T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


Hazırlık direkten döndü
Batista'yı ilk kez sahaya süren Cimbom, erken gole Sergen ile cevap verdi. Sergen'in bir şutu da direkten döndü. İkinci yarı Vasiluk'un golüyle açıldı. Yüklenen G.Saray, Hasan ve Berkant'la direkleri dövdü ve 2-1 yenildi.

Ali Gümüş :
Yaşar Doğu
Hürol Bilal :
Alkışı kimler haketti
Doğalgaz KDV'sinde çifte standart
PATRONA YÜZDE 1 MİLLETE YÜZDE 18
VATANDAŞA KAZIK
Enerji patronlarına, hortumcuya, rantiyeciye çeşitli avantajlar sağlayarak Katma Değer Vergisi'ni yüzde birlere kadar indiren hükümet, milyonlarca vatandaşın kullandığı doğalgazdan yüzde 18 oranında KDV alıyor. Doğalgazda KDV indirimine gitmeye yanaşmayan hükümet, bir süre önce enerji işletme hakkı devirlerindeki KDV oranını yüzde 18'den yüzde 1'e çekerek patronlara yaklaşık 500 milyon dolarlık kıyak sağladı.

IMF'ye söz verdik KDV inmez
Enerji Bakanı Zeki Çakan, doğalgaz satışında alınan KDV'yi IMF'nin istediğini belirterek, yüzde 18'li oranın aşağı çekilmesinin zor olduğunu ima etti.

Kirli baskın Meclis'te
Yeni Şafak'ın, Örümcek Operasyonu ve hükümetin batık kurtarma projesi ile ilgili etkili manşetlerinin ardından geçtiğimiz cumartesi günü maruz kaldığı hukuksuz baskın muhalefetin yanısıra iktidara mensup politikacılar arasında da geniş yankı buldu.

Yolsuzluk uyarısı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, yolsuzluğun önlenmemesi halinde Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasının mümkün olmadığını belirterek, "Yolsuzluğun kökü mutlaka kazınmalıdır" diye konuştu.

YALÇIN ÖZER DUALARLA
Kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye gazetesi eski Başyazarı Yalçın Özer, dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Bağlum Kabristanı'nda toprağa verildi. Törene, ailesi, yakınları ve siyasi parti temsilcileri katıldı

Ecevit'i özel askeri tim koruyacak
Başbakan Bülent Ecevit'in 4 bakan, 6 milletvekili, 110 işadamı, 35 gazeteci ve bir ekonomi heyeti ile gideceği ABD'ye ziyareti 14 Ocak'ta başlıyor. Ecevit'i özel askeri bir tim koruyacak.

Afganistan'a İncirlik'ten 4 bin uçuş
ABD'nin Afganistan'daki askeri harekatına destek için bölgede Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeleri ziyaret eden Yahudi lobisi ağırlıklı Amerikan kongre heyetinin üyesi Senatör Susan Collins, harekata destek için Türkiye'den üç ayda 4 bin uçuş gerçekleştiğini söyledi.

 
Erdoğan'dan güçlü dönüş
New York Times gazetesi, dünkü sayısında AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye geniş yer verdi. Douglas Frantz imzasıyla yayınlanan yazıda, Erdoğan'ın 1990'lı yılların başında Türk siyasetinde 'yükselen bir yıldız'ken yaptığı bir konuşmadan dolayı hapse mahkum edildiği, şimdi ise kurduğu parti ile siyasete güçlü bir dönüş yaptığı belirtildi.
Köse: TBMM gündemine gelecek
Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu'nu telefonla arayan Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili İsmail Köse, geçmiş olsun dileklerini ileterek, polis baskınını Meclis'te gündeme getireceklerini kaydetti.
Resmi Gazete'nin Fazilet Partisi gafı
Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi hakkında verdiği kapatma kararının yayınlandığı Resmi Gazete'nin 5 Ocak 2002 tarihli sayısında, milletvekilliği düşürülen Nazlı Ilıcak ve Bekir Sobacı, Refah Partisi milletvekili olarak gösterildi.
Evlilikte en zor dönem ilk 5 yıl
Boşananların yarıya yakınının evlilik süreleri 1-5 yıl arasında değişiyor. Boşanma davalarını açan çiftlerden yüzde 67'sini kadınlar oluşturuyor.
Ak parti için karar bugün Anayasa Mahkemesi, AK Parti'ye ihtar verilmesi istemini görüşmek üzere dün toplandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bugün çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
9 Ocak 2002
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.399.000
Euro 1.249.000
Altın (Cum.) 86.000
Borsa 14.878


Türkiye'de Hava
Adana 1 / 5
Ankara -3 / -1
Bursa -2 / -1
Diyarbakır 3 / 2
Erzurum -12 / -7
İstanbul -2 / 0
İzmir -1 / 0
Trabzon -1 / 1
 


Albayrak Şirketler Grubu
   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
Başörtüsü eylemi ve Kavakçı Tarihe kendi topraklarımızda da
sahip çıkalım
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Bir Başyazar ölmüş diyeler!.. Tayyip Erdoğan: Şansı ve engeller
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
'İnsanlık diye' bir değer Bir dost daha gitti
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
"Umut Davası" umut vermiyor... Dövizdeki düşüşe sevinmeyin
Yusuf Kaplan : Nazif Gürdoğan :
Kültür üretemeyenler, yok olmaya mahkumdur Bir ihbarda polis fırtınası
Mustafa Karaalioğlu : Mehmet Şeker :
Devletle vatandaş arasındaki 'duygusal ilişki'nin doğalgaz cinsinden ifadesi Vali camdan bakmış
Kürşad Bumin : Mustafa Kutlu :
"Gerekçeli karar"a büyük ilgi! (3) Ekmek, sadece ekmek
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED