AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Popstar izleyicileri
dar görüşlüdür

Büyüklere Masallar adlı şovunun ilk programında Popstar'a yüklenen Metin Uca, bu yarışma için oy kullananların, tepkiselliği hastalıklı biçimde sıkışmış, dar görüşlü insanlar olduğunu söylüyor...

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU Televizyondaki renkli sabah programı Günaydın Türkiye ve yarışma programı Pasaparola ile tanıdığımız Metin Uca, Büyüklere Masallar adlı programıyla artık ATV'de seyirciyle buluşuyor. Sivri dilli sunucu, sabah programında olduğu gibi yine hayata dair olayları ve medyayı eleştirdiği şovunun ilk programında, Popstar, popüler kültür ve Türkiye'de şöhret olma yöntemlerini hicivli üslubuyla ekrana taşıdı. Ancak, Popstar'ın ve kendi programının aynı yapımcı şirketten çıkması ve popüler kültürün oyuncağı olmakla suçlandı.

    Popüler kültürü eleştirirken onun malzemelerini kullanıyorsunuz. Bu çelişki değil mi?

    Ben, yaptığım işlerde popüler kültürü yadsımadan, onun unsurlarını kullanarak ona alternatif bir bakış açısını oluşturmayı tercih ettim. Parmak sallayan bir ifade yerine, aynı unsurları kullanarak da eleştiri yapılabileceğini gösterdim.

    İlk programınızda Popstar'ı işlediniz. Bunun özel bir nedeni var mıydı?

    Popstar sıradan, önemsiz bir yarışma. Ama herkes bu yarışmayı konuşuyor. Orada popüler olan bedensel özürlü biri hızla tüketildi. Yerine bir başkası taşındı. Ama onun başka özelliği vardı. Suç işlemiş ve insan öldürmüştü. Hayatınızın diğer alanlarında sabıkalı birisi karşınıza çıktığında aynı özeni gösteriyor musunuz? Burada ikiyüzlülüğümüzü sorgulamak istedim. Biz kimseyi yargılamadık, ölen kişinin ailesine söz verdik.

    O programları izleyenlerin suçu yok mu?

    Bu yarışmada oy kullananlar bence çapsız ve dar görüşlü insanlardır. Garip bir acıma duygusu içindeler. Bu adama oy verenlerin büyük bölümü hayatın başka alanlarında, mesela kırmızı ışıkta arabasının camını silenlere para vermeyenlerdir aynı zamanda. Büyük bir ikiyüzlülük var.

    Yine de en çok seyredilenler Popstar ve Ben Evleniyorum.

    300 bin kişinin Türkiye'yi yansıttığına inanmıyorum. Zaten hedeflenen kesim, tepkiselliği böylesine hastalıklı biçimde sıkışmış olan kesimdir.

    Onları görmemek gerekmez mi? Eleştiriler onların işine yarıyor.

    Tabii ki bunları gündeme getirmemek bir yöntem olabilir. Ama o zaman sizin gibi olmayanlar, bunun üstünde tepiniyor. Yani 8 programa daha çıkıyor. Üstelik bu soruyu sormanıza neden olan, yine bizim program.

    Bu, çoksesliliğin göstergesidir

    Programda eleştirdiği Bayhan'ın 'yargısız infaz yapıldı' eleştirilerine maruz kalan Metin Uca, benzer bir tepki daha aldığını söylüyor ve ekliyor: "Bayhan'a gösterdiğin şiddetle, ezilenlerin yanında olma tavrını yitirdin diyenler oldu. Med Yapım'ın işi olduğu için desteklemek anlamında görüldü. Oysa Med Yapım'ın, iki programın da yapımcısı olması bizim programımıza müdahaleyi getirmiyor. Ayrıca bu, yapımcı kurum için de çoksesliliğin bir göstergesidir."

    Ben artık orada ne anlatacaktım

    Star'dan ayrılma hikayesini özetleyen Metin Uca, zor olan bir tarzın tutunması için ortam yarattıkları için Star'a teşekkür borcunun olduğunu söylüyor. Sonraları kendisiyle inandırıcılık sorunu yaşadığını anlatan Uca, "Türkiye'nin en büyük banka yolsuzluklarından biri ortadaysa ve bunun siyasi izleri çalıştığınız yayın kurumuna gidiyorsa, ben artık orada ne anlatacaktım? Passaparola ayrıldı. Onunla özdeşleşmiş bir sunucu olarak benim de ayrılma zamanım gelmişti" diyor.

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Bakan Çiçek, AB uyum yasalarını değerlendiriyor
    Açık Açık'a Adalet Bakanı Cemil Çiçek konuk oluyor. Programda AB uyum yasaları, Kürtçe tartışması ve medeni kanunda yapılan değişiklikler ile ilgili Ayşe Böhürler ve Nuray Mert'in sorularını cevaplayacak olan Bakan Çiçek, "Türk hukuk sisteminin çıkmazları ile ilgili iddialar ne kadar doğru?", "Yargıya haksızlık mı yapılıyor?" ve "AB uyum yasaları göstermelik olarak mı çıktı?" gibi konulara değiniyor.
    Kanal 7 / 00.20

    Yoga'dan DYP'ye Günlerin Getirdiği
    Mehmet Barlas ile kızı Ela Barlas Anter'in hazırlayıp sunduğu Barlaslar'la Günlerin Getirdiği adlı programa, Tuzla Belediye Başkanı ve İstanbul Belediye Başkan adayları arasında bulunan İdris Güllüce, 'Son Yeniçeri' kitabı ve Bektaşilik üzerindeki araştırmaları ile ün yapmış yazar ve aynı zamanda DYP Genel Başkan Yardımcısı olan Reha Çamuroğlu ile yoga uzmanı Elvan Demirkan konuk oluyor.
    Atv / 23.00

    CANLI YAYINDA 'POPSTAR' KAVGASI
    Okan Bayülgen ve Popstar Jüri Üyesi Ercan Saatçi Sabah Sabah Seda Sayan programında birbirine girdi. Okan Bayülgen canlı yayınlanan programa katılan Serkül'e kaset yapılmadığını öğrenince, "Sen Ercan Saatçi'ye git. O sana kaset yapar" dedi. Bu sözler üzerine programa telefonla katılan Saatçi, sadece birinci gelen adaya kaset yapacaklarını açıkladı. Ve iki ünlü kavga etmeye başladı. Kavga Bayülgen'in 'telefonda seninle tartışacak değilim' sözleriyle noktalandı.
    Yine ağa dizisi, yine kan davası
    Meltem Cumbul ve Burak Hakkı'nın başrol oynadığı Gurbet Kadını'nda Reşo Ağa ve Zeyno Ana aileleri ile birlikte valilikteki barış toplantısına gelirler. Zeyno kardeşinin katilini, Reşo da kendisini vuranın hesabını sorar. Reşo Ağa, toplantıdan Cemo'nun bakışlarından rahatsız olarak ayrılır. Cemo amcası Hakkı'nın hapisten çıkmasına sevinmiştir. Show / 20.30
    Deniz, Ökkeş'i mahkemeye veriyor
    Başrollerinde Behzat Uygur ve Zeynep Tokuş'un rol aldığı Hırçın Menekşe'de, Deniz'den sonra Yağız'ın yanına Sedef gelir. Elini kesmiştir. Yağız, onun eline bakarken Pelin gelir ve ortalığı birbirine katar. Ökkeş kasaba halkına ambargo uygulamaya başlar. Deniz yaptıkları yüzünden Ökkeş'e dava açmaya karar verir.
    Kanal D / 21.20
    23 Aralık 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED