T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Yolsuzluk kazınmalı'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, yolsuzluğun kökünün kazınmaması halinde Türkiye'nin, ayakları üzerinde durmasının mümkün olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Türkiye'de mutlaka yolsuzluğun kökünün kazınması gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde Türkiye'nin ayakları üzerinde durması mümkün değil" dedi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi'nin (SAREM) açılışı dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından verilen kokteylde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tehdit sıralamasında bir değişiklik olup olmadığına ilişkin sorusuna Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Şu anda yok" cevabını verdi. Aynı gazetecinin, tehdit sıralamasında yolsuzluğun ön sıralarda yer aldığını hatırlatması üzerine Genelkurmay Başkanı, "Yolsuzluğun mutlaka kökünün kazınması lazım. Aksi takdirde Türkiye'nin ayakları üzerinde durması mümkün değil" karşılığını verdi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, geçmişe göre yolsuzlukla mücadelede gelişme olduğunu vurgulayarak, "Artık toplum da bilinçlenmiştir. Toplumda bunları affetmeyecektir, bu tarz hareketlere göz yumanları. Bu nedenle bu iş sanıyorum her gün daha iyiye gidecek" diye konuştu. Yolsuzluklarla mücadelede yargının süratinin de önemli olduğuna dikkati çeken Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Tabii, yargının da birtakım sorunları var, yeterli hakimi yok, savcısı yok. Yani reformun her yerde yapılması lazım" dedi.

'Sosyal patlama olmaz'

Bir gazetecinin Arjantin'de ekonomik krizin yol açtığı gelişmeleri hatırlatarak, "TSK olarak sosyal patlama endişeniz var mı?" sorusu üzerine Orgeneral Kıvrıkoğlu, "2002 yılına Türk insanı büyük bir moralle giriyor. Eskiye göre daha iyi. O bakımdan ben böyle birşeyin olacağını zannetmiyorum. Nitekim borsa yavaş yavaş yükselmeye başladı" dedi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, bir gazetecinin, TSK'nın "Banka kurtarma operasyonu"na, özellikle son alınan kararlara karşı olduğunun söylendiğini ifade etmesi üzerine konunun tartışıldığını söyledi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Tabii biz ekonomist değiliz. Ama Türkiye için ne lazımsa o yapılsın. Ancak, bu işin iyi götürülmesi lazım. Çok iyi ortaya konulması lazım. Yani biz lehinde veya aleyhinde değiliz. Sorularla konuyu derinliğine ortaya koymaya, anlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 
Erdoğan güçlü dönüş yaptı
Ecevit'i ABD askeri koruyacak
Başbakan Ecevit 4 bakan, 6 milletvekili, 110 işadamı, 35 gazeteci ve bir ekonomi heyeti ile ABD'ye gidiyor. Ecevit'i askeri bir tim koruyacak.
Afganistan'a Türk askeri askıda
Afganistan'a asker göndermek için "ekonomik katkı" isteyen Türkiye, Ecevit'in ABD gezisinden sonuç bekliyor.
Kutan'dan Ecevit'e Irak uyarısı
Resmi Gazete'nin Fazilet gafı
'Kırılmadım, alındım'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, "Kanadoğlu, doğrudan bana söyleyebilirdi. Kırgınlık yok ama alınganlık var" dedi.
AK PARTİ KARARI BUGÜN
'Suudi Krallığı tarih düşmanı'
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Mekke'deki Osmanlı kalesinin yıktırılmasını, "tarihi ve kültürel değerlere karşı açıktan düşmanlık" olarak değerlendirdi. Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Suud yönetiminin kaleyi yıkmayacaklarına dair söz vermesine karşın, turistik oteller yapma bahanesiyle yıktıklarını" belirterek, şöyle dedi: "Yapılanlar, bir millete ve onun tarihi ve kültürel değerlerine karşı açıktan düşmanlıktır. Öyle olmasa, İslam'ın en kutsal mekanı olan Mekke'ye tam 339 yıl hizmet eden ecdadımıza ve onların bıraktıkları mirasa bu denli sorumsuz bir şekilde yaklaşılamazdı. UNESCO'ya resmen müracaat ettik ve protesto eylemi yapma kararı aldık."

9 Ocak 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED