan'ın daveti üzerine piste çıkıp oynayan Işıkara, Diyarbakırlılardan büyük alkış aldı.

Maçı izleyince geç kaldı

Ahmet Mete Işıkara, daha önce, kaldığı Diyarbakır Dedeman Oteli'nde, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izledi. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Işıkara, maçı izleyebilmek uğruna, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin yemeğine gecikmeli olarak katılabildi.

BAŞBAKANLIĞA BAĞLANMAK HATA OLUR

Ahmet Mete Işıkara, rasathanenin Başbakanlığa bağlanmasının hata olacağını ve mutlaka bu yapısıyla korunması gerektiğini söyledi. Kandilli Rasathanesi'nin deprem uzmanı yetiştirmekle kalmayıp, toplumun eğitilmesinde de büyük bir görev üstlendiğini belirten Işıkara, Kandilli'nin misyonunu anlatırken, Japonya'dan örnekler verdi. Japonya'da 1923'te meydana gelen depremde sonra 1925'te Deprem Araştırma Enstitüsü kurulduğunu ve hem deprem uzmanı yetiştirilerek, hem de halkın deprem konusunda eğitilerek, muhtemel bir depremde kayıpların en aza indirildiğini söyledi. Türkiye'de deprem gerçeğinin farkına varılmasının ancak Marmara depremi sonrasında gerçekleşebildiğini belirten Işıkara, "Bizde maalesef, İstanbul'a kar yağmazsa Türkiye'ye kış gelmez. Bugüne kadar Doğu'da da büyük can kayıplarının yaşandığı depremler oldu. Ancak, bunlara hep uzaktan baktık. Bireyden yöneticilere kadar, herkesin deprem gerçeğini unutmaması lazım. Bunu sağlamak için de, Yerel Gündem 21 kapsamında Diyarbakır'la birlikte Batman, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis olmak üzere yedi ilde vereceğimiz öğrenci ve kamu mensuplarına yönelik deprem konferanslarına Diyarbakır'dan başlıyoruz" dedi.

 
İstanbul'un ortası yayla
Dayanışma için biraraya gelen Aktaş köylüleri, doyasıya horon teptiler.
Kore'yle davul krizi
G.Kore'deki Davul Festivali'ne, 'Kırşehir Davul Topluluğu'nu göndermeye hazırlanan Kültür Bakanlığı, festivale 'Akdeniz Folklor Grubu' davet edilince şaşırıp kaldı.
BU HAFTA DA YAĞIŞ GELİYOR
Türkiye, Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine giriyor. Güney ve İç Ege, Göller yöresi ile İç Anadolu'nun batısında, bugün, etkili sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışlar, hafta boyunca yurdun büyük bir bölümünde sürecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, bugün yurdun büyük bölümünde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, özellikle Güney ve İç Ege, Göller yöresi ile İç Anadolu'nun batısında etkili olacak. Normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ise yağışlarla birlikte 6-8 derece azalarak, normaller civarında seyredecek. Sağanak yağışların, hafta boyunca yurdun büyük bölümünde devam etmesi bekleniyor. Güney ve İç Ege, Göller yöresi ve İç Anadolu'nun batısında beklenen etkili yağış nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların, Ege ve Batı Akdeniz'de beklenen fırtına nedeniyle de denizcilerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

16 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED